Herní výzva č. 1 - Coffee Break
Čím jiným začít novou herní výzvu než stylovou českou hrou? Hra je neskutečně návyková a furt se něco děje. Člověk má potřebu sám sebe zdokonalovat a tím si mě ta hra získala, protože takové prvky mám rád. Hra drží a nepustí. V rámci komentáře rozeberu jednotlivé světy.
Kávový svět:
Jedná se o základní princip hry, který je nejvíce propracovaný. Je tady obrovské množství strojů a velká spotřeba hrníčků. Po několika neúspěších jsem si osvojil taktiku a už to jde celkem snadno. Libí se mi rozmanitost receptů a jejich stoupající náročnost, což platí v každém světě. Některé recepty zaberou půlku karavanu (i toho velkého) a bohužel (možná bohudík) nejde dělat všechny recepty najednou. I když s podváděním, že některé stroje budou mimo karavan by to nejspíše šlo.
Čajový svět:
Tenhle svět je ze začátku poměrně jednoduchý a hned na první pohled je jasné, že zde bude největší spotřeba horké vody. Ta se vaří pomalu a je jí většinou nedostatek, než člověk získá lepší konvice. Pokročilé nápoje jsou zde velká výzva.
Zmrzlinový svět:
Tenhle svět je ze začátku ještě lehčí než čaje. Výhoda je, že není potřeba umývat nádobí a taky, že zákazníci můžou stát ve frontě u speciálního stánku. Čili není nutné je všechny honem usadit. Opět s přibývajícími recepty je výroba zmrzlin hodně náročná.
Celkově jde o skvělou hru, která má ideální obtížnost. Pravda, musel jsem si později zrušit restart úrovně po selhání. Hráno na normální obtížnost, u které je uvedeno, že byla zamýšlena autory hry.
Hře není ani moc co vytknout. Trošku tu chybí nějaký pomocník, chybí statistiky nebo možnost měnit ceny. To jsou ale maličkosti. Největší problém vidím v tom, že chybí profily hráčů na jednom počítači. Takže je nutné smazat celý postup, kdyby chtěl hrát někdo jiný. Ale věřím, že to přijde s nějakým update.
Jo a světy nelze spojit. Takže nejde dělat kávičky a zmrzlinky.
Kávový svět:
Čajový svět:
Zmrzlinový svět:
Jo a světy nelze spojit. Takže nejde dělat kávičky a zmrzlinky.
Pro: Skvělá hra na odreagování, pěkná roztomilá grafika, příjemná muzika a furt se něco děje. Rozdělení na tři světy je super.
Proti: Mohlo by být více slotů na uložení hry