jablek: Tohle jsem postoval u jedničky. Tenhle fix funguje u obou dílů. Není to náhodou něco podobného?
"Mno, tady jsem našel nějakej fix pomocí jednoho videa na YT. Návod je v polštině, ale myslím, že tomu bude rozumět každej. http://www.youtube.com/watch?v=L61-2DS7I8E&feature=related

Tento fix mi funguje pouze na 2. U jedničky mi hra pokaždý při načítání spadne. U 2 to řeší to blikání textur a zamrzání hry. Stejně ale musím jet na minimálně dohlednost, jinak se hra nepříjemně zpomaluje. Neseká se, pouze jde zpomaleně, trhaně - nízký framerate.

Linky na fix: http://rapidshare.com/files/406720947/gothicfix_www.przeklej.pl.rar
http://www.edisk.cz/stahni/31039/gothicf ... pl.rar_751.98KB.html

EDIT: Ha! Tak u jedničky stačil jen editovat ještě jeden řádek - nastavit na "zVidDevice=1" a už to nepadá. Gothic tedy jede jak má. Taky lehce zpomaleně, ale jde to v pohodě hrát. Jsem to šťastnej člověk. Konečně si můžu zahrát moje nejoblíbenější RPG."
MIG: K ohnivýmu Biffa dostaneš (ale je potřeba si dávat bacha, aby nesletěl z těch útesů), ke kamennýmu ale fakt ne - neumí vylézt na tu skálu...
njn u gothica jsem taky strávil spoustu času :D případně tam sebou můžeš vzít cor angara sice bude mít nějaké keci, že ho bolí hlava, ale když furt poběžíš dopaředu tak na tebe nebude stíhat promluvit.
Ostatní draky jsem dával vždy s démonem. Akorát na bažinného stačili ti dva drakobijci. Ti ho vyřídili skoro sami.

Nicméně teď jsem se vydal na ten ostrov v 6. kapitole a jsem docela překvapen. Takové hordy skřetů co se na mě valí! :) Nějak mi to nejde. Pustím se do nich zejtra. Od 13:00 do teď pařim Gothica. Je to hrozně návyková hra :D
Aha jsem myslel, že Biffa máš to je celkem nutnost :D i když ledovej drak je jedinej u kterého ho potřebuješ ke kamennému a ohnivému ho nedostaneš (u ohnivýho si nejsem úplně jistej ale aspon si pamatuju, že sem ho dával sám jen s lektvarem na běhání) a u toho z bažin nějak neni potřeba.
Nevzpomínám si, že by mi někdy dal takhle zabrat .. co jsi byl za class ? S drakobijcem nebo paladinem jsem neměl žádný problém, ale za mága sem ho dávat nezkoušel tak je možný, že magií ho moc dát nejde.
MIGtheDRAGON: No teda, tak takhle jsem toho ledového draka silného nečekal. Jak byli ti tři předchozí jednoduší, tak tohle je peklo. 1 démon, 3 golemové, 2 kostry a stejně mu neuberu ani prd. Když už se do něj trefím, tak se okamžitě healne. WTF

EDIT: Tak nic. Už jsem ho udolal, ale byla to teda fuška jak blázen :)
Tak on právě ale psal, že mu nešlo sundat ho ani démonem že by jich potřeboval armádu :D ale jako co si pamatuju tak snad i ten drak na konci jde sundat 2-3 démonama já teda u něj většinou vyvolal démona a trochu sem ho mlátil i ručně a šlo to hladce
Na draky určitě svitek s démonem. Měl jsem u sebe čirou náhodou čtyři kousky a zatím jsem s ním sundal 2. 3. jsem zabil za pomocí těch dvou drakobijců u bažin. A teď jdu na toho ledového a ještě mám dva démoní svitky. Tak se uvidí.
Taky se dost hodí vypít lektvar rychlosti a držet toho draka mezi sebou a biffem, aby neměl kam útéct.
Mám pocit, že na ledovýho draka jsem vzal Biffa a nebyl problém. Případně taky můžeš vyvolat nějaký potvory ze svitků. Mně se osvědčili Goblin skeletoni, kteří jsou rychlí, takže draci vůbec nestíhají útočit a jenom lítají z místa na místo. Démon je taky ok, ale myslím, že útočí i na všechny ostatní vyvolaný potvory.
jeden demon mu ubral asi ctvrtinu nebo tretinu co e pamatuju.
no vidim to stejne jak musa, je blbost abych byl jako ciste meelee postava sam o sobe v hajzlu, ta regenerace na dracich je uz proste pres caru
Bez Biffa by to byl asi záhul, už je to déle, co jsem to hrál, ale u asi dvou těch draků jsem se dost navztekal.
Yup. S tímhle nemám problém souhlasit. Lituji, že jsem se kdy nechal zlákat dobrou zkušeností s prvním dílem a tenhle šmejd si koupil. :-/

