@Korbitch (15.11.2015 21:32): Jj, jde mi ale o to, kolik maximálně lidí můžu postavit někam jinam, aby se o jídlo staralo dostatek lidí.

Jak to tak teď zkoumám, tak to stavění je dosti komplexní (nikoli komplikované).
Volně přeložená citace odsud

Brahmin se zasekl v mém domě, tak jsem se ho snažil zabít. Preston si myslel, že mi musí pomoct, tak jako magor začal střílet do toho brahmina, kterého zřejmě NPC žijící ve vaší vesnici nemůže zabít. Asi při tom omylem střelil jiného osadníka a celá vesnice začala střílet po tom nesmrtelném brahminovi a také jeden po druhém. Mezitím nějaká ženská ukradla můj power armor a šla proti všem bojovat.

A jeden dotaz: Nevíte, jak to funguje s vesničany a jídlem? Musím ke každému debilnímu melounu někoho přiřadit, nebo stačí přiřadit jednoho člověka a on se o to všechno bude starat?
Dneska mě ta hra cosi sere.. asi blbý den.. :D Brahmíny na střeše, debilní Questy ve městě, nepřehledné město, mizející dialogy..

Snad bude zítřek lepší.. :D
Vypadá to cool, akorát nechápu proč by se chtěl někdo ochudit o tu krásnou malovanou původní grafiku, však s high resolution modem ty starý 2D hry vypadaj dobře i dneska.
Pohlednice z jednoho odpočinkového odpoledne v jedné průměrné domácnosti.

Apropos, když si čítnu volnou kameru, dá se nějak omezit rychlost pohybu? Tuhle jsem byl opět v jakési továrně, uvnitř které to byl samý Mirelurk. Já byl v bezpečí za oknem v uzavřené místnosti, a v klasickém rádiu zrovna hrála naprosto padnoucí skladba, se kterou to vypadalo, jakoby Mirelurci po těch lešeních skotačili do rytmu. I chtěl jsem to natočit, ale díky příliš rychlému pohybu byl výsledek na hovno.
Jsem teda zvědav, jak a kde se bude odehrávat příběh. Jsem prošel horní část mapy a po příběhu ani stopy. Dokonce je tam ještě míň osídlených lokací než v F3, dohromady asi 15 lidí rozházených po 2-3 lidech na jednom místě, takže se ani není s kým moc o čem bavit. Teď jsem přišel do Diamond city a je to první větší lokace. Jinak je to úplně prázdný svět. A když jsem se podíval do návodu, tak už jsem skoro v půlce příběhu. Přitom po příběhové stránce se zatím nestalo prakticky nic.
Kurva, teď mě po vystříleném táboře sejmul podělaný Assaultotron. Všichni boti jsou teď dost OP, bych tak trochu řekl. Líbí se mi to.

Hlavně to co udělali se Sentry botem, před tím to byl takový sráč a teď z něj jde strach. A ten Assaultron je zase sexy :D
@Neelixx (15.11.2015 12:01): Co říká Bodkin, ten perk je absolutní must-have. Když je nejhůř a opravdu potřebuješ hodně nějakých materiálů, můžeš si jich objednat větší množství u některých vendorů, ale je to docela drahé.
@Neelixx (15.11.2015 12:01): 1) Perk který umožní drop více věcí ze zbraní.
2) pokud je to ta samá zbraň, tak ty vylepšení z ní přetahej na tu novou. Bohužel to nejde jen tak svapnout, takže musíš pro tu vylepšenou udělat ty základní (nebo je naházet zpátky, pokud ses těch modů nezbavil). Docela user unfriendly, ale co se dá dělat.
Jediný co mě trápí je věčný nedostatek screw, vždycky najdu nějakou zbraň, co nejvíc jí upgraduju, jen abych posléze našel její lepší variantu s hvězdičkou a jede se na novo... Takže asi tak.
@mazar1234 (15.11.2015 09:46):
Vždycky když něco postavíš, tak když to scrapuješ, dostaneš podstatně míň materiálů než za kolik jsi to postavil. Když někde najdeš dobře upgradovanou zbraň, asi ti to dá něco málo navíc za ty upgrady, ale podle mě se kvůli tomu nevyplatí sbírat ty zbraně a nosit je zpátky, efektivnější je ty suroviny prostě někde najít.
Můžeš na zbraň akorát dát základní upgrady a ty pokročilé se ti přesunou do inventáře a můžeš je třeba prodat. Já na to ale prdím a všechno scrapuju tak jak je.
@LIUWIL (15.11.2015 09:40): Jj řekl bych, že nás toho ušetřili z důvodu plynulejší hratelnosti v závislosti na budování a vylepšování příbytku. A jak říkáš, místo údržby je tu vylepšování, což vítám také.
@LIUWIL (15.11.2015 09:40): U mňa rovnako, Fallout nikdy nebol založený na takej repetitívnej činnosti akou je oprava a čistenie zbraní každých pár minút, vždy tam išlo skôr o dialógy a spoznávanie spoločenských pravidiel post-apo sveta. Sekeru nech si leští Dovahkin, také veci patria skôr do TES!
@LIUWIL (15.11.2015 09:40): Heh, to je inac vtipna logika - zvacsenim objemu si zvysim hodnotu maximalnej hmotnosti odneseneho materialu :-D

