Tak som dohral Mafiu. Len ešte dokončiť Extrémnu jazdu.
Pivo: ačívmenty měly bejt, ale zapomněli jsme na ně :)
Statistiky si vedeme jen nepřímo, ale vždycky ty údaje někde najdem ;)
Tradice začala někdy před... asi pěti lety, kdy jsme hráli s kámošem každej u sebe doma a psali jsme si v jaký misi jsme - to jsem skončil v 6 ráno v 15ý misi, on to zatáhl ještě dřív - z toho ten název "mafia night" - teď jsme chytřejší a hrajem to přes den :)
Taky gratuluju. No drsná soutěž nebo tradice, či jak to nazvat a statistiky si vždycky rád přečtu. Doufám, že si je někde značíte, abyste se pak mohli podívat, kdo byl který ročník první, kdo poslední, kdo kolikrát ve hře zdechnul a v jaké misi apod. Případně domluvit i nějaké menší ceny a udělat si tam nějaké ačívmenty za něco :-D
Tak, letošní MN je u konce a vznikla zajímavá statistika:
v sobotu jsme dohráli jedničku za 8 hodin 14 minut (s rozdíly max 15min u každého hráče) a hráli jsme ji od 10.30 do 18.30 ...
A v neděli jsme dohráli mafii 2 za 8 až 9 hodin (já 8:11) a začali jsme v 10.30 a skončili ve 20.30. A jeli jsme bez pauz, krom oběda, max. 15 min.
V jedničce jsem zemřel 45x (z toho 40x u Sama :) ) a ve dvojce 13x, z toho 6x v přístavu (je zajímavé, že jsme každý měli za sebou HARD a včera jsme hráli na easy a některé momenty nás překvapily).

EDIT: jedničku jsme jeli tentokrát bez Lucase, zato jsme každý projeli čestně závod.
No hrál jsem je na 1.0.0.0, ale což. Mně už asi nic nepomůže :-/
CJ: No na GTA IV chci rozběhnout svoje savy (dohraná hra, fajná auta na parkovištích) a vždy mi to hodí hlášku "load failed, pls. check your hard drive...." Správně by to měl spravit xliveless nebo xlive wrapper. Jakože funkci windows live se mi podařilo odstranit, ale správné rozběhnutí savů už ne. Mělo to vytvořit novou složku někde jinde a hovno, nevím kde jsem udělal chybu, když jsem jel podle návodu. Ach jo, já to kašlu. To jsem ještě jak chuj furt přeinstalovával hru, patchoval, aby byla stejná verze, na jakou jsou určené ty hackovací programy a nic nezafungovalo. Nevím, proč je to tak debilně řešené.

Jinak u toho Vice City nevím ani jakou mám verzi, ale kdyžtak bych stáhl někde warez, když na originálce to bez patche nejde a snad by to jet mohlo. Aspoň tehdy mi to na tom fachalo dobře.
Pivo: Ja som si tam väčšinou dal cheat na padák a zoskakoval. :D Ale z tých srandovných cheatov, napríklad autá po náraze začnú lietať, lietajúce autá...

Tie savy v GTA IV neviem ako rozbehnúť, možno to bude treba opatchovať, lenže neviem, na ktorom sú tie savy robené. Skús to z gta.cz. Ak si to odtiaľ nesťahoval. :D A vo Vice City som problémy so savmi nikdy nemal, čo to máš za verziu? :D

Inak, s tými originálmi, ja to mám opačne, ja mám originál len San Andreas. :D Čakám kým GTA IV bude stáť 10 €. :D
Proč zrovna na ni? Tam byla spousta srandovních cheatů. Nejlepší bylo vyjet na tu horu Mt. Chilliad (nebo jak se jmenovala), dát si cheat na vznášedlo a zkoušet, jak dlouho se udržím ve vzduchu, když skočím přes ten skokánek navrchu. Vždycky jsem doletěl na kraj San Fierra a udržel se nějakou tu minutu dvě, přesně už si nepamatuju.

