Oh cool, existuje mod na oddálení kamery i tu plnou partu. Hlavně to první mě dost žere. Nechápu, proč je to tak blízkou nad hlavami postav i při maximálním oddálení. Kdyby měl někdo další tip na mod, tak se s ním. Příští týden je projdu a nainstaluji. ;)
Ten soubojový systém je opravdu zábavný. Už si připadám, jak Anakin/Darth Vader, který ve třetí epizodě vyzabíjel všechny děti v chrámu, které se chtěly stát rytířem Jedi. Kam vtrhnu, tam zůstanou jen mrtví :D Kdybych s nimi zpočátku aspoň neobchodovala a pak je nepozabíjela, tak nemám tak těžké svědomí..
@raisen (02.02.2019 16:56): Niekde som čítal že by mali celkový preklad dokončiť do konca leta ale v článku ku dokončeniu základnej verzie češtiny majú napísané že termín nebudú stanovovať, takže uvidíme no :)
@SilentWolf (02.02.2019 16:52): Ten první díl není špatný, ale hrát ho po druhém dílu, tak to bude o trochu horší zážitek. Aspoň pro mě. Mně osobně ten druhý baví víc. Ale i tak se k němu někdy chci vrátit.

@RemixSvK (02.02.2019 16:51): Já dlouho čekala, až vyjde čeština, abych si zahrála dvojku, ale nakonec jsem to nevydržela a rozehrála ji i bez ní. Dnes jsem četla, že dokončili překlad základní verze. Jenže než by dodělali i DE, tak to budu mít asi dohráno.
Btw preklad Divinity 2 je už na 100% takže už len počkať na korektúru a následné vypustenie :)
@raisen (02.02.2019 16:42): S češtinou určite, ja som moje hranie Divinity nachvílu pozastavil práve kvôli češtine pretože sa už blíži do finále a v angičtine si takúto super hru až tak neužijem :D
@raisen (02.02.2019 16:21): No súbojový systém je od prvého dielu dotiahnutý k dokonalosti. Za mňa je najlepší pocit vyvolať si plnú ´´riť´´ totemov a len sledovať ako masakrujú nepriateľa :D
Ten zábavný soubojový systém ze mě dělá chladného zabijáka. Aspoň mám ten pocit, že v jiných RPG jsem více "good" a více milosrdná.
Já jsem také na nedostatek RPG netrpěl. A komentů napsal k dohraným také dost. :)
A já bych si to nejraději dal znovu, stejně jako většinu her hraných letos. Zatraceně dobrý rok! :D (i když se jednalo o hry let minulých).
Mě tahle hra čeká v lednu a těším se hodně. Tak doufám, že mě nezklame, ale zatím tomu nic nenasvědčuje.
Tohle jsem si fakt myslel, že do konce roku dám. Ale čeká mě to až na další. Gameplay je nápaditý. Hra to ale rozhodně není "na pohodičku". Fajn i je, že se tu objevují různorodá hodnocení (a jejich případná zdůvodnění). :)
@Ronik (24.10.2018 10:13): akorát když ji máš v partě a nezvládneš ho sejmout ve dvou tazích, tak údajně o ni přijdeš a on se stane nesmrtelným.

Samozřejmě je několik tipů jak to vyřešit. Ale nerad v té hře sázím na takové to cheesování. Taky jsem si na začátku vzal do inventáře barel s mlhou ale nemám srdce jej někde použít. Přijde mi to nefér, ač je hezké, že hra to umožňuje.
@Ronik (24.10.2018 10:00): takže jsi nedělal "svíčky"?

Těžký spoiler, nečíst ti, kdož jsou nepolíbení a plánují to ještě zažít. Silnější zážitek jsem ve hře neměl.

Jdeš do toho démonova světa, kde ho máš oslabit. Dojdeš ke svíčce a Malady ti řekne, že tato svíčka značí další oběť doktora, podobně jako Lohse a doporučuje ji sfouknout a oslabit jej. Lohse váhá, ale bez sfouknutí bude démon údajně neporazitelný. Tak ji sfoukneme. Uhasili jsme tak něčí život. Sice někoho, z kohož démon vysával energii, ale dotyčný žil normální život. Poté dojdeš k další dvojici svíček, kde už Lohse trochu s depresí dodá "další dva životy...." ale znovu ji přemluvíš, že jiná možnost není. A tak tedy pokračujete dál, až začne hrát docela depresivní hudba a vy vstoupíte na místo kolem něhož je doslova moře svíček. Stovky, tisíce.. https://steamuserimages-a.akamaihd.net/u ... ckground-color=black A Malady se zeptá, jestli teda může seslat povodeň..
@SilentWolf (24.10.2018 07:23): Bez Lohse je ten quest hodně podivně useknutý. Přijdeš, trochu pokecáš s doktorem a zabiješ ho. Až jsem si říkal, jestli to není nějaký bug.

