Narazil jsem na Whispers of Prague během Steam Winter Sale za pár dolarů a musím říct, že to byl fakt super kup. Jasně, grafika není úplně na úrovni AAA her – bylo vidět, že tam AI dost pomáhala – ale to mi vůbec nevadilo. Naopak, mělo to svůj specifický styl, který k té atmosféře hry seděl.
Příběh mě hned vtáhl. Není to žádný přelomový thriller, ale upřímně? To vůbec nevadí. Funguje, drží pohromadě a ty klišé, co tam sem tam problesknou, k tomu vlastně sedí. Dokonce mě párkrát překvapily zvraty, které jsem nečekal, což beru jako velké plus.
Co se mi líbilo nejvíc, byla ta atmosféra – temná, melancholická, a ten pocit, že procházím Prahou, jakou si představuju z nočních příběhů. Soundtrack tomu přidal neskutečně moc, takže ten dvouhodinový hudební zážitek už mám i jako samostatnou záležitost na poslech.
A achievementy? Tohle mě fakt bavilo. Hra mi vydržela na pár dní, protože jsem chtěl získat všechny a prozkoumat všechno, co šlo. Byla to perfektní kombinace odpočinku a výzvy. Je fakt, že pro nalezení tajné místnosti v podzemí Mydlářovy kaple jsem se musel kouknout do návodu, ale když se na to dívám zpětně, je ten postup vlastně docela logický.
Pokud máte rádi příběhové hry a nevadí vám indie tituly s omezeným rozpočtem, Whispers of Prague za ty peníze stojí. Pořád se mi v hlavě vrací některé scény a rozhodně bych tuhle hru doporučil každému, kdo chce něco trochu jiného, než jen klasické mainstreamové tituly.