V časech před úsvitem dávných časů, v časech kdy čas jakoby ani neplynul a pohádky nebyly ničím jiným než věrnou interpretací skutečnosti, se mohl každý stát hrdinou. Přílet draka zažehl válku rozvrátivší pracně budované království všech lidí, elfů a trpaslíků. Vstupte do řad Mágů kruhu, Rytířů řádu draka nebo Rangerů a vyznamenejte se v době vymknuté z kloubů.
Drakensang Online je výsledkem přechodu značky pod křídla vydavatele browserových her Bigpoint GmbH, který ji po krachu tvůrců původní série, Radon Labs, odkoupil, aby stejným lidem kolem Bernda Beyreuthera, Andrého Blechschmidta zadal vyvinout MMORPG free to play titul inspirovaný předchozími díly ze světa Das Schwarze Auge (The Dark Eye), přesto se tato hra předešlým podobá velmi málo. Mezi největší změny patří zaměření multiplayer, který jak v The Dark Eye, tak v The River of Time úplně chybí. Se změnou cílové skupiny hráčů přišlo také zásadní zjednodušení konceptu RPG.
Tahové souboje ustoupily hack´n´slash akci. Co pak určitě záhy zaregistruje každý hráč původní série znalý, je proměna herní kamery, která nyní veškeré dění zabírá z izometrického úhlu pohledu. Licenci The Dark Eye získali po krachu Radonu Kalypso Media a Noumena Studios pro svůj Demonicon, a tak se vše odehrává v autory stále rozšiřované zemi Duria.
Dotóre, kde jsi přišel našel informaci, že vývojářem jsou BitComposer Games?
Pro: Zdarma, v češtině, není potřeba hrát často, i pro samotáře, skvělé příběhy, tuny úkolů, slušná grafika, skvělá atmosféra, obrovské množství nepřátel, zbraní a předmětů.
Proti: Méně českých hráčů než kdysi. Pokud vás pohltí, zabere vám spoustu času. Těch možností vylepšení a kombinování předmětů může být pro slabší povahy až příliš.