Jinak Fane ještě neřekl poslední slovo ;)
@Jab (24.10.2018 09:07): jako nechci moc spoilerovat. Ale Lohse jsem bral do počtu a byl to bez přehánění nejsilnější herní zážitek. Ty jsi psal o nějakém odlehčení humorem, ale ten svět mi přijde mega temný. Už jsem se tam dobrých pár desítek hodin ničemu nezasmál. Naopak bych řekl že zlatý svět Zaklínače. A Red Prince je takový ten Garrusovský parťák.

Trpaslíka nevím, ty nemusím obecně.

Jinak VELMI se mi líbí to, že zde nelze spoléhat na ten systém z jiných RPG her, kdy za každou cenu děláte morálně správnou věc a doufáte, že vás hra nechá z toho nějak vybruslit, protože přece vás neodmění vztyčeným prostředníčkem za to, že pácháte dobro.
@SilentWolf (24.10.2018 08:28): Imho tohle zrovna bude lehce řešitelné jiným modem či prostým zvýšením obtížnosti přímo ve hře. Uvidím samozřejmě. Ale zatím se tohohle nebojím. ;)

Co jsem pochopil, tak můžu vynechat Sibelle a toho trpaslíka. Jel bych to tedy minimálně s pětičlennou partou. Zbytek můžu vynechat, abych nerozbil právě onen systém obtížnosti. Ale jak říkám, tohle vše půjde imho v pohodě vybalancovat. ;)
@Jab (24.10.2018 07:45): není to pak až moc lehké? Většina střetů je dle mě jak dělaná pro 4 člennou partu a je to tak "uměle" férové. Nikdy jsem se necítil zavalen nepřáteli apod.. Teda krom poslední kapitoly, kde tě všechny střety nějak zkriplí, ale i tak se nejedná o množství nepřátel, spíš že (obrazně řečeno) začínáš každý střet po kolena v prokleté lávě a letí na tebe meteorit.

Asi bych to nedoporučoval. Spíš pokud si chceš dělat vlastní postavu vynechej Sebille, přijde mi nic moc. Mám ji jako hlavní postavu a spíš mě bavilo řešit tu Lohse (ta je nyní vyloženě must have) Rudý Princ má taky skvělý vedlejšák a Fane mě trochu zklamal (jakože "to je vše?") ale jako postava je naprosto parádní.

Tipuji, že pro Ifana by mohl být příběh docela hezky osobní, dle jeho intra. A možná trošku lituji, že jsem si jej nevybral místo Sebille.
Prý je i mod, který umožňuje mít plnou partu. Možná to zkusím.
Summoning 11 - black widows dává 650 dmg
Summoning 15 - Incarnate dává 850 dmg

Takže asi by ho nakonec ta vdova asi překonala, nechci se ale vzdát primárních skillů. I tak šupy za 650 jsou super.
Včera jsem s tím dost pohnul. Už toho vskutku moc nezbývá. A musím říct že za dost dlouhou dobu je střet s doktorem a hlavně co mu předcházelo - svíčky a následné objevování následků různě po městě nejsilnější herní moment. Vůbec by mi nevadilo, kdyby to byla hlavní zápletka a on je to jen úkol pro společníka. Zajímalo by mě, jak to funguje bez Lohse v partě. Celkově se mi zdá, že se to až natolik motá kolem společníků, že bych přišel fakt o hodně, nemít je.
@Ronik (23.10.2018 13:39): já jsem deratizátor. Přijde mi to depresivní už tak. Chci mít aspoň někde čisto. :D Navíc stále platí že ač jsem pacifista tak zde je ten combat prostě skvělý a baví mě to. Chci to vyřešit. Chci je porazit. Jde ale o to, že se ti zmetci spawnují v ohni, ale i když jsem všechno uhasil, očividně jim to nevadilo. První dva jsem vyřešil tak, že jsem je nakonec blokoval všemi postavami, aby se nemohli vůbec pohnout a tehdy konečně padli. Mám podezření že tam byl prostě nějaký pixel ohně .. :D

Těším se na dnešní seanci.. :D
@Ronik (23.10.2018 12:31): ok, díky za tip. Možná to zkusím překopat. Každopádně s těmi ještěry v hořící budově mi pomůže asi jen trpělivost a hromada štěstí (podle mě dělají to, co dělat nemají).
@Ronik (23.10.2018 11:25): tu mám taky. Sebille je scoundrel + necro. Ale nevím zda to škáluje ještě podle něčeho, ale dává hryzance za cca 350, zatímco Incarnate dává 600. Summoning mám tak 17. Necro jen 9. To bude tím.

