@mazar1234 (17.02.2025 00:17): déšť v zastřešeném domě, to je easter egg na Skyrim

@kristmeister (17.02.2025 00:15): řeší se to na reditu, kde si spousta lidí také stěžuje a víceméně se shodli, že ten perk nefunguje, s oblečením jsem se nesetkal. člověk by čekal, že tyhle základní a naprosto dofuckin'očí bijcí věci tam nebudou. hlavně je to chyba co má úplně každý a není to nějaký nahodilý NPC fail
@Garret (17.02.2025 00:08): s tím jsem měl taky problém. Pak jsem zjistil, že na to má nějaký vliv i oděv. Protože v drahém oblečení nebo zbroji jsem mohl luk pouzivat normálně, ale u černých hadrů na zlodějinu ne.
perk na snižování náročnosti síly na zbraně o 2 nefunguje... nejsem schopnej používat luk, i když na něj mám schopnosti. no a na ten déšť už by se taky mohli vysrat...
@Mendoza (15.02.2025 21:33): Nemýl si to s realistickým Vietcongom :-D

Ale napr. je tam ten amatérsky bug s neschopnosťou priradiť reálny setup klávesnice do nápovedy a dáva to tam nič, áno je to lepšie ako zavádzajúza verzia hier, ktoré ukazujú nejaké "pridrblé" default ikonky, KCD 2 neukazuje radšej nič, čo je síce o level lepšie ako vyslovene klamná informácia, ale stále to smrdí (ako by povedal Roberto B. v Night on Earth) Béééééčkovinou.

To je fakt taký problém, priradiť nejaké čísielka zo setupu do hry? Nejde ani tak o mňa, ale mám 2 kamošov, ktorým to strašne vadí. IMHO to zvládajú aj Bééééééčkové hry (niektoré určite). Serie ma to, lebo som ich nahuckal ako "casual amatérov" aby si to kúpili..... a im ten toturial fakt pomáha, akurát v kritickej situácii nevedia čo majú stlačiť.

Ale ináč skvelé, ja ako pragmatický Thief/Warrior/Odrbávač zatiaľ levelujem, teda primárne Combat a už som sa trošku prehupol z tej fázy "nemám ani na skazenú rybu" do OK niečo dám, len stále hľadám nejaké ideálne miesto na "Thieving"
@kristmeister (16.02.2025 17:42): Tak to je ale divný že tomu Dannymu to fungovalo normálně. Možná se to nestane v 100% případů. Ale asi to nemá smysl dál řešit, buď fixne reload sejvu a jízda s nimi, nebo snad brzký fix.
Docela dost mile mě překvapil quest v Nebákově, když jsem zjistil, že pravý pan Nebákov je vězněn a tvrze se zmocnili lapkové. Napoprvé jsem ztratil čas prohraným závodem a už přišel Ptáček s tím, že pojedeme zpátky, vyřešil jsem loadem. Zajímalo by mě, jak by se příběh vyvíjel, kdybych pravdu neodhalil a vrátil se zpátky. Měl někdo takový průběh? Trochu jsem pátral po Redditu a skoro všichni tu pravdu zjistili.
@kristmeister (16.02.2025 15:17): No ale ty jsi s nima nejel vůbec ne? Ani do Troskovic. Zatímco on s nimi jel do Troskovic, a tam se zasekl na pranýři. Takže kdyby jsi s nimi vyrazil a zapomněl na ně až tam, tak bys asi byl v pohodě :)
@Paul (16.02.2025 15:06): No ono v podstatě jsou tam varianty dvě, buď s nima pojedeš anebo ne xD a jestli ošetřili jen jednu variantu ze dvou, tak je to docela blbý. Zkoušel jsem jí i za kovářem, jestli tam třeba nebude dialog, že jsem ten vůz našel sám a taky nic. Ale prej Warhorse o tom ví a že to opraví. Anebo možná vyjde ten mód na reset questu jako byl k jedničce.
@kristmeister (16.02.2025 14:41): no zrovna níže jak jsem linkoval ten podcast, tak tam o tomhle questu O'Dwyer mluvil, že jak si měl jít promluvit se starostou Troskovic zatímco Semín s kapitánem čekali u koní, tak jeho tam za dřívější zločin zavřeli na pranýř a zatímco tam byl několik dní zavřenej, tak si to Semín s kapitánem ošéfovali sami. A když je pak jel navštívit, tak ho seřvali že nejel a s nima a reagovalo to jak mělo. Takže těch variant je tam víc a ty ses zrovna asi dostal do nějaký neošetřený. Tak snad to brzy opraví.

máš poučení pro příště, když něco někomu slíbíš, tak na to nemáš zapomínat :)
@Paul (16.02.2025 14:01): Jo ono, když ten quest uděláš, tak jak máš, tak je to v pohodě. Bohužel ale tady to typické warhorsácké "že quest jde udělat na více způsobů" nefunguje. A přitom já vím, kde ten vůz je, akorát na něj Jindřich nereaguje.
Já zatím na vyloženě bug nenarazil, se Semínem jsme vozejk našli a pak na hradě reagovali všichni normálně. Co mě spíš mrzí jsou grafický glitche, v troskovicích poblikává stín jednoho stromu, v lese poblikává textura skály, ale hlavně, proč furt není vyřešený poblikávání dýmu u některých ohnišť, což byl problém už v KCD1, tomu opravdu nerozumím. U chlastačky s kumánama to dost bilo do očí. Jinak ale u mě naprosto smooth, snad to vydrží.
@musa (16.02.2025 00:23): Šel jsem s kovářem a úkoly pro mlynáře mám pořád aktivní, ale nevím jak to půjde dokončit, protože jsou to úkoly, které po svatbě už nedávají smysl.

