@
Charllize (03.10.2023 12:30): Tak já zase nechci trojku Zaklínače příilš hanit, jelikož jsem si hru svého času užil náramně. Už to, že jsem v ní utopil takřka 500 hodin mluví za vše (dohrána GOTY verze s oběma datadisky a hned ještě jednou rozehrána na nejtěžší obtížnost a zakončena ve dvou třetinách z časových důvodů). Ovšem samozřejmě ano, určitě bych tam dost věcí změnil. Třeba onen soubojový systém se mně osobně líbil mimořádně a bavil mě po celou dobu hraní. Jednoduše mi sedl. Samotný hlavní příběh mi přišel lehce fádní a dost lineární, byť některé momenty byly výtečné. Jednoznačně nejvíc kladně hodnotím doprovodné úkoly, něco takového snad žádná jiná hra z daného žánru do té doby nenabídla. Od malých ptákovin (třeba babča a pánvička) až po případy, které z počátku vypadaly na pár minut a nakonec z toho byla úžasná story na pár hodin. Když jsem dal pár těchto epizod po sobě, takřka jsem až zapomněl, o čem byl hlavní příběh. :c) K tomu všemu famózně zpracované prostředí, ve kterém jsem se dokázal klidně bezcílně toulat i dlouhé hodiny a po čase jej znal tak dokonale, jako stezky u nás v Beskydech. :c)) Přesně jsem věděl, kam půjdu za touto chaloupkou, co mě čeká za onou lesní křižovatkou, či tímto brodem. A mnohé scenérie byly i po grafické stránce naprosto dechberoucí, podmanivé západy, či východy slunce a tak. Prostě, „čarokrás krajina”. :c)) Výtky by se určitě také našly a nebylo by jich málo (především ono repetitivní rabování nezamčených truhel, zoufale málo logických úkolů - pamatuji si za celou dlouhou hru snad pouze dva, určitě bych ubral na počtu věcí k nalezení a spíše šel cestou vzácnějších věcí, které bych navíc nenacházel až dlouho poté, co jsem si kvalitnější pořídil u obchodníků atd.), celkově ale musím říct, že to byla úžasná „jízda”. Všechno se zde tak nějak sešlo a vytvořilo takřka dokonalý celek. :c)