Velice příjemná vizuální novela, která svojí estetikou připomíná japonské klasiky tohoto žánru. Jedná se o 2–4 hodiny dlouhou jednohubku, která nabízí podstatně více, než byste za 4 eura čekali.
Hlavní hrdinka Ranko Togawa je studentkou elitní akademie v Kalifornii a se svými spolužáky a školním dozorem je na exkurzi nejmodernějšího podmořského vlaku, jenž je má z Kalifornie dopravit až do Japonska. Bohužel se nejedná o Yuri dating sim, kde byste během výletu balili své sličné spolužáky, nýbrž o mysteriózní detektivku! K vraždě jednoho z učitelů dojde záhy a Ranko, jako silná a odhodlaná žena, se spolu se svou kamarádkou rozhodne tento zapeklitý problém vyřešit.
Jedná se o klasickou vizuální novelu bez jakékoliv interakce. Můžete si tu číst zprávy ze studentského group chatu, ale to není nijak podstatné pro postup v příběhu, takže kromě toho tu žádná další interakce není. Proto raději vypíchnu, proč byste si to i přes to měli zahrát.
Hra nejenže má nádherný retro vizuál a naprosto skvělý soundtrack, ale i celý příběh dokázal v krátkém časovém úseku vykouzlit zábavné a sympatické postavy. Navíc se zde řeší vážná témata, která bych v komediální detektivce nečekal. Dojde tak na témata jako sexuální obtěžování, šikana či zneužívání postavení ve společnosti. I přesto, že by někdo mohl hru nazvat feministickou agitkou, tak to rozhodně není pravda. Hra k těmto tématům přistupuje nenuceně a organicky je začleňuje do příběhu, což velice oceňuji. Samotná záhada je sice jednoduší, ale vše kolem to vykompenzuje.
Takže ano, pokud máte chuť na trochu hlubší a zároveň humornou detektivku, vřele doporučuji. Jedná se o příjemný throwback s překvapující hloubkou jak u postav, tak u témat. Za 4 eura je to opravdu skvělá nabídka. Brzy by měla vyjít dvojka , která slibuje větší míru interaktivity, rozhodování a o něco detailnějšíí grafický kabátek! Hype is real!
Pro: Příběh, postavy, vizuál, soundtrack
Proti: Pro některé absence interaktivity či lehce slabší ústřední záhada