Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Doporučil byste někdo nějako deskovku, která se dá zábavně hrát i ve dvou a neomrzí se?
Mám doma spíš ty vědomostní (Kris Kros, I-Know, Logik), ale spíš bych chtěl už nějaké jiné než vědomostní. Máte někdo nějaký tip? :)
@Gordon (28.10.2020 04:58): Rozdíl je v tom, že já dokážu přiznat že tam nic nevidím, respektive že v tom žádný smysl není. Pokud se tři pozorovatelé jednoduchého sdělení tak diametrálně liší, tak si to pravděpodobně cucají z prstu. "Smysl" a politický komentář najdeš i ve vyvráceném koši před hospodou. Ale šance že to "autor" provedl s hlubším záměrem, je skoro nulová.
@hanak_v_exilu (27.10.2020 22:10): Podobných témat se dotýká i v dalších svých filmech. Asi bych neřekl, že to nikdo nechápe, jen to i přes takové uchopení odporuje obvyklé kauzalitě toho, co se odehrává na obrazovce. V každém případě dobrý výkon z tvé strany.
@Bellerofontes (27.10.2020 21:50): Twin Peaks je televizní pořad odkazující na ostatní televizní pořady. Kombinuje všechny tehdy populární žánry, takže je rozkročený od kriminálky přes sitcom až po vztahové drama. Postavy se pohybují na hraně uvědomění že jsou televizní postavy. Většinou to ovšem prožívají ve snech, nebo jako prchavý dojem. Vyšetřování slouží k odhalení zla které přináší televize. Proto se musela vražda stát, protože bez ní by nebylo co vyšetřovat. Cílem není najít vraha Laury Palmer, ale osvobodit diváka a nastolit rovnováhu mezi temnotou a světlem, respektive mezi vznešeným kinem a pokleslou televizí. Ve zkratce - Lynch se snažil ukázat, že televize je plytká zábava co nás krmí sračkama, a my to sledujeme až do otupění. Natočil to ovšem tak, že to nikdo nepochopil.
@sandokan (27.10.2020 20:24): A ještě půlku čtyř a půlhodinového vysvětlujícího videa. Působí vnitřně konzistentně, ale jestli je to opravdu tak jak tvrdí, tak je Twin Peaks víc zašifrované a matoucí, než směrnice Evropské Unie.
@hanak_v_exilu (27.10.2020 13:56): prečo stále používaš ako príklad iba okrajové abstraktné umenie, že ti nedáva ZMYSEL ?(mimochodom vieš koľko významov ma samo osebe to slovo? )).Vnímanie krásy je úplne O NIEČOM INOM (ako hovoria Pythonovci)) a keď ti to INÉ uniká, tak začneš prepadávať predstavám, že v umení sa rieši rasizmus, emancipácia a podobné blbosti ( existuje jedna teória, že abstraktné umenie vzniklo ako dôsledok extrémnej racionality na konci 19st) peace )
@sandokan (27.10.2020 13:49): Co to tak hrotíte? Já prostě chci, aby dávaly filmy smysl. Když někdo něco vytvoří, je jedno ať je to obraz, film, nebo knížka, tak to musí mít nějakou myšlenku a poselství. To že nějaký člověk nacáká pár skvrn na plátno, pak si k tomu stoupne nějaký kritik a řekne že v tom vidí úsvit jara po dlouhé zimě, druhý kritik řekne, že v tom vidí rasismus západní civilizace a třetí, že v tom vidí emancipaci ženy, tak to není umění. Je pozér a tři idioti, přesvědčující sami sebe navzájem, že je v tom hlubší smysl.
@Paul (27.10.2020 09:47): Tahle videa mi vždycky vykouzlí úsměv na tváři…

I don’t know what I want to say to people. I get ideas and I want to put them on film because they thrill me. You may say that people look for meaning in everything, but they don’t. They’ve got life going on around them, but they don’t look for meaning there. They look for meaning when they go to a movie. I don’t know why people expect art to make sense when they accept the fact that life doesn’t make sense.

– David Lynch
som si vypočul rozhovor so scénaristkou Bodingerovou(Ordinácia, Hniezdo) a neskutočne ma vytočil, tá primitívna snobská afektovaná povýšenosť "pani" umelkyne ktorá v každom druhom slove zdôrazní že jej výplody to je SKUTOČNÁ REALITA. Ani sa nečudujem že slovenský film je v prdeli keď na VŠMU prednášajú takí volovia
Koukáte někdo na The Queen's Gambit (Netflix)? Mám za sebou první díl a profiluje se to zatím velmi nadějně.
@Naginata (23.10.2020 14:37): Hele zrovna BMTH se aktuálně o nic "zoufale nesnaží", protože prožívají pravděpodobně roky své největší popularity a nic nenasvědčuje tomu, že by se ta křivka měla v brzké době zas obrátit. Zrovna jim ta změna žánru zdá se dost pomohla směrem k mainstreamu. Paramore je diskutabilní, protože nevydali album už tři roky a Hayley si jede nějaké vlastní projekty bokem a Linkin Park jsou ehm... mrtví.

Zbytek jsem nikdy neposlouchal a ani je nesleduju, nicméně s těmi máš možná pravdu.

Ovšem když jsme u těch starých skupin, tak po 10 letech taky letos oznámili comeback Pendulum. A furt to má ten oldschool vibe, tak snad se nové album povede.