Kvalita je skvělá Sayi, neboj. Daleko lepší než většina v takovém rozlišení, focená roztřesenou rukou a které musíš zmenšit tak na čtvrtinu, abys z toho dostal ostrý obraz.

Kdepak to je ? To víš, já byl v Plzni, Plzni, pak v Plzni a taky v Plzni. Zkrátka necestuju. A právě teď jsem dostal dejavu, že jsem tohle už psal (o tom cestování). Nebo jsem to fakt psal ?
DEATHSPANK: Eh oh. S realitou to vůbec neporovnávej=) Já se takhle nedávno škrábal nahoru, a řeknu ti... Vlastně neřeknu, ty zážitky s procházek po hřebenech jsou nepopsatelné (sorry za horší kvalitu, foťák už má leccos za sebou).

No ale zpět ke Skyrimu... Hory miluju a jakákoliv hra, která mi to umožní si u mě automaticky šplhne=) No Skyrim bude asi první. Jen škoda, že ty hory nejsou tak monumentální, jak se z dálky zdají.
Mě dneska zklamalo řešení herních hranic... chodím si tak po horách, a najednou se postava zastaví a v horním rohu obrazky nenápadný nápis - you can't go any further nebo tak něco. Chvíli mi trvalo, než mě napadlo otevřít mapu a z ní jsem zjistil, že jsem asi na hranici herní oblasti Skyrimu.

Way to break immersion.
Kubulus: chápu, ale já z těch 100+1 důvodů vyčetl morrowind, tak jsem usoudil, že je to jedno a to samé.
Tak tak, ved aj kon sa dostane aj na najvyssiu horu sveta a realne to nie je, ale ja som z toho nadsený, lebo pešky sa tam nevyskrabem :D
OK, jsou tu bugy. Proč 100, dalo by se jich najít 1000, velkých game-breaking věcí až po titěrné maličkosti.

ALE proč to my hráči žereme ? Protože je hra stále hratelná a zábavná. Kurva, vždyť se mnoha bugy dokonce i bavím (i když směšné být nemají). A jsou hry, kde zásek v textuře = load posledního savu. Nedejbože když je to hra checkpointová. Tady jsou vývojáři vstřícní a dali nám konzoli. A lehkou modovatelnost (DoItYourself). Ale i bez modů mě hra extrémně, ale fakt báječně baví.

A o to jde, ne ? Proto to žereme.
Walome: Mě jen trochu zaráží slovní obraty "vydaj sračku" a "herně mizerná" u hry, kterou jsi nehrál. Navíc podpořenou o analýzu toho, jak je to pokurvené a jak by to být mělo. Jen znovu pro jistotu uvádím, že Vávra ve Score uvedl Oblivion jako jednu ze své TOP 5. A Oblivion je zrovna kritikou považován za nejhorší (zpřístupnění konzolím a jednoduchost, kterou máš tak rád).

Nehledě na to, že když už mě ta hra z nějakýho důvodu nasere, tak nemusím ze sebe dělat idiota, vymýšlet si 100 důvodů, z nichž 80 jsou směšný blbosti, a raději si sám sobě říci: fajn, nelíbí se mi to. A za jeho výrok, že se má Skyrim od L.A. Noire po grafické stránce co učit, bych kromě smíchu nic neměl.
Na svou obranu řeknu jen toto - debata o Vávrovi s DeathSpankem vznikla někde úúúúplně jinde :)
Walomeho příspěvky u této hry bych považoval za spam=P A máš to.
Kubulus: :) Morrowind stačil. Jako uznávám, že jsem to nehrál, ALE to nemění nic na tom, že s Vávrou musím souhlasit.
Darth Vader: "I used to be a Jedi like you, but then I took an arrow in a knee..." :D

Je toho plný internet.
I used to be na adventurer like you... But then I took an arrow in the knee... :D
Bugy nedělaj blbou hru. Je tu na zabugovaných her, které jsou dobré. Spíš jde o ten jejich přístup, že vydaj zmetek a hráči to přijmou s nadšením.

Jestli je Skyrim dobrá nebo špatná hra, o tom by se jistě dalo debatovat donekonečna, to máš pravdu, to je jasný.
O tomto by sa dalo diskutovať veľmi dlho a každý by mal svoju pravdu, pekne o tom pokecali chalani na games.cz vo Fight Clube - http://games.tiscali.cz/podcast/fight-cl ... entu-a-asasiny-57778 ...jednoducho to záleží od toho, kto má aký problém s hrou...ja som nemal žiadny a občasný ten bug je zanedbatelný, nijako mi nekazí pocit z hry....ved aj Vávrova Mafia bola zabugovaná a ani zdaleka nebola taká veľká ako Skyrim.....takže tak.

