Jakých deset, to asi myslíš opasek. Otevři si normální inventář a nezapomeň tam prozkoumat všechny položky, je tam více listů, jsou tam uchovány všechny rozhovory, hlášení, obrázky (ty tam budeš mít mapu ostrova svobody), paak taky důležitá součást hry augmentace, atp.
Vidím, že budu muset o dost víc šmejdit. :-)

Kolik je vlastně pozic v inventáři? Jen těch deset(?), které vidím po jeho otevření? Budu muset postupně zjišťovat, které krámy jsou zbytečné a vyhazovat je.
Sniperka je, tuším, "sehnatelná" maximálně do 10ti nebo 15ti minut po začátku hraní. Má ji jeden típek vedle sochy svobody... :-)
Caelos: Kuši jsem, tuším, sebral mrtvému teroristovi, ale sniperku jsem neobjevil, resp. jsem asi málo šmejdil, což, jak zjišťuju, je u téhle hry důležité.

Falagar: To právě zrovna Caelos automaticky předpokládá. :-)
Samozřejmě za předpokladu, že to bude chtít hrát víckrát... ;-)

Já znám začátek trošku líp proto, že jsem hrál hodněkrát demo. Nejdřív vyšlo s první misí, pak vyšel nějaký patch na demo, který tam přidával i druhou misi v Hells Kitchen. To jsem hrál hodněkrát... :-)
Ale jo, najdeš, neboj:-) Jen většiná hráčů si jí bere od Paula, jelikož sniperku i kuši najdeš kousek od mola:-) Z toho si nic nedělej, neválí se sice ve hře tak často a samozřejmě ji vlastně nemusíš použít za celou hru vůbec.

Ale to všechno zjistíš při dalších dohráních:-)
Chuck: GEPku sis měl vzít hned na začátku, na molu, od tvého bráchy Paula:-) Rozhodně jedna z nejužitečnějších zbraní ve hře, má hojné "nebojové" využití (otevírání dveří, roboti kteří nejdou vypnout, kamery, kulometné věže apod:-)
Kuš byla vždy má oblíbená už jen z toho důvodu, že si s ní v jiné hře nezahraju. Pokud je nějaká zbraň "kůl", tak ta minikuše. :-)
Paul: No jo, zkouším to. Mám za sebou kromě výcviku 2 mise. Snažím se kombinovat akci se stealth, který upřednostňuji o něco víc. Ty zbraně, o kterých se tu bavíte (světelný meč, GEP atd.), se mě asi ještě netýkají. Já zatím používám nejvíc nůž a občas pistoli, která mj. vydává i příjemný realistický zvuk. Kuši jsem zkoušel taky, ale nějak se míjela účinkem, nebo jsem měl mířit do rozkroku. :-)
Moje nejoblííbenější kombinace byla klasická pistole (nejlepší zbraň ve hře, spolkla většinu upgradů), světelnej meč (ve druhý polovině už není tolik nábojů do pistole, tak se hodí) a na boty GEPka.
Já je tam kosil tim světelnym mečem (společně s neviditelností to byla smrtelná kombinace:)) a občas je jen omračoval tim paralyzérem + někdy jsem používal tu tichou pistoli, kuš mi přisla taková divná, útočné šipky jsou i oproti té tiché pistoli docela slabé (i když možná je to tím, že jsem měl tu pistoli dost vyupgradovanou) a ty ostatní šipky také nic moc. Jiné zbraně jsem ani nezkoušel, poněvadž jsem na ně neměl specializace a zabírají moc místa v inventáři:).
Kuše je prostě stylová, navíc já rád hraju aniž bych je zabíjel (jak říká Paul, "your target will be human beings, keep that in mind") a k tomu je kuše plus ten omračovák prostě nej.

Pak jsem žral ten světelnej meč, no a stealth pistoli a sniperku taky, ale ty jen vyjímečně.
Záleží na tobě, obyčejná pistole je moje nejoblíbenější zbraň, pokud je vytuněná na maximum, funguje i jako sniperka. Na tichou jsem si nikdy nezvykl, příjde mi to při střílení kjako prdy.
Kar: Ale pak nedávej pistoly hermanovi. Protože on ji bude chtít.