Kura, ale sere mě, že na Vice City musím mít nějaký patch, abych rozjel savy, jenže když nějaký stáhnu, tak mi nejde nainstalovat a orig. CD k tomu mému balení jsem někde ztratil. Debilní origo, asi zkusím warez. A u GTA IV zase zkouším importovat savy pomocí xlive wrapper a nějak mi to nefunguje a dělám vše podle návodu. Sakra, takže jak si chci zahrát nějakou hru z mojí nejoblíbenější série, tak jedině SA nebo GTA 3 a ty zrovna jediné nemám origo, zbytek jo a všude problémy se savy. Super :-D
Garret: Já je vesměs taky nepoužívám, ale když mě nějaká část hry nějak extra nebaví a zbytek hry je pro mě klenot, tak se mi tou částí moc nechce zabývat. Ale jinak jsem ten závod dohrál taky několikrát bez toho podvádění a dokonce dojel první i bez jednoho kola (těsně před cílem upadlo a delší dobu se auto parádně kolébalo ze strany na stranu a ani už nechtělo moc jet), stačilo jenom kličkovat a nepustit toho za mnou před sebe. Dost haluz, ale zvládl jsem to :-D

Jinak v GTA jsem cheaty používal pro srandu, než pro podvod. Hodně jsem se bavil tím bugem, kdy jsem ve Vice City otevřel dveře, dal escape a pak stokrát napsal bigbang (nebo tak nějak) a vyletěl kilometr nad zem a nebyl mrtvý. Nebo cheaty na počasí, já byl na tu modrou oblohu ujetý a déšť se mi tam moc nelíbil.
Tak a teď budeme předstírat, že někdo zbytečně 5x (a vícekrát) opakující stejný závod není looser.
Tak ono dohrát Mafii na jeden tah by ani nebyl problém a to i bez přestávky na jídlo, ale to by byl trošku masochismus :-)

Ale problém je ten závod, pokud to chce člověk dělat poctivě, tak se musí sakra snažit, já při většině dohrání používal zkratku, která už v pozdějších verzích myslím nefunguje.
Na jeden záťah? Tak držím palce. Inak, ktorá je vaša najobľúbenejšia misia? Ja mám najradšej, tuším je to 8. misia, Coura. Najmä tú prestrelku v hoteli. A za aký čas ste urobili závod? :D
popkec: To nás neznáš :-D ... jako povedlo se to už třikrát, takže snad žádná krize nehrozí - ono to totiž vypadá hrozivě, ale i s pauzama nám jednička bude trvat MAXIMALNE 12 hodin (letos jedem bez Lucase) a dvojka ztěží 9, když k tomu připočteš vydatný spánek a jídlo od mistra kuchaře (já), není důvod se obávat...

A klidně bych Tě pozval, ale už tak tam bude namačkaný jak sardinky.
Už jsem myslel že nás chceš pozvat. Tak si to užíjte ale nevěřím že se vám to povede.
Omlouvám se předem za pro větinu nepodstatný spam, ale tento víkend se bude konat legendární MafiaNight, tzn. dohrání Mafie na jeden zátah v jedné místnosti se dvěma kámošema.
Jedná se o 4. oficiální ročník, 6. neoficiální a letos přibude novinka - v sobotu dohrajeme jedničku, v neděli dvojku.
Musel jsem se podělit, těšim se na to jak malý děcko :-D
Hellhouse: Tak věz, že jízdní model je fajn, každé auto ho má jedinečný a přestřelky jsou docela fajn i dnes, ale tady to bude možná zkreslené mou nostalgií a v porovnání s novými TPSkami a FPSkami by asi nevyhrály. Jinak těžké nejsou a nepřátelé opravdu nemají neomezenou munici, jak píše Say, ale po dostřílení své munice zahodí zbraň a jdou po tobě rukama (i když je to sebevražedná AI, zvlášť když jsou od tebe hodně daleko a máš čas je zamířit a zastřelit), takže přestřelky jsou jasné fairplay.

btw: Snad už je to Hellhousi k tématu, se Sayem by to bylo furt dokola, protože by reagoval na každý provokativní post jako malé dítě. Reagovat k tématu o hře furt nechtěl, ale hádání kvůli mých urážek mu celkem šlo :-)
Mám zaškrtnutou Mafii že ji "chci sledovat". Tak nadšeně čtu nové komentáře. A diskuzi. Poslední příspěvky nějaké žabomyší války a hádání se co kdo napsal. Má být přeci diskuze ke hře. Nahoře se píše Diskuze ke hře. Tak chlapi (Pivo,Say) neblbněte a hádejte se třeba přes mail :-) Vždyť to nikam nevede. Na případnou odpověď reagovat nebudu :-) ale přečtu si.
Pivo: Že nedokážeš moje názory skousnout a překrucuješ si je po svém je tvůj problém, tak se s tím laskavě vyrovnej a nespamuj tady dokola pořád jednu a tu samou písničku. To tvé zaujaté plivání je už opravdu trapné. Howg.
Say: "Až si odpustíš neustálý tok trapných nadávek a vzmůžeš na něco schopnějšího, možná na tebe někdy začnu reagovat. Deal?"