Vedla Zaklínača 2 je pre mna Skyrim hrou roka a svet Skyrimu ma jednoducho pohltil. Nemôžem reagovať objektívne a vlastne to sa ani nedá :))
DS: víš o co jde? Že Vávra (asi jako já) cítí naprostou bezmoc. On ví, kolik prachů se v tom točí, jak je technologie daleko a co by se dalo udělat. A pak vydaj sračku jako je Skyrim, která je stejně zabugovaná a herně mizerná jako všechny díly před tím a ono jim to ještě projde!!! Nebo abych nezpůsobil flame, není to sračka, ale nevylepšuje to NIC.

To jednomu zůstává rozum stát. To jako kdyby sis koupil auto a sem tam by něco upadlo, něco by nefungovalo a Ty by sis řikal "ale jo, nějaký mouchy to má, ale jezdí to a to je přece paráda!"
Veď aj Call of Cuty a Rockstar si zaslúžia svoj podiel kritiky. Pre lásku božiu, snáď nechceme aby technologický pokrok v hrách stagnoval. Je smutné, že najbohatšie dev. tímy už nie sú ochotné posúvať hranice grafiky, a čo je horšie, nikto im to ani poriadne nevyčíta. (Fabulous, Faultless, Instant Cult Classic™!! -- 100% sem, 100% tam) To všetko vďaka konzolám.
Ak je vôbec o čom diskutovať - Vávra pravdaže má pravdu, ale je to bezpredmetné, má pravdepodobne v zuboch celú Bethesdu, neviem prečo a nie je to moja vec. Aj ja vidím, že Skyrim obsahuje bugy, aj ja vidím, že engine už má nejaký rok za sebou atď...ale čo potom séria Call Of Duty? ktora vypada už niekolko rokov tak isto? čo potom veleuspesne hry od Rockstar games? ktore tiež nevypadaju nič moc a stale použivaju zastaralo vypadajuce enginy? a mohlo by sa pokračovať dalej....................je to ako s filmom Gladiator, tiež vraj obsahuje vyše 200 chyb, ale ja som kurva nezbadal ani jednu a už som to videl 10-krát....kto chce psa biť, palicu si nájde... Nemám vlastne o čom diskutovať - Vávrov článok považujem za maximálne zbytočný a provokačný a len vo mne vrie krv !!!!!
Skyrim na najvyšších detailoch nevyžaduje ani len mid-range PC momentálne. 570 GTX aj Radeon 6970 je ďaleko, ďaleko za maximom čo Skyrim dokáže využiť. Okrem toho, Skyrim nedokáže narábať s viac ako 2 GB RAM (pozor na to, že Vista/7 žere sama o sebe 1GB -- Skyrim sa tak sám seba limituje a z nejakého dôvodu najnovší patch odstránil možnosť nastaviť viac z ini súbora), nie je treba DX10 ani DX11 (nie že nie je treba, ale ho Skyrim vôbec nevyužíva), nie je problém mať PC do 300-350 eur ktorý dokáže vytiahnuť Skyrim na plno, kedže všetky komponenty na to potrebné sú najmenej 3-4 roky staré.

Vtip je v tom, že to čo môže stačiť na hranie Skyrimu na maxime, nemusí stačiť ani len na najmenšie detaily na 3 roky starý Just Cause 2.
Zdravím. Chystám se v dohledné době kupovat nové pc a rád bych si zahrál Skyrim na maximální možné detaily, jakou grafickou kartu by jste doporučovali? Váhám mezi GTX570 nebo RADEON HD 6970.
SilentWolf: Ne neměli ono totiž nejde pak znova je vylepšit, takže těch 25% je maximum i když ještě jsou i lektvary co zvyšují enchanting, takže třeba na těch 40% by to třeba ještě vytáhnout šlo. Ve výsledku by ten luk mohl mít ještě tak o 100 větší dmg klidně, ale tak mě tohle už stačilo zase neni důvod se snažit mít nejlepší luk co jde vyrobit :D
:GodOfTheSick - naopak, reálie TES jsou dokonalé, srovnal bych je i s některými reálnými příběhy. Nebo spíš povídkami, protože jsou dost krátké.

