jde změnit nick, pod kterým jsem zaregistrován?

nate: zase mi to začalo padat po otevření inventáře, tentokrát ale ne pokaždé. jen někdy - poze 3x, to je pokrok:)

walome: zkus multiplayer, je mnohem zábavnější než single
Tak, poté, co jsem asi 5 hodin stavil srub musím říct, že je to hra zajímavá, ale nikoli pro mě :)
nějaká stránka, kde je seznam možné kombinace předmětů a výroba náčiní apod?
musa: Teprve když jsem se přihlásil, zjistil jsem, že je něco špatně (asi se nepovedla korektní aktualizace admin softu) a podle všeho moje pokusy o opravu to krapet pokazily :). Jinak by to mělo snad jet OK.

A k nefunkčnímu serveru... Jsem jej zapomněl zapnout :D
server nejede:(?
btw: nate vecna, kdyz jsem hral rano, vsechno jelo bez problemu. jak jsi se pripojil, slo to rychle do haje. nejaky posun v patrani po pachateli?
musa: Imho to ale pluginy urychlují, pač bez nch to běží naprosto OK celých 24 hodin i s lidmi. Tak jako tak to byl problém verze 1.7.2, včera vyšla konečně 1.7.3 s údajně opraveným memory leakem, tak uvidíme.
nate: zkoušel jsem teď hrát na craftuj.cz a stále tam používají 1.6 právě z důvodu přetížení ramky, kterou prý způsobuje chyba v 1.7.3, mrkni se na zprávu na jejich stránkách. takže v pluginech to dost možná není...
Snažím se přijít na to, který plugin dělá tu strašnou neplechu s pamětí... Teď jsem nahodil základní a nejnáročnější pluginy a zatím to vypadá dobře. Zítra nahodím další ne tak kritické.
Nate: bol zase nejaky update, ze v multi nic nefunguje? A ked nic, tak bezpecnostne opatrenia dufam ano - aby to tam zas niekto nezrovnal so zemou :(
nejen že je to možné, u mě je to přetrvávající realita. mc mám bez jakýchkoli příkras, žádné skiny nepoužívám. takže otázka zní: CO S TÍM? páč takhle se to vážně moc hrát nedá. (zajímavé, že v singlu problém nemám)

vůbec mám dojem, že mc si chyby systematicky vymýšlí a sám vytváří - opakovaně vyvstane problém v něčem, co dlouhodobě fungovalo a zjeví se to uprostřed období mezi updaty.
zpráva systému: právě jsem detekoval chybu. vše funguje, ale dle mého výpočtu tomu tak být nemá z důvodu nedostatku paměti. ano, vše doteď fungovalo i s "nedostatkem paměti". ale já systém jsem právě vyhodnotil tento jev jako "chybu". proto už fungující proces fungovat nebude, až do navýšení paměti. chyba se bude nazývat mssg235GyQ74_zdrT.
(asi takto si představuji záhadné procesy v mc)
musa: To ztmavnutí je asi kvůli novému/upravenému renderovacímu skriptu (podporuje už i stínování, den/noc a podobné blbosti).

A pády při otevření inventáře... Jo, je to možné. Tohle se stává hlavně s HD skiny (nestihne se načíst), nicméně v 1.7 se až příliš často stává, že při screenu to hodí "out of ram"...
kurcatovium: nebrat, na majncraft.cz o tom byl článek, kde to výslovně nedoporučovali

nate: lumpeeeeee!!!!!

mick: jo tos kdysi zmínil jako možnost k jednání během řeči, ale nic víc. to je jako bych řekl líbí se mi tvoje auto, někdy se v něm rád projedu a druhý den ti ho šlohl, vždyť jsem ti to říkal:)

btw: nový problém: při otevření inventáře se hra sekne a spadne, máte s tím zkušenost?

na mapě nám místy zmizel sníh (príma) a moře podivně ztmavlo - whats that?
240 Kč to stále ještě v alfa verzi (byly tou dobou už gift-kupony?), ale nevim, jestli bych jim věřil. Nejspíš to ale kachna není, pokud prodávají ty darovací klíče...
Dá se věřit prodejcům na aukru, kteří nabízí Minecraft za 240Kč apod.? Pořád je to o třetinu méně než oficiální cestou za 15€...
musa - jak by ne, ved som ti hovoril, ze si ho "poziciam" do mesta, ked na neho najdem miesto. Este som ti hovoril, ze tam aj tu cedulku dam. Holt, len to bolo este predtym nez tam nejake domy staly, cize hodne davno :)
mick: tak jsem zavítal do tvého sněžného města a je vcelku působivé i místama vskutku nápadité. jinak jsi ale lump, protože jsi mi nestydatě zkopíroval můj dům a umístil sis ho do města aniž bys slůvko řekl či se optal. vrcholem ovšem byla pod schody alibisticky ukrytá cedulka, že autorem stavby jsem já - zastrčená tak, aby byla co nejmíň vidět (kdo taky poleze pod schody, že ano), ale aby se v případě potřeby dalo říct, že odkaz na autora tam přeci je. Hanbaaa!
musa: Něco existuje, ale musí se nějak modifikovat klient. Na mapu je ale nejlepší využít buď Minecraft Auto Map, nebo nějaký generátor mapy (c10t, cartographer, mcmap).