Co na svém postu nechápeš? Jinak si nic kompenzovat nemusím, za mé urážky si můžeš především svými primitivními, ubohými názory a případy, kdy se dokážeš den vkuse hádat, přestože o daném problému nic nevíš. A tady jsi upozornil na svůj koment, kde jsou napsány hlouposti, které se mi za 7 dohrání ani jednou nestaly, to už bys musel mít hodně velké štěstí na bugy, že bys narazil na všechno během jednoho hraní. Sory, už jsem si zvykl na tebe reagovat jako "nečlověk", na tebe se to totiž hodí a už na mne nereaguj, uděláš dobře :-)

btw: no některé tvé názory se hodí na 12ti letého puberťáka, takže se s tebou asi snažím komunikovat na stejné úrovni
Pivo: Já chápu, že jsi frustrovaný z toho, že ti tu všichni nadávají/li a musíš si to na někom kompenzovat. Ovšem na tvoje posty, které vypadají jak od 12ti-letého puberťáka, který skrývá svoji neschopnost sestavit konstruktivní větu za každé vulgární slovo není nikdo zvědavý. Tuplem na netu, kde nadáváním ostatním nadáváš tak akorát sám sobě. Vzchop se člověče, buď tak hodný. Dokaž že na to máš a reaguj jako člověk.
Say: Tak proč teda reaguješ? Ty jsi fakt dement, když si teď ve svém posledním příspěvku tak krásně protiřečíš. To je aspoň přímo vidět, že ani nevíš co vlastně píšeš a neuvažuješ u toho, to už mě pak u tebe ani nepřekvapuje, že si do komentáře vymýšlíš věci, které se ve hře vůbec nevyskytují anebo zkresluješ realitu a napíšeš kravinu typu, že všechny auta mají téměř stejné jízdní vlastnosti (čekal jsi, že nějaké budou lítat nebo jiné řezat zatáčky ve třístovce a jiné se zase i v rychlosti chůze v zatáčce převrátí na střechu, ať i tvůj mozek pocítí rozdíl nebo co?) :-)

Walome: Tak mně to hlídání rychlosti nějak moc nevadilo, ale mohla tam být určitá rezerva nad povolenou rychlost. Jinak udělat megarealistickou hru a trestat různé prohřešky přesně jako ve skutečnosti, to by byl pro vývojáře nadlidský výkon. Takhle to byla kombinace realismu a arkády a mně to tak vyhovovalo. Jinak kritika hry mi nevadí, akorát Say si upozorní na svůj komentář, tak jsem si ho přečetl a zjistil, že tam jsou napsány totální kraviny, které ve hře snad ani nejsou :-)
Pivo, v těch třech bodech máš pravdu. Teda, ne to, že Say je vůl, ale co se hry týče :) Ale Say má pravdu, že je otravně komické to, že fízl pozná, že jedeš o jeden kmh víc. Na druhou stranu takovej fízl málokdy zavolá posily... když tak můžeš srazit nejbližší budku a je vymalováno.

U Mafie je škoda, že se snaží vnímat dopravní přestupky (u dvojku už od toho upustili, krom měření rychlosti), ale za ježdění v parku tě nikdo ani nenapomene a je tam víc podobných nedodělků. Ale na to si člověk za těch sedm let hraní zvyknul, pokud to Say hrál poprvé, chápu, že ho to překvapilo.

Na druhou stranu, pokud se nepletu, tak já se s ním kvůli tomu komentu taky hádal, ale to už je dávno a ani už si nepamatuju proč :)
"Prvky realističnosti bohužel zabíjí hratelnost (ačkoliv jsem byl donedávna přesvědčený, že tomu tak není). Navíc nedodělaná realističnosti. Je hezké, že si policajti, kterých je jak much, dokážou bez radaru všimnout 61 km/h a hned po mě vyjet, ale ve výsledku to znamená pouze otravné zdržení. Že přejíždím chodce většinou nikomu nevadilo. Naopak když jsem projel na červenou, hned z toho byla siréna, kdežto parčík plný lidí za Sallieriho barem jsem mohl křižovat jak se mi zlíbilo. Takové pátrání jde jednoduše zrušit zabitím pronásledujících policajtů (kteří mimochodem dokážou během přestřelky zamykat svá auta), chodci reagují zásadně na střelbu, tudíž se můžu s vytaseným Tommygunem vesele ohánět a spoléhat na neznalost obyčejných smrtelníků o účelu zbraní. Výbuch auta většinou také kolemjdoucí nějak neobtěžoval atd. Tohle není o stáří hry, ale o dopsání několika skriptů a jejich zapasování tak, aby hráče neobtěžovalo, ale když už, tak donutilo.
◦ Ačkoliv je aut velké množství, 90% jich jezdí téměř stejně - neohrabaně. Podstatně jinak jezdí pouze závodní auto"