Ale dialogy s NPC mi přijdou omezené, ty mě nebaví. Knihy jsou ale fajn.
No praveze hranice tam neni. Aspon pri smithingu urcite ne. Hm, zajimava myslenka :)
Imho ty procenta navíc jen zvedají skill level dané dovednosti a tak jako tak jsou omezené stropem levelu 100. Ale nezkoušel jsem to.
Počkat a s těma +% na vylepšování předmětu- napadlo mě, asi to nepůjde tak to vlastně chci jen vyvrátit.. udělat s tou +100% sadou znovu ty předměty na +25% k vylepšování- neměly by víc? a pak stále dokola až k tisícům ? :D
Jsem si udělal deadrickej, ale musíš jít na to trošku chytřeji, aby jsi se dostal k takovému útoku. Nejdřív jsem se naučil enchantování a kování na 100. Potom jsem si sehnal prsten, náhrdelník, róbu a rukavice a všechny čtyři věci jsem enchatoval, aby dávali 25% bonus při vylepšování předmětů (dohromady tedy dávali 100% navíc). Potom jsem ještě koupil lektvar co na 30 sekund přidával 50% k vylepšování předmětů.

Potom jsem si ještě enchantoval helmu, prsten a náhrdelník, aby přidávali 40% k lukostřelbě a výsledkem je tento dost brutální útok u luku, který i draky kosí jedna radost :)

(mimochodem ten útok jsem nemyslel 400+, ale bylo to myšleno jako 400 plus útok 60 chladem a bleskem).
Tak to mě stačí teď pouze jen luk. Díky enchantování v kombinaci s kováním mám na něm útok skoro 400 + ještě 30 útok mrazem a 30 útok bleskem, takže bez ohledu na plížení nepřátelé padají jedna radost :D
S lukom behám stále aj ja, po orgazme a po dobrom vysraní je zabitie protivníka jedným šípom z úkrytu ten najlepší pocit na svete... beham ešte so sekerou a s obojručným mečom...a som velmi spokojny, draci padaju ako hrušky......samozrejme mam na všetko rukavice posilnujuce bojove učinky a prilby......a obcas kuzlim.......jednorucne zbrane a štíty nepouživam takmer vobec
Ja nosil luk, dve dyky, dva jednorucaky. Pouzivano podle situace, ale pokud to slo, drzel jsem se luku.
A kolko zbrani mate pri sebe ked behate po krajine??? (alebo len kuzlite?) respektive co použivate najčastejšie na boj???
Marty McFly - citam hlavne tie nove, stare len ked si ich potrebujem pripomenut, ale nieco si v nich pozriet. Ale inak beriem knihy vsetky a ukladam pekne do polic v domoch :)
No ja sa nikam v hre neponáhlam, vacsinou cestujem pešo alebo s konom (rychle cestovanie využivam, len ked chcem daco surne predať)...preskumavam krajinu, zbieram vsetky vedlajsie questy a postupne ich plnim...................a niekedy si len zoberiem luk a idem na lov :)
To by mě zajímalo, co tam tak dlouho děláte. Já jsem to dohrál za 70 hodin, mám 100 splněných úkolů, 150 objevených oblastí a 38 vybitých podzemí. Pomalu už jsem cítil, že se svět začíná vyprazdňovat a do hry vkrádat nuda, takže jsem to zavčasu ukončil. Jo a všechny knihy jsem jen odklikl a ve skutečnosti nepřečetl ani jednu, protože mi reálie TES přijdou strašně stupidní, jedním uchem tam, druhým ven :-)
Žádnej knihovník, jo ? Nebojte se ozvat se, nestanete se terčem veřejného posměchu ...

200 hodin nahráno a myslím, že čas když ALT+TABnu do windowsu se tam nepočítá. A i já pokročil v hlavním příběhu jen minimálně.
tak mam nahratych už 60 hodin a to som pokročil v hlavnom pribehu len minimalne...uplna parada, hra na cele vianoce :)))
Inak kde to v hre vypisuje kolko mam odohratych hodin? V štatistikách som to nikde nenašiel
dohrano, lvl 50, 106 hodin.

Dneska me nejvic naralo, kdyz jsem potreboval genrala imperialistu ukecat na mirovy jednani a on byl zasekly na "sloz prisahu nebo nazdar." (A to jsem se k nim ani nechtel pridat, jen jsem shodou okolnosti mel zrovna splneno to, co bylo jako prijimaci quest - zminil jsem se a uz ze me tahali prisahu.)
Vím, že jsem magor, co se týče některých neobvyklých předmětů na sbírání, ale co takové knihy ? Je tu nějaký čtenář - knihomol, co je také sbírá ? Kolik jich máte ?

A co Bareziath stones (ty růžové šmejdy), zrovna u těch se nechci dívat na návod/mapu a chci je hledat jen tak, náhodou. Zatím jich mám 7.
Marwel: Přesně tak. Po aplikování některejch grafickejch modů jsem musel opět taktovat čtyřjádro z 2.4Ghz na 3.2Ghz a na hře je to poznat celkem hodně. Jinak jsem bohužel narazil na první závažnej bug. Co tak koukam na net tak je dost známej.Esbern nemluví a nedokáže odemknout dveře.