Vždyť máš na mapě vyznačenou cestu...
Zatracený Dead Space! Mám dojem, že je to pro mě velké sousto. Teď jsem navíc ve 2. misi zjistil, že za dveřmi, kde mají být další dveře, takové vůbec nejsou, tak nevím, jestli s tím neseknu. Navíc, když jsem četl Zákysník na Abecedě her, tak mě to odrazuje ještě víc. :-(
Zahrajte si Cryostasis chlapci : D
To je spolu se Silent Hillem asi jediná hra u který jsem se místy bál a šel mi mráz po zádech.Jakkoliv bylo Dead Space skvělý s kvalitní atmosférou, tak jsem se v něm nebál a občasný leknutí za strach nepovažuju.O Fearu se nemá cenu vůbec bavit..
U Dead Space jsem se překvapivě vůbec nebál, ale u FEAR 1 jsem se lek snad nejvíc v životě. O to víc mě štvalo, že už jsem tuhle lekačku jednou viděl - byla v demu :-) Ale snad největší atmosféru má podle mě System Shock 2, to jsem sral magi v kostkách a občas musel hru pauznout, abych to rozdejchal :-)
nvm proc, ale ja nejvic podelany byl u Return to Castle Wolfenstein - v tech katakombach a pak v tech laboratorich.....asi proto ze sem byl jeste malej kluk :D, ted mne sebevetsi lekacka nevytrhne a horory sou komedie :D
jsem posrany chodit v noci v oblivionu po lese.. tam je to teprv zazitek proste se muze stat cokoliv, hnusny mag vam muze naprat fireball do hlavy, muze na vas nabehnout minotaur a vy proste hovno vidite , to same stalker a ty jeho laboratore kdyz na vas snork proskoci anomalii burner ktera ho zapali ... na infarkt toto
a u fearu byl zacatek slaby , bat jsme se zacal az v tech kancelarich kdy nekdo treba prohodil mrtvolu prosklenou zdi ...brr
Já se jako u hry nebojím a jak píše Silentwolf - člověk se prostě prostřílí. Ale když je ticho a zavřískne nějaký zvuk a něco na mě skočí, tak to ve mně vždy škubne. To na mě vždy zapůsobí - viz. třeba ty lekačky v takoývch těch powepointech či nějakých podobných programech(teď přesně nevím), kdy na vás něco vybafne. Já to třeba tuším, ale ten zvuk mi nedělá dobře.
A jinak v Doomovi 3 jsem se nebál ani trochu. Tam přece platí to samé, že se prostřílím, jediný rozdíl je v tom, že nepřátele hůře vidím.
A vlastně tak celkově. Všude se jde prostřílet a nestvůra vám z monitoru asi moc neublíží. Nejhezčí strach je ten v reálu, kdy vám vážně může něco hrozit :-)
EDIT: Silent: A dohrání si též zaškrtni.
EDIT: Silent: A dohrání si též zaškrtni.
No to je, já se bojím u všeho :D Taky je to o tom, jak ke hře člověk přistupuje a co všechno o ni ví, jak už tu psal Ježek.
F.E.A.R. si sice říká horrorová série, ale člověk se u něho bojí (a ne moc) jen v počátcích úvodního dílu, pak už minimálně. To takový "Condemned - Criminal Origins", to je jiný kafe! :-o Tam jsem sebou škubal dost často. Ale je to hodně subjektivní.
Já se teda bál pořád a skoro všeho a naopak se za strašpytle nepovažuju. A dokonce i naopak jsem u FEARu spíš zíval nudou, než se bál, či něčeho leknul.
Me hra vystrasila jen jednou (konec) ... je to moc skoda protoze jsem srab ale prominte leknout se hromady mutantu mezi ktere uz automaticky strilite "provaz" ... nebo mutantu co vam skoci na zada ? pretahnout po hlave pistoli a ustrilet koncetiny a je klid ... a nerikejte si pls ze nejak machruju, to ne ... bal jsem se jak svina u dooma 3, u prvniho fearu (ve 2 uz opet moc ne) ve stalkerovi jsem posrany i v ARENE!! ale tady proste za boha ne a ne se bat :/ a to jsem se na to tesil protoze ac jsem srab celkem me bavi bat se..
edit: ja to jeste nehodnotil ? tohle prekvapeni roku ?? NAPRAVENO!! za ty super udelane zbrane, hlavne teda za provazovku xD
Ale musím uznat, že mě Dead space vylekal teď, i když ne přímo u gameplaye. Zapnu hru, pak se vrátím, zaplé na sluchátka a hraje tam nějaká animačka či cosik. Tak si nasadím sluchátka (zvuk naplno) a přímo v tom okamžiku se objeví sado obrázek a hra na mě zařve. To jsem si neodpustil trochu kur*ování :-D
Já snad nekoupil jedinou zbraň. Celou hru jsem dal jen s tou první, vylepšil jsem ji na max a stačilo to :-)
Já měl teda 4 zbraně a už pro zábavu jsem používal všechny, ikdyž naplno vylepešnou jsem měl tu plasma gun a ten samopal.S nábojema přitom nebyly problémy nikdy a hrál jsem na hard.Když náhodou došly, tak jsem koupil v automatu nebo použil jinou zbraň.