Ked rozoberiem zbran, ktora ma na sebe modifikacie takmi to dava iba Zelezo, to musim mody manualne vytiahnut zo zbrane a scrapovat ich individualne, aby som ziskal extra material?
@Korbitch (15.11.2015 02:38): Ne, není tam, což mě osobně velice potěšilo. Já mám třeba teď zrovna šest zbraní a sedm kusů zbroje a udržovat je všechny v top stavu by mě nebavilo. Zbraně a výzbroj akorát upgraduješ. Na výzbroj si třeba můžeš dát kapsy a zvýšit si maximální nosnost. Bomba!
Hmm, takze po 23 hodinach by som uz mohol konecne zacat riesit aj hlavnu pribehovu linku... aspon trosku? :) Postavil som si hangar pre svoje power armory, este to bude treba trochu vysperkovat, ale... da sa. Super mutanti este e-e, obzvlast ked na vas hra hodi speci super mutanta spolu so speci super mutant psom... Ouch. Alebo ked tu na mna hodila dvoch legendary riderov. Jeden by uplne stacil. Tu mi, ale trochu pomohla puska mrazilka, len som si vyplytval naboje a viac zatial nemam. Cryo naboje, kde to vziat? :)

Ta hra nie je Fallout, tak ako Fallout 3 nie je Fallout v zmysle kontinualnej ucelenosti a nadvaznosti na predkov. Ale, ebat na to :), je to zatial dost zabavna hra!
Tak, vzhledem k tomu, že jsem většinou stavěl, scrapoval, vylepšoval a tunil, jsem celkem zanedbával akci. Tudíž jsem vyrazil na průzkum trochu si zastřílet. Mno a zdá se mi to nebo tu není poškození zbroje a zbraní?
To craftění a stavění je definice busywork co ve hrách nesnáším, takže dělám jen bare minimum aby se mi odškrtly questy.
@John Mirra (14.11.2015 22:01): Tomu hovorim vyzva.
Ale zda sa, ze este to nikto nedohral, to debilne "settlement building" zozerie tolko bezcenneho neproduktivneho gameplay casu, ze su vsetci vlastne stale na zaciatku hry :-DDDDD.

@MickTheMage (14.11.2015 21:51): Slovami stareho Simpsona "ze vraj najvacsia tragedia v zivote je, ked prezijes svoje dieta, nikdy som nechapal preco"

@valcik (14.11.2015 21:13): Ne, tady nepotřebuješ mít ty předchozí perky. Je to jen podle SPECIALu a levelu, takže nemůžeš za prvních 5 levelů vymasteřit pistole na max a pak se proheadshotovat až nakonec.

@mazar1234 (14.11.2015 21:12): A když při tom na někoho spadneš... mlask. Power Armor fakt za mě jednička s hvězdičkou.
@Bodkin (14.11.2015 21:00): Ono je to s perkami aj tak ako v Diable, ni? Vrazíš tam jeden bodík a potom musíš pár levelov počkať, až sa sprístupní ďalší tier toho istého perku, žiadna veliká špecializácia na piatom leveli sa teda nekoná. (Aspoň tak mi to pripadá pri pohľade na grafiku s kompletným stomom perkov.)
Taky si potřebuji pořídit nový PC abych si to mohl zahrát - Zaklínač 3 - mi šel na Vistě spustit, přesto že mi to při instalaci psalo že nemám potřebný systém - i když na minimální detaily aby šel plynule a jen s občasným cuknutím, ale tady to chce ještě navíc min. RAM 8GB;

tady nějaký videa ze steamu:
odkaz1
odkaz2
@Charllize (14.11.2015 19:40): :D aj to je možnosť :D lenže nikdy nie je vylúčené, že problem nebude len niekde v mojom PC, čo som tak čítal na steame tak na mnohých zostavách sa hra nespustí :D a to nie kvôli windowsu.... takže ako to vždy chodí s hrami od bethesy asi si pol roka minimálne počkám a až potom to budem riešiť ďalej :D