JohnCZ: Celkem pěkný komentář. Jen mi nějak na jeho základě nedochází, čím tě hra donutila udělit hodnocení 95%.
jsem toho názoru, že krajní problematičnost udolat potvoru vlastními silami běžnou cestou je chyba a je to příklad nevyváženosti v obtížnosti datadisku
pipboy: A máš sebou Biffa ? Většinou mi u něj dost pomohl. Případně ještě můžeš skusit ohnivý déšť já ho nikdy na draky nepoužíval, ale prej se na ně dost hodí :) a démon mám dojem, že by ho měl zvládnout sám, ale na mrazivého sem ho nikdy nepoužíval jen na kamennýho. Případně ještě se dá najít svitek zmenšení nestvůry :)
Jak vubec s datadiskem zabit ledovyho draka? Mi prislo ze bych na nej musel vyvolat mensi armadu demonu aby damage co robim nepokryla ta zkurvena regenerace.
Say: Jojo, zkoušel. Jakmile dám vše na minimum (krom dohlednosti) tak se hra stejně seká. Pokud ale snížím samotnou dohlednost, na F2 (druhá nejnižší, ze čtyř) to jede v přirodě plynule a na F1 to jde jakž takž plynule ve městě. Ale je to celkem opruz, vidím jen pár desítek metrů před sebe. V nastavení ve správci grafiky je to to samé, hra se tak jako tak stále dost seká. Já už jeden fix stahoval, ten který řeší tohle. Je to způsobeno kombinací driverů od Nvidie a Win7 u některých sestav. Díky tomu sice hra (textury) nebliká a nepadá, ale stále se celkem seká. Ale ne zas tak brutálně jako v tom videu.
Say: Nepomohlo. Furt je to na maximální dohlednost jen příšerná slide-show. Zkoušel jsem ještě stáhnout detaily na minimum a dohlednost nechat, ale tak jako tak se hra seká úplně stejně. A když koukám na rok vydání a HW nároky, tak bych neměl mít sebemenší problém.
Say: Ten už je je vypnutej defaultně. Alespoň v configu, protože v nastaveni ve hře mi prakticky nejde nic nastavit. Nějak nic nefunguje, ale to je prý u GOLD verze celkem normální.