Ten quest s tím vozem je fakt nějak buglej. Já byl teda všude včas i jsem se s nima zpátky svezl, ale ten který měl být zajatec, si tam dál vegetuje v tom táboře.
Další buglej quest byl vedlejšák na Troskách (nedalo se dostat do jedné místnosti). Jinak zatím nic fatálního.
Tak jsem včera narazil na první gamebreaking bug. Dělal jsem questovou linku pro kováře, který mě poslal na Semín hledat ztracený vůz. Na Semíně jsme se domluvili, že jim pomůžu ho hledat, ale že počkáme do rána. Ráno jsem na ně ale zapomněl, takže vyjeli beze mě. Teď mám zjistit, jak to dopadlo, ale nikdo tam semnou nechce mluvit a posílají mě do prdele xD naštěstí nejsem jedinej a jsou toho plný fóra.

Edit. a prý se to i děje, když s nimi ten vůz najdete, ale následně odmítnete se s nimi vrátit zpátky na Semín, že pojedete po svých. Tak jen takové upozornění pro ty, co to ještě nedělali :)
@S4TW (15.02.2025 23:37): na podpisovce se ptali lidí, která je jejich nejoblíbenější postava a Ptáček tam porážel i Bohutu... nechápu. sral mě v jedničce a sere mě i tady od prvního momentu.

no, ani to netrvalo a bugest začal. vyspal jsem se u báby kořenářky, obvinila mě, že ji chci zabít. tak to jsem úplný grázl, to bych si snad mohl dát i do DH výzvy :-D poslední save hodinu zpátky, šup na pranýř...
Když mám rozjeté úkoly s kovářem i mlynářem a dostanu se s jedním na svatbu, budu moct dokončit úkoly pro druhého nebo se mi locknou?
@Garret (15.02.2025 15:40): pak je všechno v pořádku, protože Ptáček by tě měl sejřit :D

Jinak já se blížím k nějakým 50 hodinám a vypadá to, že tu máme aspiranta do mé TOP3 hry vůbec
@Garret (15.02.2025 11:21): nechápu proč to tak je navržený, ale je to tak. Možná by šlo si ty jazykový soubory vykopírovat jinam, stáhnout ten novej balíček a pak je do složky vrátit, ale nezkoušel jsem jestli by je hra viděla.
mezi jazykovými verzemi nejde volně přepínat? to musím neustále stahovat několikagigové balíčky, když chci změnit jazyk?
@SilentWolf (14.02.2025 07:23): Zeptal jsem se ho na ženský a on že není a navrhl mi romantický večer což jsem odmítnul... ve stručnosti. Mužeš se s ním vyspat.
Je to tam vražený na sílu, potkáš chlapa na oslavě ktereho pořádně neznáš a po dvou větách s nim skočíš do postele. Vubec to nesedí k Jindřichovu charakteru. Ta volba tam neměla být. S bylinkářem se bavíš o jine orientaci a taky s nim nelezeš do postele. Kde nastal v Jindrovi ten zlom? Netušim.
@musa (12.02.2025 16:59): Takových situací tam je bohužel přehršel. Taky mi vadí nemožnost převléci se v boji. Kolikrát se mi stalo, že jsem měl městský šat pro nahnání charismatu, ale z nějaké situace se stala potyčka a já neměl možnost nasadit zbroj. Nebo když jde Jindra v rámci příběhu spát, tak se probudí nahý a já musím jeho oblečení znovu naklikat (poté, co mě nějaké NPCčko upozorní, že jsem nahý). Realistické, ale otravné až běda.
Koukám, že DLSS resp FSR od AMD dokáže udělat na stařičké GTX 1060 (minimální doporučení gk) divy s frameratem, ale na kvalitě obrazu a detailů je to znát, takže stejně bude asi lepší si pořídit stroj s nějakou obdobou RTX grafiky.
Já teda jak obecně český dabing nedávám, tak tady mě fakt baví a to jsem se dost lámal, jestli ho vůbec zapnout, protože angličtina v jedničce mi dost sedla.
@Mirdaa (13.02.2025 18:53): nie, to je cistokrvne RPGčko kde mas slobodne moznosti volby, jako vo vacsine poriadnych rpgckach od pociatku vekov(vcetne romancii) a nikto ta do nicoho nenuti...to ze za tym niekto hlada cokolvek ine je problem skor u neho.

@Paul ja tu cestinu tiez moc nedavam, sice mozno trochu zlepsi atmosferu, ale ten dabing je minimalne o triedu horsi oproti anglickemu a stale na mna posobi trochu "amatersky"...aj tak som ale za neho rad a dam si priechod s oboma