A mapa rozhodně není nijak víc rozmazaná, než předtím. Jednak jde o naprosto ty samé obrázky :-) a pak mě to přijde pořád stejné. Možná se maximálně změnila úroveň přiblížení u toho největšího zoomu...
já nemyslím té základní, ale té "3d" se zelenou krychličkou...

nůžky a pravé tlačítko... eee, tím to dost možná bude, dík:D

btw: je v singlu něco jako /giveme či zobrazení samostatné mapy jako v multi?
musa: Předtím zoom u té základní mapy vůbec nebyl :)

A nůžky používáš pravým klikem?
musa: WiP :). Dát dohromady tu padesátku pluginů je fuška, zvlášť když u toho člověk usne :D
musa: nebud virtualne lenivy :) Inak, neni to tak daleko ako sa zda, len to holt dlhsie trva sa tam dostat :)
nate: tak jsem na server konečně úspěšně zavítal, ale koukám, že brány ani tp nefungují, takže efektivní pohyb lokacemi je nemožný což? (objevil jsem se na spawnu a pěšky mě do severní části ani nehlo:)
to je takovy hezky a utulny domek vhodny pro zacinajici hrace ze ano:)
Seed mapy jde změnit (pravděpodobně to přidá prá kolmých srázů, nic nového pod sluncem), ale trefit ten správný seed je mission impossible.

Leda ručně odstranit sníh/led v nepohodlných oblastech (s worldeditem není peoblém) a zakázat sníh/déšť.
S biómy bude asi problém. Generují se podle seedu mapy a univerzální odpověď vývojářů je vždycky "nejde to změnit". Napadá mě jen vytvořit novou mapu s jiným seedem a lepším umístěním biómů (ale nevím jak to udělat aby to nebylo jen pokus-omyl) a pak do ní nakopírovat kompletní terén.
Tak přilož ruku k dílu a najdi na http://bukkit.org plugin, který by dokázal měnit biómy. V oblastech, které se vygenerovaly před zavedením biómů se ty biómy náhodně (dost blbě) rozprostřely a teď se sněžením... Však víš :)
tak ať při tvé uklízecí činnosti zmizí ten bídný sníh na všech nepatřičných místech:)!
musa: Jo, vypršela mi licence na firewall (že já blb si to nehlídal) a při té příležitosti jsem se pustil do kompletního reinstallu serveru. Mno a jako vždy to trvá déle, než bylo původně plánováno :). Snad v průběhu zítřka...
Tak tak. Není nad noční procházku se zapalovačem či kbelíčkem lávy. Chaos a oheň...
1.7 - pistony a nuzky :)

chtěl jsem si zase zahrát, ale dva různý dny se mi nepodařilo se připojit na server. nějakej problem nate?
foxter: Ale máš :). Plus ty stěny jsem obnovil.

Mick: Něco se obnovilo, jen netuším co... Pak na to koukni.
Já zase běhal po Netheru, vykutal jsem ze stropů asi 250 glowstone a začal jsem je dávat na stěny a teď nemám vůbec nic :D
Dva, tři dny zpátky (byly u nás ty bouřky) jsem nahrával k večeru ranní zálohu protože vypadl proud a MC savy nepřežijí násilné ukončení. Obnovit to ale snad půjde, to bylo u tebe dole na jihu?
Nate: dva, tri dni dozadu (nepamatam presne), som si tam prebudoval jednu chalupku, pretoze original bol na houby. A ked som sa dnes nalogoval, jednak ma to hodilo na spawn, a jednak stavba bola fuc a bol tam zasa ta hnusna verzia, ktoru som zbural minule a prestaval.
Bodkin: "Viz můj dřívější screen, někdo tam zapálil les, shořel můj srub, galeona... od té doby mám slabost pro oheň."
Hele, tohle znělo trochu divně... :)
Nate: Aaaaaaaaaa... co si zase vyvadzal? :) Zmizla mi jedna stvaba a objavil som sa rovno na spawne????? Wtf? :((