suzana... s ženskýma je to čím dál horší moc hrajou a člověk aby se učil vařit...:)))
Voff topic! To je ještě horší než pitíčko a vejkend! :-)
Ale pravda, dál nerušeně dišputujte a já se když tak zase ozvu :-)
A klidně na tu genderovou korektnost i připíjte!

Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky ;)
Suzana: Neboj, už to nikdy neudělám. Za chvilku zajdu s jedním kamarádem do hospody a pokusím se jej pozdravit "genderově vyrovnaně". :)
S tím fenoménem ženských fanynek sci-fi (atp.) jsem to spíše myslel tak, že už je skoro nemá smysl na té gaussovce odlišovat. A začalo to už dříve. Řekl bych, že minimálně v mé generační "kohortě" to bylo spíše Red Dwarfem (všechny ty BBT, Firefly, Eureka, Heroes, Lost atp. už jsou jen pokračování). Ale nechme to být. Je to sice fajn diskuse, nicméněž i trochu voff-topic (pražština :)).
:-))
Ale tak jo Jabe, poučení pro příště, holky do závorek nedávat :-)
A stejně nevím, co se divíte. Jako kdybychom byly všechny posedlé jen "holčičíma záležitostma" :-) Ona ta Gausova křivka platí i pro hráčskou obec, ne? Jsou tam holky i kluci, malí i velcí, chytří i hloupí... ;-)
tak jen se priznejte kdo z nas 3 jsou ty "holky" a kdo ten zbytek? :D
Keď prišiel IT Crowd a BBT. :)
Suzana: k tomu asi toľko: don't underestimate the power of a jedi .)
Čo sa týka toho fenoménu, jasne, že počty narastajú, aj keď v našich končinách pomalšie ako v hamburgerových krajinách, dokonca som od jednej slečny dostal minule otázku, či mi niečo hovorí cyberpunk. Prekvapenie som rozhodne predstierať nemusel. :)
No, mně stále přijde kapku praštěné oslovovat tři "pány" (Lj, Fg a Dunemaster) jakožto holky a kluky, ale tak zase bych se opravdu nerad zpronevěřil pravidlům etikety. :-)
Co se týče počítačových her a internetu, tak mám tak trochu pocit, že už je to vlastně "cool" zábava i pro ženské. Fakt nevím kdy se to stalo, ale najednou čtou Adamse, jdou do kina na poslední Star Trek dřív než já, hrají Mass Effect či Zaklínače dávno přede mnou a dokáží se hodiny bavit o sci-fi seriálech, o nichž jsem jaktěživ neslyšel. A to přitom podotýkám, že se pohybuji především v okruhu "humanitně" (tzn. historie, sociologie, filosofie atp.) vzdělaných dam. U těch pár holek z technických univerzit to pravděpodobně bude ještě "horší". Kdy začalo být "geekovství" "in"? :)
Konspirační teorie by mužům šly na jedničku. O ojedinělý fenomén už dneska snad nejde, a nejde dokonce ani o speciální mravní kroky, ale základní pravidla slušnosti :-)
To si říkáš Jedi? :-)
Žena+internet+videohry+fórum, je stále priveľmi ojedinelý fenomén na to, aby sa v tomto podnikali nejaké špeciálne mravné kroky, navyše všetci dobre vieme, že všetky ženy na internete sú v skutočnosti muži a všetky dievčatá pod 15 sú americkí vládni agenti. :)
Pravda, pohlaví dozajista žádnou roli nehrálo, avšak dle etikety se nejprve oslovují dámy, pak pánové :-)
(jakapak infiltrace, ja sleduji debatu k oblíbené hře, a tohle si říkalo o ohlas! :-)
Anžto v této debatě něžné pohlaví přímo neúčinkovalo. Nicméně infiltrace na sebe nenechala dlouho čekat (s čímž jsem trochu počítal, a proto ta závorka). :)
Proč jsou holky tak nekorektně v závorce? :-)) Proč ne třeba holky/kluci :-)
A kluci (a holky) už jsem vám říkal, že jeden kamarád fakticky našel ve Falloutu 2 Elvise? :)
Dunemaster: tak o tom nič neviem a prekecnutú som ju mal celú. To bolo imo vystrihnuté z hry.
Dunemaster: O tom Revanovi aj tak Kreia povedala len tie alibistické kecy o tom, aký bol úžasný, influentálny a ako vedel o nebezpečenstve o ktorom nikto nevedel a preto prešiel na temnú stranu a tak...

