@
Jab (08.10.2019 17:30): měl jsem tam driver 436.30-desktop-win10-64bit-international-whql. Dnes jsem tam dal 436.48-desktop-win10-64bit-international-whql a výsledek je stejný. Tu druhou GPU GTX 1060 si už kolega odvezl i s PC, mám teď doma je jednou GPU s displayport a to RTX 2070 Super.
EDIT teď jsem zkusil 431.60-desktop-win10-64bit-international-whql, stejný problém v QHD a DP.
Je pravda, že mám OS stále s původní sestavy s Intelem a tak jsem si myslel, že bych reinstalací OS to mohl pořešit ale když jsem do své nové sestavy dal GTX 1060 vše bylo OK na DP i HDMI v QHD. Je to tedy grafickou kartou?
Proč stejná GPU se starým FHD monitorem a stejným DP kabelem funguje v FHD správně? Zkoušel jsem i přepnou na GPU BIOS, hledal jsem zdali nemá výrobce GPU
nějaký update BIOS, nic.
@
BUMTARATA (08.10.2019 17:37): mám DP kabel dodaný k AOC monitoru. Stejný DP i HDMI kabel u druhého kolegy s AOC na GTX 1080 naprosto bez problému fungoval v QHD jak na DP tak na HDMI, opakovaně testováno. Z toho soudím, že monitor je skutečně OK a problém zdá se je v GPU.
Mám přesně
tento monitor. 32" AOC Q3277PQU.
Myslíš jako že si mám jít koupit nový DP kabel? Že to jako pomůže? Proč stejný DP kabel s GTX 1060 fungoval OK?
@
Bursoft (08.10.2019 17:35): ano před reklamací monitoru ano, DP kabel z mého starého monitoru Fujitsu P23T-6.
Jsou nějaké rozdíly mezi DP kabely? Nějaké standardy? Něco co mi uniká? Vyžaduje RTX GPU nový DP kabel aby fungovala OK?
EDIT: teď jsem zkusil DP kabel ze starého monitoru. Stejný problém v QHD. Zajímavé ale je, že když v Nvidia driverech vyberu ne z nabídky PC ale z nabídky Ultra HD, HD, SD 1080p tak je vše OK i DP kabelem.
Nechápu co je špatně? GPU je vadná s DP jen v rozlišení QHD?! Nebo je vadný monitor? Ale to si po dnešním zkoušení nemyslím.
EDIT: Nvidia umožňuje zapnout si 10 bit na kanál výstup barev v ovladačích pokud to umí monitor. Můj monitor to umí ale toto nastavení není dostupné s HDMI, ten umí perfektně QHD ale jen 8 bit na kanál, bez ohledu na monitor.