Komentáře

• PS5 80
Herní výzva 2022 - Ticho jako v hrobě

Využil jsem této kategorie v letošní herní výzvě, abych si zahrál tenhle klenot o kterým jsem samozřejmě mockrát slyšel, ale doteď si ho nikdy nezahrál. Pravděpodobně to splňuje i hardcore verzi výzvy, ale já jedu standardní kategorie.
Sáhnul jsem po 20th Anniversary verzi s vylepšeným zvukem a uhlazenou grafikou a hrál jsem na PS5. Na to o jak starou záležitost se jedná, drží si to standard a musím říct, že to vypadá moc hezky a i to vyprávění příběhu, v podstatě téměř bez zvuku je moc fajn. Nedá se snad zahrát jinak, než najednou, protože vtáhne do děje a od začátku do konce je to prostě tak akční a rychlý, že není čas vydechnout.

Pro: nadčasovost, vizuál

Proti: možná už na někoho bude zastaralá mechanika ovládání

• PS5 80
Dohánění restů pořád v plném proudu. A další hra, která je v žebříčcích must play. A musím říct, že jsem byl překvapen a frustrován zároveň.

Frustrován tím, že tohle je jedna z nejtěžších her, kterou jsem dohrál. Co mám rád na starých hrách je, že jsou nekompromisní. A slovo you died nebo některou ze screen uvidíte velice často. No tady naštěstí je nějaký systém checkpointů, takže jsem nemusel hru absolvovat dycky od začátku. Ale i tak jsem schopen některé screeny popsat detailně z toho jak jsem na nich byl často protože nekecám, že jsem umíral skoro na každém kroku.

Ale musím říct, že i tak mne to bavilo. Ten příběh je prostě fajn a celkově na tu dobu, opravdu hra působí, jako kdyby předběhla svou dobu. Ale úplně do vkusu se mi netrefila.

Ale co se musí pochválit je, že hra vypráví opravdu dobrý příběh bez jediného slova. A to chce opravdu um.

Hru jsem hrál na PS5 v nové edici, ale je tam i možnost přepínání do staré grafiky a porovnávat jsem to prostě musel a pořád hra vypadá dobře. Klobouk dolů.

Všehovšudy nevím co víc bych dodal jelikož je tu hra od roku 91, takže vše podstatné už dávno bylo řečeno. Proto jsem chtěl jen vyjádřit své pocity a doporučit ji asi spíš těm mladým hračům, aby viděli, co za nás frčelo.

Pro: filmovost, příběh bez jediného slova, grafika

Proti: obtížnost, hra vám dá opravdu zabrat, délka hry, doteď nevím jak checkpointy fungují

+10 +11 −1