Herní výzva č. 10 - V záři reflektorů
Čtvrtý Driver se mi vyhýbal od samotného vydání. Kdysi jsem jel chtěl hrát a sešlo z toho. Až díky Herní výzvě jsem se rozhodl hru opět zkusit. Na GOGu bývá skoro furt ve slevě, tak stačilo chvíli počkat a hra může začít.
Největší šok pro mě byly postavy, respektive jejich divný vzhled. Ale co už, má to svůj osobitý styl. TK neboli Kid, jak mu říkají, je prostý chlapec, který se chce stát člen mafie v New Yorku. Opravdu se mu to povede a získá několik přátel. Jednotlivé mise jsou hodně nápadité a originální, což mě bavilo. Některé byly opravdu těžké. První polovina hry se odehrává v krásných 70. letech a je to znát. Dobová auta, dobový HUD (což je super detail) a celkově to prostředí působí realisticky. Ale kdo chce moc nahoru, tomu se to většinou nevydaří a Kida bohužel jeho tým zradí a nechá ho zatknout.
Po dlouhých 28 letech je TK na svobodě. To už je NY ve 21. století v roce 2006. Změnila se doba, změnily se účesy, auta na silnicích a prostředí jako takové. A i HUD je modernější. I známé postavy se změnily. Mají vrásky, jsou starší a je čas na pomstu. Druhá polovina hry je o zabíjení svých bývalých kolegů a mise jsou dost střílecí. A těžší než první půlka hry.
Hlavní náplni hry je řízení vozidel. To mě příliš nebavilo, což je škoda. Vozový park je bohatý a jsou k dispozici různá vozidla. Od pomalejších běžných aut po rychlé sportovní vozy a v neposlední řadě i dodávky či autobusy. Tank si bohužel v hlavních misích nezařídíme. Poškození vozidel je na skvělé úrovni.
Co mi také nesedlo je střelba. Je docela divoká a v některých misích nepřehledná. Chybí tady ještě systém krytí. Výběr zbraní je super. Dokonce i ty jsou různé v roce 1978 a 2006.
Pro: : Velkost otevřeného světa, dobře zpracovaný New York, příběh, bohatý vozový park a zbraně. Obtížnost, soundtrack, rozdílné HUD panely a celkově zpracování cut scén.
Proti: Střelba a řízení mě tolik nebavilo, hrdina neumí skákat.