Třeba je ta podobnost o tom, že Oblivion, Fallout3, New Vegas i Skyrim byly vyvíjeny pro PS3 generaci konzolí na stejném enginu a teď se s tím konečně pochlapí, když jsou nové konzole...
@Say (05.06.2015 15:49): Veď som ti to tu jasne napísal - ak mi hra nestojí za to, aby som si ju prvýkrát užil vo vanille verzii, prečo by som jej mal dať vlastne šancu, keď konkurencia je dostatočne veľká? Znova pripomínam, že módovanie hry, ktorá ma baví a mám z nej čo- to odskúšané a chcem si ju užiť zase trochu inak, považujem za ok.
Módovanie je podľa mňa vhodné až niekedy pri opätovnom dohratí. Pokiaľ mi za to hra vo vanille verzii nestojí a mám si do nej pchať od začiatku hromadu módov... nie , fakt v tom nevidím zmysel a úplne súhlasim s mazarom.
@LIUWIL (05.06.2015 14:57): Náhodou naposled když jsem to zkoušel, tak mi survival mod přišel dost lehký. Ale je fakt, že jsem měl vysokou odolnost a hodně bodů v survival skillu. Není to moc výzva, ale prvních pár hodin je to zábavné. Pak jsem to vypnul, protože mě to omrzelo. :-D
@Say (05.06.2015 14:33): Jo, postava šla při troše snahy a plánování vyexpit až na 100%, tj. SPECIAL 10 a skilly 100.

@Walome (05.06.2015 11:11): Popravdě, survival mod moc dobře zvládnutý není. Člověk sotva někam vyjde, už má žízeň, pak si zdřímne, opět má žízeň, dá fast travel, tak další žízeň a když pak konečně někam přijdeš, nemáš už žádnou vodu a musíš se napít z hajzlu. Hehehe
@Walome (05.06.2015 11:11): Žiadne hádzanie kockou tam nie je, od toho Bethesda upustila. Každá zbraň má pevne nastavený účinok, ktorý je priamo úmerný hodnote skillu. Okrem toho záleží aj na munícii, s pištoľou na cal.50BMG náboje zložíš nájazdníka na jeden výstrel.

Navyše tam zabudovali aj klasický bethesďácky koncept a tvoje bojové schopnosti sa postupne zlepšujú tréningom priamo v teréne. Vyriešili to systémom skrytých kumulatívnych perkov - keď pobiješ určitý počet súperov, hra ti automaticky pridelí perk, ktorý proti nim pridáva bonus k poškodeniu.
@Marcusss (05.06.2015 12:14): nevim co FO3, zas tolik casu jsem v nem nestravil, ale NV bych aspon prve hral vanilla. Maximalne nejake mody kolem grafiky, bugfixu, UI fixu atp. - pokud ti neco poleze na nervy. (Uz se nepamatuju jestli aji v NV bylo, ze se v dialozich do boxu vlezly tak mozna 2 polozky).

Ze hrat to vanilla "neni zorvna nejruzovejsi" nevim co tim kdo sledoval, ty hry nejsou nejak spatne tak jak jsou v zakladu. (Teda az na to ze Fallout 3 se jmenuje Fallout 3, ze.)
@Marcusss (05.06.2015 12:14): Project Nevada je skvělý, doporučuji. Bez módu bych to v životě nehrál a nebál bych se jich. Pokud budeš vybírat opravdu jen ty, které ti pomůžou užít se feeling Falloutu, tak není důvod je netahat. Raději hrát hru, která baví, než která je sice čistá, ale ne zrovna záživná, což?
@Marcusss (05.06.2015 12:14): Kludne to hraj s Modmi, akurat potom ale nikdy nebudes vediet aka ta hra v skutocnosti bola. Ale New Vegas mi pride na vanille uplne v pohode bez problemov a ked si ho v buducnosti zahram tak to ani nebudem modovat. Mozno jedine maximalne nejake textury alebo take veci co nijako nemenia gameplay ako taky.

Ja osobne chcem mat pri prvom hrani hru taku aka je a ked by som ju niekedy hral znova tak sa uz potom rad vyblbnem vsemoznou modifikaciou.
V blízké době se chystám vrhnout na F3 a NV. Říkám si, jestli to hrát vanilla - což slýchám u těchle her není to nejrůžovější, a nebo použít módy - přesněji Wanderers Edition pro F3 a Project Nevada pro NV. Máte k nim nějaký feedback? Je to lepší hrát poprvé s nimi, nebo bez nich?
@Bodkin (05.06.2015 10:51): Já byl mile překvapen už z tý volby drsňáka, kdy musíš pít a tak, jsem na to zvědavej.