2SilentWolf:S tím naprosto souhlasím. Paradoxně ještě nejvíc munice nacházíte do zbraně, kterou nejmíň používáte a máte nejmíň vytuněnou. Osobně jsem měl tu první a pak provazovku a curkulárku, do té jsem měl nejvíc munice a měl z ní nejvíc peněz.
A já si právě ze začátku říkal, že si pořídím jinou zbraň a najednou hned do ní munice, přitom tu munici jsem předtím nikde neviděl :-)
mam jeden tip , vzdycky nachazite naboje jen do tech zbrani ktere nesete, takze se mi osobne vyplatilo nosit jen 2 zbrane a to naplno vylepsenou pistol (a s ni jsem dokonce dal celeho posledniho bosse) a provazovou pistoli na tuhe momenty , je to rozhodne lepsi nez nachazet naboje do dalsich dvou zbrani ktere ani nevyuzijete a ty posledni zbrane jako laserovy kanon nebo tlakova zbran jsou dost na pi*
No to máš recht ;-)
Jinak přehlad nepřátel je zde: http://games.tiscali.cz/navody/deadspace2/index.asp
Jo, ale když to hraji napoprvé, tak nevím zda to bude dobrý nápad. Mě hlavně vadí, když se objeví nějaké minipuzzle nebo nějaký postup na bosse nebo mě tlačí čas a já nevím, jak danou situaci vyřešit. V kombinaci s největší obtížností to nemusí být dobrý nápad.
Jinak je bestiář bohatý?
Jinak je bestiář bohatý?
Neboj, ony se pak další objeví. A s tou obtížností, co to lidi hráli na nejvyšší, tak se sice zapotili, ale prý to nebylo nehratelné ;-)
Dobrý nápad :-) Ne radši jsem zůstal u střední, zatím je hra sice lehká, ale to tak bývá. Pak nastane nějaké maso a já se dvě hodiny nehnu ze stejného místa. Jinak akce je docela fajn, ale chtělo by to nějaké další nestvůry, moc mě nebaví jít proti těm samým slabým potvorám.
No tak vidíš to je ono,tak navyš obtížnost a budeš mít strach že nebudeš mít strach,že se nebudeš bát,ale že přijdeš o nervy v některých obtížnějších místech.
Taky bych mohl navýšit obtížnost, ale to zase mám strach, že nebudu mít strach, že se nebudu bát, ale že přijdu o nervy v některých obtížnějších místech.
Jenomže Ty se prostě být nebudeš, protože se u toho směješ od začátku. Takže Tě nic děsit nebude.
No tak jsem šel do sluchátek, ale na pytel. Hraje mi pouze jedno levé a pravé nic. Tak nevím, či tam mám něco blbě nastavené anebo to je prostě špatné a musím reklamovat. Dneska si zase Dead space nezhraju :-/
EDIT: Problém vyřešen :-D (chápu, že ten smail se tu nehodí, ale já měl radost)
EDIT: Problém vyřešen :-D (chápu, že ten smail se tu nehodí, ale já měl radost)
Tak ono to je ciastocne aj o pristupe, ze? :)
Ked sa u toho bat chces, tak sa u toho budes bat viac ako ked to hrajes s tym "aby si si z toho robil srandu".
chuck: "slyšíš plechové zvuky" a pak ten vřískot - kvůli toho právě chci sluchátka :-)
jezek: No, upřímně jsem to hrál jen chvíli a dělal si ze hry srandu. Až u toho strávím delší dobu, tak napíšu. Uvidíme, zda se též budu po celou dobu bát :-)
To jo, já srovnával Condemned s Doomem, ale ne s Dead Space. :-) I podle mě DS z těch třech jednoznačně vede.
No mi Condemned přišel velice dobrý realističností, ale celkově hororovou atmoškou je DS bezkonkurenčně lepší. Doom nebyl horor ;-)
Jezek: Když už uvádíš jako příklad Doom a Condemned, tak já osobně jsem měl sevřenější hrdlo u Condemned. Samozřejmě, že atmosféra Dooma je taky originální, o tom žádná, ale to realističtější prostředí vybydlených budov a místo monster vyvrhelové v lidské podobě, to bylo dóóst dobrý. :-)
2Pivo:No pro mne to mělo naprosto dokonalou atmošku. Hororovou, pomalu dávkovanou. Osobně jsem cítil strach skoro celou dobu hraní. Přesně to, co všichni vykládali, že cítili u Condemned nebo Doomu. Ale nutná kombinace sluchátka a v noci. Lékárničky máš na zdech, ne? Si to už nepamatuju. A díky za plus.
