Thellwin: Tak to ja si nestezuju, ze jsem prohral :) Jen mi prislo, ze ti mangudaiove jsou nejaci overpowered :)
Taky si myslím, že podle jedné hry nejde soudit. Navíc ono to není o vyhrání, ale zahrání=) Ty návody a patenty na to jak hrát jsou fakt pro nudaře.
Jj ...
Já mám pocit, že jsme stejně všichni na úrovni, kdy nedokážeme využít přednosi jednotlivých národů a je to spíš o náhodě. Kdysi jsem četl jakési návody (jen ze zvědavosti), kde bylo přesně rozepsáno, kolik čeho má v být v jakém čase postaveno a co kdy dělat, kam jít atd. ... to je pro magory, ani jsem to nestudoval, nebavilo by mě to. Jediný, co používám, jsou některý klávesový zkratky a pak vím, co Mongolové maj, co se vyplatí stavět, co ne a odehrál jsem za ně hrozně her, to je asi tak všechno, proč jsem se dneska možná zdál silnej, ale zdání klame, taky jsem mocrát prohrál :)
Thellwin: Na ty mangudaie? Tak to potom jo.
Tuším, že něco kolem 1100 food a 700 gold, takže žádnej drastickej rozdíl
EDIT - mongolové jsou rychlej národ, silní do Castle Age, v Impu už nic extra nemaj, chybí jim paladin, jednotky se střelným prachem, maj slabý monky
Garion: 1300/800 jestli si to dobře pamatuju. A to ještě musíš upgradovat předtím na rytíře.
Thellwin: Ja myslel upgrade costs, ted nemam cas to hledat, ale paladini maji nejakych 1300/700 food/gold.
Já jsem taky hrál na eko ... útočil jsem až v Impu a ještě jako reakce na Gariona, jinak bych to ještě nedělal. Hlavně je to o komunikaci, ani jedna strana nehrála nějak týmově.
Gar - ee, mang - 55/60 wood/gold .... pal - 60/75 food/gold
Gar - ee, mang - 55/60 wood/gold .... pal - 60/75 food/gold
Co jsem koukal, mel jich cca 15, ty jsi jich mel cca 25, to sice neni 1:1, ale neco by zastat mohli :) Ale jestli paladini, tak mi to neprijde moc vyrovnane (ti jsou snad druhy nejdrazsi upgrade, elitni mangudaiove urcite stoji maximalne polovinu).
Měl jsem jich málo. Protože já valil spíš na ekonomiku a obranu. Jako vždy. A na nic. Jako vždy. Já to říkal, jsem pasivní hráč.
Měl jich málo :)
Poměr by se asi měl blížit 1:1, pak bych moc šancí neměl
Poměr by se asi měl blížit 1:1, pak bych moc šancí neměl
Thellwin: No ja zkousel kavaliry a nic. A paladiny mel Say a i kdyz jsem ke konci moc nekoukal, neprislo mi, ze by mu nejak pomohli.
Ta hra má tuším tři rychlosti a my jsme hráli prostřední ... ta nejpomalejší je hrozně ucouraná a ta nejrychlejší zase hrozně letí, že se to blbě stíhá :)
EDIT - to bylo proto, že jsem nečekal hru na krále, tak mě to trochu překvapilo
EDIT - to bylo proto, že jsem nečekal hru na krále, tak mě to trochu překvapilo
Thellwin: Tak potom fakt senilním=D Protože takhle rychle jsem v dobách opravdu nikdy nepostupoval.
A ta pauza na začátku. Tss tss tss.
A ta pauza na začátku. Tss tss tss.
Já mám pocit, že byla standardní, aspoň mi to nepřislo nějak zrychlený oproti tomu, jak jsem zvyklej a to tu nejrychlejší fakt nemám rád.
Garion: Hlavním problémem pro mě byla rychlost. Měls dát standardní. Takto je to na mě totálně nepřehledné. A já rychlé akce nerad=(
Co se komunikace týče... Řeší to Skype, ale...
Co se komunikace týče... Řeší to Skype, ale...
Ale s tou komunikací máš pravdu ... tymovy to moc nebylo ...
Garion - myslím, že Paladin je proti nim hodně účinnej ... hlavně to musí bejt rychlá jednotka, aby jsi nelehl, než k nim dojdeš :) Tuším, že i třeba takovej Janičář by asi byl problém
Thellwin: Ale byla moc mala :) Na druhou stranu jsem neprisel na to, ktere jednotky maji byt jako counter proti tvym Mangudaium nebo jak se jmenovali. Kone urcite ne, ti lehli hned. Halapartnici k nim sice dosli, ale zabili tak jednoho. Jedine ucinne jednotky mi prisli ti ostepari, ale to je zase trochu nepomer (lvl4 vs lvl3 jednotka) a musel bych jich mit opravdu hodne.