Taky používám kuši. Obyčejnou šipkou se jde snadno zabít, dobře ložená uspávací je rychlá a světlicová šipka dokáže zapalovat :)

Tol: Podpatchované a pirátské verze.
Kuš je k hovnu, protože jediné použitelné tam jsou jedové šipky a těm chvíli trvá, než někoho složí. Navíc dotyčný někam odběhne a nechce se mi ho hledat, abych ho mohl obrat o věci:-)

Karas: Já jsem to všechno cpal do pistole. Až se na ni nedalo nic použít, tak ostatní.
Kuše jsem nikdy nepoužívál. Není nad to, když se nožem zaryješ do nepřítelova krku.

Karasman: your choice. Je to v podstatě jedno, jen je pak nevyhazuj z inventáře. Vydrží až do konce hry.
Taky jsem to rozehrál, zatím jsem udělal tu část na začátku na Liberty Islandu.

Jen dotaz - našel jsem asi tři zlepšovadla zbraní. Mám je použít na to, co je zrovna po ruce nebo si to šetřit na některé speciální kousky?
Už hraješ jo ? : )
Nějaký přátelský rady - snaž se prozkoumávat co to jde, kecat s kým to jde, a snažit se hrát jak ti to bude vyhovovat - herních stylů je možnejch několik a všechny legitimní. Osobně jsme vždy tíhnul k stealth stylu s hodně hackováním.Kuše prostě ruluje : ).
Tak už mi je konečně jasné, proč má Paul takto pojmenovaný nick, o avataru ani nemluvě - ten jsem poznal už před časem z obalu hry. :-)
USER47: Je mi líto, ale ne.
Není to třeba verzí? Nic jsem neměnil, potom co sem to nainstaloval, ale asi zkusím ten uninstall.
Tyhle hlášky mi to házelo po pokusech o instalace různejch modifikací a měnění configů. Pokud nepomohla změna rendereru, zkusil bych kompletní uninstall s vyčištěním všech stop po hře a nainstalovat znova bez patchů, modů či jinejch úprav.

Kontrolní otázka: Je to originál?
USER47: Sivak Drac toho nahrál víc, všechno je to pěkné. A tu češtinu do KK bohužel dostat nejde, i s mody je problém.
Přesnej popis chybový hlášky by možná pomohl:). Spoustu problémů s DE řeší třeba přepnutí z D3D na opengl...
Mám problém, chci spustit hru a píše mi to chybu se složkou "Effects", nebo tak něco, nevíte náhodou jak to vyřešit.
Mimochodem, podařilo se někomu počeštit tu GOTY verzi z kolekce klasiky češtinou od bratří Dentonů? Já s tím laboroval asi půl dne a bez úspěchu. Stejně tak se mi nepodařilo spustit Zodiac mod a některý další modifikace, jen Nameless mod fungoval (doporučuji vyzkoušet, je skvělej).
Je to moje stálice v telefonu:-) Poslouchám celý ost a navíc ji mám jako zvonění:-)
Najkrajsie to je, ked to clovek take 2-3 roky nepocuje a odrazu mu to niekto pusti. :)
Ale něco na tom bude... sem tam, když mám Deuse rozehraného, spustím hru, abych hrál a místo toho se seknu v menu, kde poslouchám znělku furt dokola. :-D
Že by? :-) Tak zbylých 50% bych už mohl nasbírat s lehkostí pírka.
Tak jsem zase bohatší o jednu PC zkušenost, tentokrát o program Daemon, proti kterému jsem vždy byl. Jenže holt jsou věci, které bez něho nepůjdou. Takže zkrátka verze 1.002f je na světě, sice ten porod přes moje orgány byl bolestivý a déletrvající, ale nakonec se narodil malý Deuxík, který umí česky. Zase jedna zkouška, během které jsem se řádně vyvztekal. :-)
Hrát to dneska nebudu, zatím se kochám tím úvodním soundtrackem, který je skoro orgastický. :-))