Nevím no kde to vylevelit. Nepřišlo mi, že bych krom mého osobního Q minul na Nameless Isle tolik věcí. Holt mi to neřeklo, že je to point of no return.
@SilentWolf (23.10.2018 10:47): Bone Widow jsi zkoušel? S max Summoning bývala ještě lepší než Incarnate Champion, ale myslím, že ji nějak nerfli damage a max HP.

Každopádně bacha v posledním rozhovoru, jestli nebudeš level 20, odpověďmi bys dost dobře mohl spustit pro tebe nevyhratelný fight. Je tam rozhodnutí, kterým konec neovlivníš, ale ten bossfight si můžeš výrazně ulehčit.
@Ronik (23.10.2018 10:30): super. Pokusím se to sfouknout. Akorát jsem level 18 a trpím na nedostatek XP. :D všechny střety jsou tak 19-20 a na "classic" to není legrace. Málem jsem to v jednu chvíli už vzdal, ale nenechal jsem se zlomit.

Incarnate champion je skutečný hrdina mé kampaně.
Kolik mi zbývá do konce hry?

Zrovna jsem vypnul stroj na deathfog v Arxu. Chybí mi sejmout doktora. Osvobodit
to ještěří velvyslanectví, či co to je (ti odporní respawnující nepřátelé). Udělat Path of Blood. Vyčistit Kemmův vault (vím, kde je).
Co mě čeká ještě pak? 5-10-15-20 hodin?

Jestli to narychlo dohrávat před Red Dead 2 (kdyby bylo 10h do konce) nebo si to nepokazit a neuspěchat a raději si to ještě na chvilku odložit.
@Jab (21.10.2018 17:01): mě je hlavně u toho hraní už docela ouzko z toho, co se tam děje. Jak jsi nedávno psal o tom odlehčení humorem, tak už je to hotový kontrast.

Více fucked up svět byl už snad jen v Dark Souls. :D i když ok, Pillars 1 mají taky docela temnou zápletku.
Btw vzhledem k tomu stylu gameplaye bych docela řekl, že tohle může být skvělá hra i pro ty, kteří dávají přednost pre-Fallout 1 RPG.
Tak jsem si chvíli myslel že to dávám s přehledem. Poslední akt mě vyškolil. Nedostanu se ani do Arxu. Nabízejí se čtyři střety (Demon Girl, Vstup do města, Jacísi lovci a jejich zvířata, přístav a Kraken. Nejsem schopný udělat ani jeden. :D asi budu muset revidovat buildy.

Nejhorší je, že expů mám skoro už na další úroveň (18) kterou jsem dle všeho už měl mít, protože všichni nepřátelé na té 18 úrovni jsou. Bohužel předchozí akt mi neřekl, že se v určitém bodu jedná o point of no return. Tak mi asi chybí XP z jednoho/dvou questů.
@mazar1234 (13.10.2018 18:55): naštěstí to jde bez craftingu na tu těžkou (ne tactician). Takže vše prodávám, ale je to peklo.

Hlavně nechápu proč mi to altem zvýrazňuje každou blbost, ale u stolu najednou to nezvýrazní zlaté nádobí a sklo, které jde hodně dobře prodat. Podobně jako další cennosti občas.
Já se do toho budu nějakou dobu dostávat (u třetího Witchera mi třebas trvalo půl roku, než jsem se k němu po nákupu hry na gogu dostal), ale do konce roku to stihnu. :) Jsem ale rád, že to má zatím úspěch. :)

První poznatek je, že se mi líbí odlehčení humorem. Naopak mi zvedá obočí množství "trashe", ale to měl třebas i ten Witcher, kde se daly také pobrat pruty, hrnce a další kraviny.
Tak, už jsem v pokročilé fázi (3tí source point, lvl 14) a krom drobných pih na kráse (když vám hra, která podporuje exploitování nedovolí něco exploitnout) je to stále na 100%.

Takže zklamán nejsem, spíš se bojím, že mi taková hra bude chybět, jak ji budu mít za sebou. Takže pravděpodobně příští rok naskočím i do jedničky. Tehdy mě moc nechytla, tak snad budou teď ty dojmy lepší. A hodně doufám v trojku někdy. Lariani <3
Tak už jsem opravdu nečekal, že střetnu hru (teda - konkrétně RPG zvrchu), kde budu vyloženě vyhledávat souboje, protože jsou tak super. Bravo Divinity!