Jinak víc postřehů mám tady: http://forum.doupe.cz/viewtopic.php?f=50 ... 9a87dcb30ac3&start=0 Ale nevím, jak moc podrobně.
Pivo: No, do pohodové atmosféry to má hodně daleko. Každý to samozřejmě vnímá jinak, ale pokud během hraní slyšíš obyčejné, poměrně tiché, plechové zvuky a najednou tam vřískne bestie (a nedá se říct, že dokážeš odhadnout, kdy ji lze očekávat), tak bych chtěl vidět toho, s kým to alespoň trochu neškubne a nezažije ten správný pocit strachu, o který autorům hry šlo. Ode dneška za 14 dní budu večer sám doma, takže to teprve uvidím, co se mnou ta hra bude dělat v temné noční době, ale myslím, že bez kapičky kořalky to nepůjde. :-)
Jezek: Jinak teď vážně. Četl jsem tvůj komentář, tak jsem ti dal plus, ale nečetl jsem o žádných lekáčkách apod. Jen bych se chtěl zeptat, jestli kromě pořádné akční řežby a trhání končetin cítí člověk i menší napětí a pocit strachu.
Třeba Pookyho komentář působí jako vzorová šablona, jak by měl vypadat hype před vydáním.
Ten černoch jsi ty? :-D
Jezek: Jo, možná to pak mít bude. Já spíše chtěl napsat, že u té hry se nemůže člověk bát, spíše bych od toho měl čekat skvělou akci a pohodovou hru.
Kostěj: Copak kostějíčku? :-)
Kostěj: Copak kostějíčku? :-)
Pivo, ty jsi magor. Dyť to má naprosto parádní atmosféru.
Tak jsem to na chvilku zkusil a bez sluchátek to asi kašlu.
Jinak takové pěkňoučké roztomiloučké nestvůrky, jak papaly mé kamarády. Dopak bych se jich bál? Takoví mazlíčci, jééééé. Ta hra opravdu není strašidelná a ani dítě by se nebálo ;-)
Ale dobrá bude, o tom nepochybuji.
EDIT: Jinak ta první potvůrka byla vážně sexy, vůbec jsem se nebál, ale naopak se k ní chtěl přiblížit, akorát mě nasrala, bo mi užrala zdraví :-D
Ale dobrá bude, o tom nepochybuji.
To já též ne, ale nevím, zda je to tím, že více hraju a dění okolo her už moc nesleduju nebo už se po něm opravdu slehla zem a dal pokoj.
EDIT: Tak dnes mám hru doma, ale zatím ji hrát nebudu.
EDIT: Tak dnes mám hru doma, ale zatím ji hrát nebudu.
No ale poslední dobou je nějak ticho. Už jsem o něm dlouho neslyšel...
Jo, ale nevím zda bys proti tomu blbovi, který má cíl - "zničit herní průmysl" - uspěl :-D
Tam u něho stačí jedno úmrtí a minináznak, že v dálce byla nějaká hra, tak už je plnohodnotný viník hra samotná :-)
Nedej bože, když v GTA zabijete nějakého právníka, tak už řve, že Rockstar ho chcou zabít :-D
Hra za to přece nemůže, ta je na straně trpitelů ;-)
No, pokud se na hru nevrhne dementní právníček Thompson :-D
Když ho označí za nepříčetného, nezavřou ho a on to v klidu po večerech dohraje. :-)
Ale co chudák hra pak? :-( :-)
Jezek: Určitě by z Tebe soud musel udělat nepříčetného, protože v tu chvíli za sebe fakt nemůžeš ručit. :-)
2Chuck: A co teprve manželka, která ti ještě zakryje oči. myslím, že by mě jakýkoli soud osvobodil. Naštěstí už to nedělá tak často.
Jinak když jsem doma sám, tak není nad 5.1 zvuk, ale DS se mi líbil víc na sluchadla.
Cobra: Ale tak nebudu v noci mít puštěné bedny naplno po celé místnosti, abych si připadal, že tam opravdu jsem. Bych asi sral nejen doma, ale i sousedy (i když ty snad ne) :-)
Sluchátka když si zapnu, tak mě to trochu naladí do hry a navíc neslyším hluky v reálném okolí.
Jinak na Dead space se celkem těším, ale počkám na ty sluchátka. Ze startu se vrhnu spíše na Undercover, který je určen pro denní hraní.
To je fakt. Když Ti pak během toho, co budeš zažraný do hry se sluchátky na uších, náhodou někdo ze spolubydlících položí ruku na rameno, to teprve zažiješ to kvalitní leknutí. :-)