@Ringo (09.06.2023 09:39): přesně a to je i ten důvod, že jakékoliv bloudění nebo kdy si člověk neví rady, tak místo delšího zkoušení a zadrbání se, tak už hledám hinty... 20 let zpět jsem všechny hry dohrál bez jediného hintu (taky jich zase tolik nebylo, ale i třeba takový Polda 2-4 šli, jen to déle trvalo)... Zase, ta jednoduchá dostupnost, kdy za 3 vteřiny už člověk vidí návod na youtube nebo nějaké fórum s radou a jakmile to víš, že tu ta možnost je a zároveň vidíš tu knihovnu, tak se tomu hůř odolává, proto chci příští rok zkusit jiný přístup k hraní zase a vrátit se k té méně hektické radosti zhraní, kterou jsem pociťoval na přelomu milénia :)
a ještě jedna věc, kterou na sobě pociťuji a kterou jsem dřív vůbec neřešil, tak je takový ten tlak se snažit všechno kompletovat, což umocnily trofeje/achievementy. Dřív prostě člověk hrál hru tak, jak si myslel, že by měl, spousta toho pro něj zůstalo skryté a vlastně to ani nevěděl. Dneska má člověk potřebu všechno dodělat, prošmejdit, aby měl achivementy, v konečném důsledku to stejně jede pak s návodem, protože zase, přeci nebudu po dohrání 50 hodinové hry trávit ještě dalších 100 hodin hledáním otazníčků... a vtipný je, jak se lidi plácají po zádech, kolik že nemají platinovek, přičemž téměř všichni z nich na to používají návody... úplný bizár mi přijde to, že si nejdřív projdou, co za trofeje hra obsahuje a pak s tím tu hru už rozehrávají, aby náhodou něco neopomenuli, hrozný game breaking zážitek :D