MIGtheDRAGON: Docela dost lidí má podobný problémy, ale nic z toho co tam ostatní radili mi nepomohlo. Furt se to trhá. Paradoxně mi G3 běží uplně plynule. Se staršími ovladači se to seká také stejně. Asi prostě budu muset běhat po Khorinidu jen s nízkou dohledností (F1), no.
Tobě se to seká ? Tak to je divný já mám visty a jde to v pohodě, takže bych neřek, že to bude 7čkama. Jediný co mě napadá je skusit starší ovladače případně se zeptej na gothicz.net fóru jestli měl někdo podobnej problém tak ti určitě poradí.
Mám dotaz. Neexistuje nějaký fix na to sekání hry? V divočině hra jede na střední dohlednost celkem plynule, ale jakmile dám nejvyšší, tak už se začne škubat. Ve městě to je o mnoho horší, tam se to brutálně škube i na střední a plnyule to jde jen když stáhnu dohled na minimum, ale to vypadá hnusně. Mám GOLD verzi s datadiskem. Pamatuju si, že se mi základní G2 ze Score sekal podobně, ale to jsem měl starej comp. Ale na tomhle by to snad mělo jít plynule, ne (viz. můj profil uplně dole)? Je možné, že je to 7kama, protože jsem použil stejnej fix, jako u 1 (viz diskuze i jedničky). Ale tam se hra nesekala. Tady je to fakt otravný. Tak kdyby někdo věděl, tak pls poraďte :) Díky
Tak fajn...zkusim to taky. Vzpominam si ze sem to chtel po povedeny jednicce rozehrat kdysi na starym compu, ale jakmile jsem se dostal do prvniho mesta, tak se to zacalo nehratelne sekat....
Tak jsem zvedavej, jak moc HC to teda bude :)
Dohaním resty a tak jsem rozehral. Už dlouho se mi u hry nestalo, že by se zábava změnila v tvrdou dřinu.
Naprosto dobře provedené přidání příběhu, které rozšíří znalosti o hře Gothic a u kterého strávíte dalších pár hodin.
mne ted dela problem quest od chlapka s paskou pres oko: mam mu prinest pokladky, ktere zakopal na ctyrech mistech. nemuzu najit ten co ma byt pobliz vchodu do prusmyku u dvou vodopadu. mysli se tim vchod do hornickyho udoli?
Je pravda, že u GII mám nedodělky - hrál jsem to vlastně jen za mága. Někdy to určitě chci zkusit i za jinou frakci, ale ještě to asi bude trvat hodně dlouho. Přece jen, dobrých (i nových) her mám teď spoustu a nemíním svůj volný čas obětovat jen jim... ;-)
jen motivujte...:)
kvuli tomu Jhakendaru to alespon tam dotahnu. k paladinum nejdu, maji pekny brneni, ale jinak jsou strasni omezenci:)
Jj, Draci byli peklo. Pamatuju si, že toho jednoho jsem musel dát jen s Biffem, kterej byl jako návnada a chcípnul u toho.
Jsem na tom stejně jak Theellwin - hrál jsem za paladina a jediný s čím si pamatuju že jsem měl problémy byli draci.A ten Jharkendar je asi nejkrásnější lokace v celý Gothic trilogii! Mám chuť si to zas rozehrát jen si na to vzpomenu.
Nový Jharkendar za to v tomto datadisku opravdu stojí. Ale je pravda, že jakmile jsem jej prošel, už jsem zbytek dvojkové zápletky (snad kvůli obtížnosti) nedokončil. Ale zábava to byla skvělá...
Až na ty draky jsem větší problémy neměl. Naopak G2 bez dd mi přišel až moc lehkej. A to se za nějakýho vytvrdlýho hráče Gothic série nepovažuji :)
tak jsem dnes havrana rozehral a ta citelne navysena obtiznost je pomerne frustrujici. o to vic, ze se mi jevi celkem jako samoucelna - budeme se tvarit, ze to prispelo k vetsimu hardcore pojeti hry, johoho takhle to maji pravi hraci radi a kdo ne, je mekota.
vzdyt ja nemam poradne kam z khorinosu jit a sbirat xp, pac slabsi zverinu jsem kolem ulovil a vsechno ostatni se mnou zamete...
Jo, obtiznost byla chvilema docela kruta, hlavne draci se sebeuzdravovanim. Pamatuju si, ze toho jednoho jsem musel dal s pouzitim nejakych magickych scrollu a Biffem jako navnadou (tusim, ze to nerozdejchal).
Jab: Hrál jsem napoprvé rovnou s datadiskem a dostal jsem se do stejné situace. Bohužel jsem běžel těsně za tím frajerem. ;-)
Ale nakonec jsem se tím prokousal a řešit Jharkendar v momentě, kdy mě hra nechtěla pustit do další kapitoly, člověku dalo jistý pocit zadostiučinění.
to zvyseni obtiznosti bylo docela silene, myslim ze jsem nemel jak zabit ledovyho draka, bo uz se uzdravoval rychlejs nez jsem ho stihal porcovat :)
Ona změněná obtížnost podle mne citelně narušuje logiku hry. Vzpomínám si, jak jsem měl jít na lov s mistrem lovu z Khorinisu, kterýžto při první příležitosti heroicky naběhl do smečky vlků, jež si to s ním rychle vyřídila. Přirozeně bez datadisku by jimi proběhl jako nůž máslem.
To jen tak mimochodem, anžto mi zvýšení obtížnosti přijde v datadisku zrovna jako celkem ubohá "novinka". ;-)