Jinak čemu moc nerozumím, je tohle: že se furt jede na statistiky. Máme tu fps a přesto rána do hlavy nerovná se smrt, ale záleží na nějakým házení kostkou. Chtělo by to nějak vybalancovat. Celkově bych čísla u rpg zrušil a dělal to jinak.
@Walome (05.06.2015 09:44): Tie bonusové balíčky fungujú ako samostatné modifikácie a dajú sa zablokovať v launcheri, ešte pred spustením hry. Ja som všetky bonusové predmety vyhádzal do prvého kontajnera hneď na začiatku hry, tiež mám rád tuhý štart a žiadne barličky nechcem! ^^
@valcik (05.06.2015 09:42): Jo, takhle se to jmenovalo. Takže platí moje otázka jak moc mi to pomůže.
Tutorial dokončen, zkoušel jsem standardně "I" ale ono se tam vlastně leze přes toho debilního pipboye :D
@Walome (05.06.2015 09:34): Dokonči tutoriál, inventár neotvoríš lebo ešte nemáš svoj pip-boy. Tie predmety, ktoré si dostal, patria do bonusových balíčkov (Tribal pack, Classic pack..) a v základnej hre neboli.
@pipboy (05.06.2015 09:32): Aha! Tak třeba je to standardní výbava. Ale nevim, naskákalo mi x předmětů, ale inventář mi otevřít zatím nejde... nebo možná jde, ale už jsem to pak vypnul.
Vytváření postavy je tam děsně blbý, já nevim, proč mi nemůžou dát rovnou v menu tabulku kde si to všechno zaškrtám jak chci.
@LIUWIL (05.06.2015 09:22): Uznávam, že toto je vec subjektívneho pohľadu a veľa ľudí sa v tomto nezhoduje. Podľa času by som to neposudzoval, keďže F3 má mnoho bežne neprístupných lokácií a musíš do nich hľadať vstup v lokáciách metra.
@pipboy (05.06.2015 07:49): Pozdě. Ale je pravda, že se mi do inventáře nasázelo hodně věcí + ty perky no. Určitě chci co nejvíc survival hardcore blabla zážitek a nemám problém s tím si to dát znova, jsem úplně na začátku.

Jak moc mi ty výhody v úvodu pomůžou? DLC questy určitě budu plnit až v pozdější fázi hry, ale jde mi o vybavení a perky. V Deus Ex jsem dostal na začátek tolik bonusů, že jsem s nima vydržel do konce hry, to nemusim mít.
@M.a.t.t. (05.06.2015 00:23): Že je mapa New Vegas menší potvrdili i tvůrci ještě před vydání. Kromě toho New Vegas má hromadu neviditelných stěn, které znemožňují vstupovat na určitý terén. New Vegas má sice více lokací, nicméně jako lokace jsou zde označené i naprosto nesmyslná místa.
Prozkoumat komplet celou mapu mi v NV zabralo podstatně méně času než ve F3.

@Bodkin (04.06.2015 23:44): Fallout New Vegas mělo menší problém se změnou příběhu a následek byl, že se nestihlo pracovat na světě. Jsou zde některé lokace, které jsou v podstatě prázdné, ale očividně zde něco mělo být. Například Lone Wolf stanice, obrovské letiště kde není doslova nic, pár vesnic které nakonec dostaly na dvěře a okna prkna a staly se pouhou scenérií a podobně. Navíc v NV nebylo tolik detailů... Příklad: Ve F3 přijdeš do knihovny a kromě nepřátel zde najdeš terminály, ve kterých si můžeš číst před-válečné konverzace lidí, nebo vidět seznam lidí, kteří mají vracet knihy.
@BINGMAN (05.06.2015 02:34): questy v FO3 jsou prvoplanove ptakoviny pro wow efekt, npc jsou nezapamatovatelni blbpanaci bez charakteru, supermutanti jsou orkove, reaktivita neexistuje. FO3 neni spatna postapo hra, ale jako Fallout to fakt jen vypada.

@Walome (04.06.2015 11:42):
Honest Hearts pripomene tribes z FO2. Neni zrovna nabite obsahem, ale pasuje do Falloutu a jako jedine bych ho s klidem doporucil.
Dead Money je zajimavy survival, ale moc do FO sveta nepasuje. Nechal bych to po dohrani main questu.
Old World Blues je velke, ale taky je to dost crazy chujovina ve stylu FO3 (teda ale lip napsana ofkoz). Zahrat leda po konci.
Lonesome Road na jednu stranu vyvetluje cosik z minulosti hlavni postavy, na druhou stranu je to jinak obsahove neskutecne tupy sranec. Mozno po konci.

Hlavni problem s DLC jsou kvanta OP perku a vybavy ktere v nich jsou. Na prvni playthrough bych fakt nic jineho jak Honest Hearts nedoporucil.

@Jack_Dark (04.06.2015 19:56): pokud si chces zahrat Fallouta, nema smysl zabyvat se trojkou.
Whoa Whoa... počkejte chvilku... Tak nějak se mi zdá, že se na F3 nadavá jenom proto, že ho dělala Bethesda a ne Obsidian. Také cítím FNV > F3, ale jako ruku na srdce, ty hry nejsou zas tak odlišné, aby si F3 zasloužilo o tolik horší reputaci, než FNV.
@LIUWIL (04.06.2015 23:31): Tak moment, Fallout 3 má väčšiu mapu? Ja si to teda pamätám úplne opačne. Nehovoriac o prepracovanosti sveta - ale nepopieram, že originálnych a odlišných lokácií je tam dosť.
@LIUWIL (04.06.2015 23:31): Tvl, v kterém vesmíru to má propracovanější svět? Nesmyslná splácanina světa, kde bomby padly minulý čtvrtek, možná ve středu večer. Člověka co navrhnul to jejich metro bych rád dostal do rukou.

Já to o tom lepším světě právě slýchávám často a nějak si nedovedu představit (vzpomenout) co to doopravdy znamená.
@Jack_Dark (04.06.2015 20:56): Přijde na to, co od hry čekáš. Jestli tě baví prozkoumávat svět, F3 má větší mapu, mnohem více obsahu a propracovanější svět. Nehledě na naprosto jedinečný Point Lookout.
New Vegas naprosto jednoznačně lepší centrální příběh a postavy.