Jsme jediný, komu první hodina hraní sedla mnohem více, než jakékoliv GLaDOSino nebo Wheatleyho testování? Ale starému Aperture se samozřejmě nic nevyrovná. :-)
Ten úvod je teda těžká nuda, až tak moc jsem to nečekal. Navíc ukecanost GLaDOSu je vyloženě na škodu. Začínám chapter 3 tak doufám, že se to výrazně, ale výrazně zlepší.
Po dohratí SP som ohodnotil hru na 80%. Potom som si zahral s kamarátom na koleji coop a hodnotenie zvyšujem na 90%. Nechápem tak uplne tie najvyssie hodnotenia vyjadrujuce dokonalu hru, ale bavil som sa dobre a 90% tiež nie je málo.
V tom coopu se pár bugů najde no. Minimálně dva levely jsme prošli tím že jsme vystřelili port na místo kam se nemá dát dosáhnout :)
JohnCZ: Dík.

Jinak je to paráda, i když tomu oproti něco singlu chybí (hudba?). Zábava je to ale prvotřídní. Ale už se nám povedlo objevit dva bugy, přičemž jeden nás donutil restartovat level.
Tak to se snad cekalo, ne? Vzhledem k poctu hodnoceni je mozne, ze to jeste trochu klesne, ale myslim si, ze ma urcitou sanci zustat v TOP10.
"Im in space."

"I know you are, mate. Yup. We're both in space."

"SPAAAAAACE"
Dohrán coop. Vcelku krátké a lehké to bylo. Také jsem čekal lepší rozuzlení. Jinak nemám výhrady. Stejně zábavné a napěchované hláškami, jako základní hra. 85%
Kdo to ještě nehrál, případně hraje znovu: Až se ke konci dostanete k Wheatleymu na tu plošinku, kde vás bude chtít zabít těma bodákama a teleportnete se pryč, bude vás prosit, abyste se vrátili. Udělejte to. Vraťte se na to místo, kam jste se z té plošinky teleportovali a poslouchejte, co vám říká. U toho jsem málem umřel smíchy.
Sto lidí, sto chutí. Mně se první Portal tolik nelíbil právě kvůli samým hádankám. Při prvním hraní mě vyloženě nudil a chtěl jsem ho mít za sebou co nejdříve, podruhé už jsem ho sfoukl za dopoledne a bavil jsem se o něco více.
Garret: Tebe prvni dil frustroval? A cim? Obtiznosti doufam ne, hra je to totiz vylozene primitivni.:-) Dokonce po hraci nevyzaduje zadne pokrocile portalove techniky, ktere momentalne vidam v nekterych modifikacich k prvnimu dilu.

Kazdopadne presne toho, co zminujes v komentari jsem se prave v pripade Portalu 2 dost bal, tj. ze s toho vlastne chteji udelat normalni hru se serioznim pribehem a logickou napln odsunou na druhou kolej. Treba z toho nakonec budu nadseny, ale me osobne se prave ten komorni styl prvniho dilu, kde hlavni naplni jsou logicke hadanky, libi. Ostatne jinak bych neprojizdel uz treti uzivatelskou modifikaci v rade.:-)
Pokud žebříček vydrží déle v současné podobě, tak bych to viděl tak, že bude obsahovat pouze chutovky jako Sturmovik, Football Manager a další tituly, které hraje pouze určitá skupina hráčů :).
Je to škoda. Třeba Trine dokazuje, že lze k PC připojit i 3 klávesnice a 3 myši a v klidu hrát coop :)
To tedy rád slyším.

Je fakt, že jsem Portalu 2 ta vysoká hodnocení přál, ale zase tohle jsem opravdu nečekal:).
Isair: Opravdu je to skvělé. Výtečně nadesignované, originální, neuvěřitelně poctivě zpracované včetně nejmenších detailů, k tomu výborný scénář, dabing, hudba a ozvučení. Prostě vynikající hra, která dokáže bavit téměř celou herní dobu, což je u takhle dlouhé hry (na poměry žánru) výjimka. Nejsem žádným velkým fanouškem Valve či prvního Portalu, ale tohle je první hra za dlouhou dobu, kde se vůbec nedivím maximálním hodnocením. Imho zatím nejlepší hra od Valve.
Vic: Hmm, to je sice pěkné, ale zda-li si zaslouží téměř "maximální" hodnocení pouze kvůli originalitě? Jen jestli není většina uživatelů ještě v takové té počáteční euforii (obdobně jako s minecraftem).
Isair: Na 90 % to je určitě :) Akorát mě trochu zklamal závěr coopu, ne že by to bylo nějak dojebané, ale vzhledem k tomu jak během hry Glados počítal body a snažil se nás rozeštvat jsem čekal, že tam bude na závěr level, ve kterém budou ti dva robůtci proti sobě a kdo se první někam dostane a - například zmáčkne tlačítko - tak vyhraje a toho druhýho zabije. Škoda no :)
Já nevím ... je to přeci JENOM logické FPS. Bude to tím, že v současnosti nevychází nic "nového" pod sluncem.
Koukám, že Portal 2 už útočí na příčku nejvyšší (Žebříčky her na DH), to je to opravdu tak skvělé?:)
Hrál už někdo coop s DH uživatelem ? :) Není tahle hra mrtvá, když se dohraje včetně coopu, nebo je tam důvod hrát dál ?
Brousíte si někdo zuby na Razer Hydra? (cena cca 2000Kč, datum vydání cca červen, kompatibilita s cca 125 PC hrami - odkaz, 6 nových levelů do Portal 2 nadesignovaných speciálně pro tento ovladač - video)
V tomhle bych se k Drolinovi a Sayovi asi připojil ... pokud je to stejně "zábavné" jako první díl :)