MCZ: Trochu to prodluž a dej to jako komentář a máš ode mne hnedle plus. :-) Nedávno jsem KotOR II znovu dohrál a trochu si o něm zlepšil mínění (o 15% tuším). Nicméně se shodneme, že ta příběhová logika přeskakuje logické "díry" až ke konci stojí před ohromnými propastmi. Dvacet minut před koncem jsem viděl, jak Ebon Hawk padá ve značně pošramoceném stavu do propasti, aby pak v závěrečné animaci slavnostně odlétal od vybuchující planety (přičemž jsem spíše čekal, že ten mass shadow generátor spuštěn nebude).
MickTheMage: nevím, co počítáš do pojmu "kvalitativní stránka" ty, ale takhle obecně do něj já počítám hru jako celek. A v tomto smyslu je pro mne K2 horší než K1, ani nemusím počítat technickou stránku; nedomyšlené zpracování NPC, neexistující konec a hodně sporné navázání na příběh jedničky (tj. je úplně jedno, jak skončila; odnikud se objeví noví superzáporáci, kteří asi těch předchozích pár let během Revana a Malaka někde prospali).

Ty tomu asi říkáš zaslepenost a objektivní nepravda, já tomu říkám názor...
Ze tato hra prevysuje po kvalitativnej stranke prvy diel je fakt, s ktorym slepy ludia nic nenarobia. To ze po technickej stranke malinko pokulhava, je samozrejme druha vec. Nic to nezmeni na fakte, ze v koncenom sucte je Kotor2 lepsi ako jeho predchodca. A to aj napriek tomu, ze nema taky vymakany pribehovy twist ako prvy Kotor :)
Já v podstatě souhlasím ve všem s Pookym. Tahle hra se nepovedla, svým způsobem postrádá ducha a i po řemeslné stránce (questy, prostředí, SW feeling) za moc nestojí ve srovnání s jednička. Jen na rozhovory mám částečně opačný názor, i když je teda fakt, že rozhovory s Kreiou stály za prd a i spousta dalších byla taková nezáživná a divná.
PvT: Stovky lidí, stovky chutí :)) Nemůžu si pomoc, ale po obdržení světelného meče (někde na té pouštní planetě, jak jsem se na ní dostal z jejího vesmíru) nebylo prostě nic co by mě nutilo hrát dál. Úkoly pořád stejné, dialogy nudné, postavy nezajímavé. A hlavně mě štvala možnost ovládat i vaše spoluhráče - takže jsem se už vůbec nevžil do své hlavní hrdinky :( :)
Pooky: Asi jsme hráli každý jinou hru:) Sice mě taky vadila neustálá buzerace od Kreii + nemožnost zabránení některým situacím, které bych chtěl, aby dopadly jinak, ale v celku jsem měl stejně boží pocit jako při hraní původních KOTOR. Hlavně díky vousatému avataru, který je tak nápadně podobný mladému Obi Vanovi... Bastila byla sice nejúžasnější mate, ale tady se dostavil pocit satisfakce alespon v podobě možnosti vytvořit si své padawany ze členů posádky.
Dvojka mě osobně nebavila tak jako jednička, ale pořád je to devadesátkovej kousek, kterej by si měl zahrát každej fanda žánru.
K2 rozhodně potenciál má (ve smyslu ještě mnohem vyšší, než z něj autoři vyždímali), spousta věcí má našlápnuto správným směrem. Ale ke konci to na mě působilo, jako kdyby to někdo utnul, narychlo splácal finále a vydal na trh (mám takové nutkání ukazovat směrem do Redmondu, USA). Tak jako tak si ale autoři mohli odpustit některé ty postavy, co vypdali doslova z kuchařky na klišoidní recepty.
MCZ: Ona se o tom s Mandalorem (a jen a jen s ním) v jedné scéně baví. Za své mlčení btw požaduje jeho věrnost hlavnímu charakteru.
Jab: nebo že by to bylo opravdu "za zády"? Teď si nejsem jistý. Ale v každém případě to říkala ona :-).
Jab: T3-M4 jsem měl v K1 také rád, zato ve druhém díle už jsem jej moc nevnímal. Osobně mě mrzí, že jsem se nedostal k HK-47. Ale tak celkově se mi družiníci líbili.

