Taktéž jsem dojel příběhovou kampaň. Cringefest je to za mě hlavně ze dvou důvodů. Ten první je, že najatí herci nezvládají hrát uvěřitelně. Příliš dokonalé, příliš přehrávané. Každý, kdo kdy viděl nějaký sportovní rozhovor nad tím musí kroutit hlavou. Druhou věcí je složení... já bych to fakt neřešil, ale prostě zastoupení mužů a žen v poměru 50:50 a zároveň přísné dodržení toho, že zmrdi jsou bílí muži a zbytek jsou barevní... je to prostě na sílu do té míry, že to opět ruší. Ale jinak story víceméně super, zejména tedy na poměry závodních her. A kompletně hrané filmečky už taky dnes moc nebývají.
No nic, blbiny stranou, ke hře samotné:
- Jízdní model (proti 1 a 2) hodně milosrdný. V jedničce jsem nechával vše default a bylo to tak akorát. Tady jsem brzy kompletně vypnul protiskluz a stabilizaci a ABS nechal na 2 z 5, abych měl vůbec pocit, že to po mně trochu něco vyžaduje. Taky je velký skok v obtížnostech. Hard (3. z 5) znamená 1. místo vícemíně bez snahy. Expert (4. z 5) je zase často docela hardcore, zejména proto, jak neskutečně AI prasí. Opět platí, že pit manévr dělají oni často, vy ho udělat nedokážete.
- Technická stránka - HDR opět hnusné, nechápu proč. Ve F1 2018 bylo super. Potěšila mě přítomnost dynamic resolution scaling, a to až do okamžiku, než jsem zjistil, že brutálně rozmazává hru, a to naprosto vždycky, a to i tehdy, když hra jede třeba na 60 FPS a DRS target je 30. Něco je tam rozbitého. Ano, target to umí držet ale je to pak nekoukatelný. Detaily se mi snižovat moc nechtělo, protože graficky to není žádná bomba. Oproti dvojce fakt žádný výrazný zlepšení nevidím. Nakonec jsem snížil reflexe aut a zrcátka o jeden stupeň a to stačilo, aby to RX580 dávala ve 1440p furt tak nějak přes 50 FPS. Mezi různými tratěmi jsou bohužel brutální rozdíly v náročnosti.
- Poslední závod byl fakt celkem brutus. Klobouk dolů pro toho, kdo to zvládl s kamerou z kabiny. Přes ten déšť fakt není nic vidět.
No, teď mě čeká ten klasickej singl. Vždycky se to někam připojuje, to jako hledá další lidi? Ptám se pro to, že to nikdy nikoho nenajde. To i v Gridu 2 když si chci dát mulťák, tak většinou někoho najdu.