Say: Psani je ve strategii docela k nicemu, to potom clovek nemuze klikat :) A jinak sam jsi videl, ze s temi tvymi 15 paladiny zatocil Thellwin hned :) To, ze prohrajeme, bylo jasne ve chvili, kdy Thellwin znicil mou predsunutou zakladnu, od te chvile uz to byla jen otazka casu.
To nebyl muj rush, rush je to, když bych utočil ve feudalu, navíc, já nezačal, Garion zaútočil první :)
Zítra celý večer můžu.
Garion: Chce to jen taktiku a lepší komunikaci=P Tohle totiž ani nebyla tak moc týmová hra, jako Thellwinův rush.
Garion, no na začátku jsem z tebe měl strach, když jsi se tam objevil s tou armádou :)
Povedená hra. Gratulace Thellwinovi za první místo.
Můžeme třeba zítra :)
Můžeme třeba zítra :)
Ale chtelo by to, aby se pridal jeste nekdo a byla moznost nejak vyrovnat tymy :)
Dík za hru, určitě dáme někdy znovu :)
Hm, tak aspoň že jsme to rozjeli=) Díky za hru. Musíme zopakovat!
Thellwin: Tak tedy postup...
Více hráčů - internetové připojení TCP/IP - zadejte Garionovu IP podle Hamachi - hotovo.
1.0.3.0 CZ
Na Gariona se připjím, když zadaám IP z Hamachi ... přes LAN ho nevidím.
Na Gariona se připjím, když zadaám IP z Hamachi ... přes LAN ho nevidím.
Tak Drolina i Gariona mam, Thellwin nejde. Jakou mas verzi Hamachi?
Ani to nepomohlo
Není to náhodou chyba NATu? Pak doporučuju funkci Port Forwarding (otevření portů, O2 s tím má neustálé problémy)... a vůbec, vyprdněte se na Hamachi, Tunngle ftw ;)
Jo, ja mam. Ale mam aktualne zalozenou lobby na Hamachi, tak se muzes zkusit pripojit.
Thellwine a Droline, vypnete si firewally. Pak to pojede=)
Má někdo z vás veřejnou IP?
Já tebe taky, ale u Saye mám problém.
Thellwin: Ja uz te tam vidim v pohode.
No já už jsem přes rok nehrál a ani před tím jsem nebyl expert. Nicméně, přesně jak jsem čekl, zase problémy s připojením přes Hamachi, kdy mi to píše omezené spojení ...
Thellwin: Počítáme s tebou! Jinak jsem ještě našel widescreen patch. Ovšem na úkor rozladěných barev=/
Garion: Já taky, zatím bych neřešil=) Akorát si beru Japonce (popř. Byzantiky či Španěly).
EDIT: Tak pokud se aplikuje colour fix na widescreen exe soubor, jede to jak má, a ještě v rozlišení monitoru=) Perfect!
Ale prosil bych do tymu nekoho dobreho, jsem totiz desna lama :)
Say - díky, už jsem to vyřešil asi před půl hoďkou jednám dávkovým souborem, pokud je v linku to samé. Ale i tak dík :)
Nainstalováno, patch 1.0e, a jinak (Thellwin a ostatní) - zde je fix pro invertované barvy. Funguje výborně.
Jinak jako Hamachi doporučuji verzi 1.0.3.0, vyšší verze blbnou.
Místnost: ,,Databaze-her.cz"
Heslo: Nick našeho hlavního admina, všechno malými písmeny.
Jinak jako Hamachi doporučuji verzi 1.0.3.0, vyšší verze blbnou.
Místnost: ,,Databaze-her.cz"
Heslo: Nick našeho hlavního admina, všechno malými písmeny.
Drolin: Nainstaluj, povol ve správcích síťového připojení (spíš zkontroluj, jestli tam je), pohrabej se v nastavení Hamachi a dál už pochopíš=)
Jo, to hamachi stačí nainstalovat bez nutnosti registarce?
Jo, to hamachi stačí nainstalovat bez nutnosti registarce?
Drolin: 23:00, to by šlo!
Ok, takže v 11:00?
Drolin: Založím Hamachi, pošlu název místnosti a heslo.
Třeba za hodinu, jak se vám to hodí.
Takže pro mp stačí IP zakládajícího?
Takže pro mp stačí IP zakládajícího?
Thellwin: Vypni během hry explorer.exe.
Jinak dnes večer už chcete něco spáchat?
Platí tedy plná verze AoE2:C s patchem 1.0e.
Jinak dnes večer už chcete něco spáchat?
Platí tedy plná verze AoE2:C s patchem 1.0e.
Já
Akorát mi štve, že některé prvyk ve hře jsou jak v 16 barvách, na XP SP2 mi to nedělalo.
Garion: Reaguješ na MP? Kdo další by se přidal?
Proc ne :)