A nejvíce vděčín Garionovi (Kubulusi, Tebe chválím taky!), který měl se mnou přímo božskou trpělivost! Ten by se uplatnil ve školství, ale nevím, jestli zrovna v tom českém. :-)
Kubulus: To pořadí jsem nakonec přehodil a prolomil ty morální zábrany (no, zase jsem jich tolik neměl), ale soubor MDF mě opět přesvědčil že se tyhle věci bez virtuálu obvykle moc neobejdou, takže ještě zbývá ta verze ze Score a pak už se na to....
Mně to přišlo trochu smutné. Směrem k Heliovi myslím. Asi nějaký bug. Jinak by si "nejinteligentnější" počítač nevybral největšího idiota. Na druhou stranu že nově vzniklá globální AI (Artificial Idiocy) ovládne svět a myšlení lidstva není zase tak nepravděpodobné a do jisté míry je to i zábavné. :)
Isair: Konec který jsi zvolil volím nejčastěji, protože mi to příjde neskutečně atmosférické, stane s z tebe v podstatě božská bytost. Ale taky je to zaručeně konec nejjednoduší, co do splnění.
Isair: Gratuluji, jsi podle očekávání další, který mě navnadil. :-)

Kubulus: To snad ani ne. Jednak jsem dneska v práci a jednak postupně zkouším jiné možnosti a tu, o které píšeš Ty, si nechávám až naposledy. Ale jak vidím, možná se s touto verzí přece jen trefím do černého.
4Isair - Ja jsem to hral jen jednou (vickrat hraju hry jen vyjimecne, viz. moje oblibene hry v profilu) a rovnou jsem vyzkousel vsechny 3 konce. Mam pocit ze jsem celou hru (jak je mym zvykem) prosmejdil krizem krazem a ze me v zadnym levelu nic neuniklo, snad jen par malickosti.

Me Deus Ex chytl uz samotnyho zacatku, spis ke konci hra trochu ztracela dech, coz bylo ale mozna zpusobeny tim, ze jsem nekdy v ty dobe hral i Metal Gear Solid, coz je pro me osobne po strance pribehove a davkovani napeti nejlepsi hra vsech dob.
Takže Deus Ex dohrán, začátek mi přišel takový slabší co se level desingu i příběhu týče (přišel mi zpočátku takový zmatený), naštěstí se vše brzy rozjelo, level desing se postupně neustále zlepšoval a hru jsem si tak tedy opravdu užil, i délkově je o co stát. Vesměs toho není příliš co bych hře vytknul, snad pouze ta slabší AI (ale to se dá skousnout) a možná tedy trochu slabší začátek, o to je však grandióznější zbytek hry. A musím uznat, že hrá určitě má skvělou replayabilitu, už teď mám chuť si jí znovu zahrát, škoda že není čas a hlavně mám naplánované i jiné hry:).

A chtěl bych se zeptat jaký závěr jste si zvolili při prvním hraní (ke komu jste se přidali?).
Já se přidal k té UI Helios.
Funguje velmi dobře, snad možná ta nejlepší verze... jinak koukám, že morální hranice ti to nedovolila stáhnout z netu :)
Nemáte náhodou někdo verzi ze Score? Mám možnost si ji příští týden půjčit, ale samozřejmě nevím, jestli to není to samé, co mám já.
Kurcatovium: Proč bych se cítil podveden?? Naznačil jsem snad něco takového? Ty důvody, které Tě vedly k prodeji hry a Ty je tu uvádíš, jsem odhadl téměř přesně (viz můj příspěvek níže), takže buď v klidu a nenech se odradit zbytečnou poznámkou Bodkina.
Opravdu vám všem děkuji, že se tu na mě snesla kritika. Má obhajoba: Onoho Deus Exe, kterého jsem Chuckovi prodal jsem koupil z eBaye spolu s dalšími pár hrami a abych řekl pravdu, hru jsem vůbec neinstaloval (což jsem před prodejem zmínil, stejně jako to, že se jedná o verzi Sold Out - mrkněte se o pár desítek postů zpátky). Časem jsem si koupil paklík s dvojkou (ne, není to Kolekce Klasiky), takže mi jednička přebývala. Jelikož netrpím úchylkou chronického hromadění všeho možného, hru jsem samozřejmě nabídl a poté prodal. Co se týče češtiny, tak jsem opravdu nemohl tušit, že nebude fungovat, za což se tedy omlouvám a je mi to líto. Pokud se Chucku cítíš být podveden, tak ti samozřejmě vrátím peníze.