MickTheMage: ta kvalita NPC je v tomhle případě hodně subjektivní záležitost. Ajantis ve svém komentáři píše, že se mu líbily i více než v Tormentu, mně však opravdu nesedla ta realizace vlivu a prostě jsem si ty z K1 oblíbil více.

BTW, já jsem hrál za LS a Mandaloreovu identitu mi prozradila na konci Kreia (navíc vzhledem k hlasu jsem měl podezření už předtím)
Yep, to už ma dlhšie zaujíma, vzhľadom na to, že s Mandalorom som nikdy "dobré" vzťahy nemal...
http://starwars.wikia.com/wiki/Canderous_Ordo - je ten screen pri 'Personality' priamo z hry?
MTM: Jsi si s tim Mandalorem jist? Ona to Kreia v jednom z rozhovorů "za zády" hlavního charakteru "prozradí". Ale hrdina se to tuším nedozví.
Holt, ked to blbo hrajete, nemozete sa nicoho dopatrat ;)). Kotor2 je co do kvality NPC ovela lepsi, nez bol prvy Kotor. Samozrejme, ze ten surprise z prveho dielu uz sotva niekto napodobi, to sa dalo cakat. Ale inak, je to - i pri tej evidentnej nedokoncenosti - stale jedna z najlepsich RPG hier z poslednych rokov. Jo a mimochodom so slusnym vplyvom na Mandalora sa dozvies aj to, ze on je Canderous Ordo Bohuzial, to chce hrat na temnu stranu.
MCZ: Hezký komentář. Jen bych tedy byl i o něco kritičtější k samotným NPC. Služebná je určitě fajn, podobně třebas Atton (zejména za Dark Side), nicméně některé další NPC jsou vyloženě tragické či alespoň nepropracované. Příkladem budiž T3-M4 (nedodělaný "quest" s astronavigačním počítačem, nesedící systém získávání vlivu u robotů), Mira (poněkud nudný osobní příběh ve stylu "každý máme v rodiě nějakého toho Jedie), Mandalore (hráč z něj nikdy nemůže vytáhnout, co je zač; dialogů s ním je výrazně méně než u většiny dalších postav), HK-47 (parodie stejné postavy z prvního dílu), Hanharr (podobně suchý jako Mira) či Goto (asi nejhorší postava, ač z něj vythnete vše co se dá, stejně jeho konání často nedává smysl, dialogů má rovněž jen pár, závěrečné odhalení jeho pravé "identity" nedalo hráči možnost, jak s ním naloží).
Memphis: popravdě mě napadlo, že bych své pravidlo projednou porušil, ale ten kvalitativní rozdíl mezi K1 a K2 je pro mě přeci jen dost výrazný :-).
MCZ: "Chvíli jsem sice zvažoval - i přes to množství chyb (popravdě jsem neočekával, že by ještě nějaká hra mohla trumfnout první Fallout či Bloodlines) a nedostatků - devítku, protože přeci jen mě hra svou atmosférou atmosféra opravdu pohltila. Jenže..."

No nehodilo by se ti teď 85%?:)
Tiez som nikdy nebol zvedavy na akykolvek oficialny ci neoficialny addon ako v tomto pripade, vyzera to aspon z tych trailerov a podobne na takmer uplne inu hru a holt aj by to bolo kvalitne (v co dufam) tak pri cakani na KOTOR 3 (sakra zobudte sa kravataci V LucasArts a dajte pokyn na vyvoj) by to mohla byt rpg lahodka. :)
hm super to sem nevěděl tak se mám na co těšit ...pravě odinstalovávám kotor 2 a čekám na tento project :)
Gizka Restoration Project uř nějakou dobu sleduju. Nadějně vypadající projekt.
Dovolím si všechny komu (stejně jako mě) vadila očividná uspěchanost téhle jinak vynikajicí hry upozornit na jeden dlooouho vyvíjený mod, který má většinu vystříhaného materiálu opět zakomponovat do hry (včetně různých konců a ostatních lahůdek). Mod je ve vývoji již několik let a v současné době je ve fázi betatestu, takže se snad objeví v dohledné době.