"Vlevo fáze, vpravo nulák, kdo to neví, ten je... hlupák!"
Dříve jsem se v elektřině nevyznal. Můžu ale zodpovědně prohlásit, že po dohrání Electrician Simulator se v ní asi pořád nevyznám. I tak ale byla zábava se několik hodin hrabat v kabelech, zásuvkách, vypínačích a pojistkách.
Jako začínající elektrikář nejdříve projdeme několika základními kurzy, a pak už jsou to samé výdělečné kšefty, zařizování domů snů a opravování staré elektroniky.
Zakázky ve formě emailů jsou celkem vtipné a některé na sebe navazují, například když zjišťujeme, proč má zákazník vysoký účet za elektřinu, abychom se v další misi mstili načerno připojenému zloději. Tahání kabelů po domě je velmi zjednodušené, stejně jako jejich připojování do zásuvek, takže je celé hraní poklidné, skoro až meditativní. Kromě misí v domech zákazníků pak občas na opravu přijde nějaký starý kazeťák nebo hračka. Tyhle opravy jsem si užíval nejvíc - šroubek po šroubku všechno rozebrat, zkontrolovat, nahradit rozbité součástky a zase složit...
Jediná negativní zkušenost ze začátku hry byla, když jsem nedělal přesně to, co jsem měl dělat, a podařilo se mi zaseknout bez peněz na nezbytné nářadí pro pokračování ve hře. To se ale týkalo jen úplného začátku, který jsem si zopakoval a pak už nebyl problém.
Electrician Simulator není žádné velkolepé dílo, které by ve mně zanechalo dlouhý dojem, ale hrálo se to hezky, hra skončila dříve než by se stihla okoukat a já se dobře bezmyšlenkovitě zabavil. Celkově - fajn hra.
Herní výzva 2025 - 5. Zase práce! - Dohraj hru, ve které hraješ za postavu vykonávající reálné povolání 20. nebo 21. století.
Pro: pohodička, elektrikařina není překomplikovaná, tak akorát délka
Proti: možnost se omylem zaseknout bez peněz na pokračování, občas trochu nemotorná kamera