Boovie je česká logická hra, inspirovaná hrou Flappy (1983), takže ten, kdo si ji prošel, bude tady jako doma.
Příběh vypráví o vás a vaší ženě Lili, jakožto šťastném novomanželském páru, který je jednoho dne narušen příjezdem bohatého souseda. Ten si chce na novém pozemku postavit velkou vilu. Bohužel při dokončení budovy vedoucí zjistí, že se přepočítal ve stavebním materiálu a k dokončení záchodku mu pochybí jedna cihla. Tu se pokusí získat od vás a unese vám vaši ženu, kterou vrátí jen za spravedlivou výměnu. Vaším úkolem bude tedy dotlačit cihlu postupně přes 40 obtížných úrovní plných nepřátel a logických rébusů.
Hra má tři stupně obtížnosti a ovládání je přizpůsobeno pouze kurzorovým šipkám. Úkolem je dotlačit hnědou cihlu na šipkou předem vyznačené místo a vyhnout se pokud možno volně pobíhajícím nepřátelům, kteří však jdou zlikvidovat shozením předmětu na jejich hlavu.
Hra vyšla kompletně v češtině.
@90210 (09.07.2021 13:16): Díky moc :) . Bohužel dohráno jen na jednoduchou obtížnost. Fish Fillets jsem kdysi zkoušel, někde se mi tu ještě povaluje CD z Gamestaru, ale to je fakt extrémně tuhá záležitost. Ne nadarmo tehdy vyhlásili autoři soutěž o počítač pro prvního řešitele. FF byly tak tuhé, že si to mohli dovolit.
Pro: Zábavná logická hra, pěkná grafika a hudba, obtížnost není přestřelená.
Proti: Poměrně krvavé, což mi k roztomilé grafice vůbec nesedlo. Některé akční levely.