1.) za sražení civilisty tě zavřou a za sražení policajta po tobě rovnou jdou a berou to jako útok na veřejného činitele

2.) jízdní vlasnosti má každé auto úplně jiné, že jsi vůl a poznáš jenom obrovský rozdíl mezi tím závodním a ostatními vozy, to už je tvá vina

3.) Před výbuchy civilisté také utíkali, alespoň ti poblíž

EDIT: A nepřátelé měli určitý počet nábojů, a když to vystříleli, šli po tobě pěstma. Ty jsi teda dobře prolhaný Sayi. Netvrď, že mají nekonečné zásoby munice, ty prostě neumíš hrát akční hry, to je celé, dokonce ani jízdní vlasnosti jednotlivých vozů nedokážeš rozlišit. Asi ti funguje jen půlka mozku, či nějaká část odumřela nebo jinak nevím, ale třeba máš zas talent na něco jiného :-)
Drolin: jo, Vietcong taky patří do mého top 3 fps a stejně jako u Mafie přemýšlím, zda je to tím, kde jsem se narodil :) Ale když to tak vezmu, Vietcong hodně pracuje s atmosférou a lehce s příběhem postav, navíc je v něm nejoriginálnější závěr, jaký jsem kdy u fps zažil... a Mafie je taky trochu odlišná od všeho ostatního, ale i tak si myslím, že není ostude přiznat, že takových 5-10% přidáváme díky našemu občanství :)
CJ - jo, to jde docela v pohodě. Pokud myslíš starýho. Mladej mi zmizel před očima, jakmile dopadl na silnici:)

Say - bereme na vědomí :-D
Pokiaľ viem, tak sa mi raz podarilo Morella zabiť tak, že som mu zablokoval cestu, vyhodil ho z auta a rozsrieľal. Síce doteraz som nezistil ako, ale proste som to nejako urobil.
No dyť jo, já si právě uvědomil, že se mi tyhle svinstva taky děly, ale já na to zapomněl :) Jenže tenkrát mě to třeba naštvalo, ale s postupem let mi to ani nepřijde.
Je fakt, že takových drobností je tam víc.

Proto třeba potěší, že když jedeš zabít staršího Morella na letiště/na most, tak ho můžeš zastavit při cestě a sejmout ho a hra Ti napíše "vrať se do Salieriho baru".
Walome: Dyť právě o tom píšu. Mě propadlo texturou rovnou celé vybourané auto=/
Say: no jasně, to mě taky zmátlo, ale člověk si to už nepamatuje. Jinak já ho několikrát dohnal - 2x měl zamčený auto, jednou jsem ho zněj vytáhl a on zmizel :-D
Walome: Když kdokoliv zařve, zbarvení hlasu se dost změní=D Asi proto. Jinak nestěžuji si na to, že nemůžu dohonit Morella, ale na to, že ho nemůžu zneškodnit, jak quest psal.
Say: doprdele, jak si můžeš plést hlas Marka Vašuta s "vedlejšími postavami" :-@ Budeš proklet.
Koment se mi líbil do doby, než si začínáš stěžovat na těžkopádnost hry. To, že nemůžeš dohonit Morella neni chyba hry, ale Tvojí pomalosti, jako sory :-D

Mně se hrozně líbí, jak si všichni stěžujou na "liearitu" u her, ale já osobně ještě nehrál hru, kde by se moje činy nějak výrazněji promítly v prostředí/ději/myšlence hry (možná tak lehce Fable nebo Black and White). I ve mnou milovaném DEUS EX jsou "volby" spíše kosmetické, stejně člověk skáká jak ostatní pískaj. Stejně Tě hra dovede ke stejnému bossovi. A to je jediná hra, kde jsem zažil, že se skutečně mohu rozhodnout sám za sebe.

Ostatní netřeba komentovat. Inspirace Kmotrem je provařená, je to spíše "tribute to Godfather" než cokoliv jiného :-) Stejně tak "nabídka, která se neodmítá" a podobné odkazy.

Ale jinak jsem si rád počet něco jiného než "nejlepší hra na světě", jen určité pasáže mi přišly mimo.
pipboy: Každý tomu říká jinak. Já mám raději frázi ,,neškodný spam".