Hrajete za zvláštního agenta protidrogové jednotky DEA, Victora Corbetta, který je vyslán na pomoc místní policii v Kolumbii, jíž se nedaří zničit drogovou mafii ovládající takřka celou zemi. Bohužel kromě drogových bossů a jejich poskoků musí Victor nakonec k jeho velkému překvapení bojovat i se zrádci v samotných policejních složkách, kteří jsou do tohoto špinavého obchodu zapleteni.
El Matador je česká akční TPS střílečka, jejíž herní náplň je vesměs téměř stejná. Jedná se především o čistě lineární akci sázící na efektivní přestřelky, kterým dopomáhá výběr velkého množství zbraní od granátu po rotačák. Občas dostanete na výpomoc speciální jednotky, které ale většinou slouží jako volavky a střelecky vám váš postup ve hře znatelně neusnadní. Hra je stylem podobná Maxi Paynovi, od kterého si vypůjčila efektní bullet-time pomáhající v tuhých přestřelkách (lze zpomalit i skok). Hrací doba se pohybuje okolo 5 hodin.
@lseling (09.02.2022 10:54): Ahoj díky za zpětnou vazbu, už to tu trochu chápu jak to tady funguje. Psal jsem jen koment ne obsáhlí názor na hru ale tady se každá zprava bere jako popis a recenze na hru což jsem netušil. U každé hry je možnost dat komentář a komentář muže byt i jedno větný což se tady moc nenosí.
Pro: level design; akce; směšný příběh, který může fungovat jako parodie; fajn exkurz do minulosti
Proti: hudba (až směšně hrozná, navíc pořád stejná); příliš mnoho neužitečných zbraní; nepřátelé by mohli mít méně přesnou mušku