No chlapi, já vidím jak tady všichni chválíte Nokie, ale on existoval pádný důvod, proč se Nokia nechala zdegradovat aby mohla svou mobilní divizi prodat Microsoftu.
@
Paul (13.03.2014 21:08): Jojo, gorrilu má.
Co se týče Androidu, některým lidem prostě nevyhovuje. Někteří lidé explicitně vyžadují buďto něco blbuvzdorného jako iOS, nebo minimalistického jako WP8. Ve všech táborech jsou velké huby které ti budou vysvětlovat proč jedna nebo druhá strana stojí za prd. Apple je předražený, ale mají asi nejkonzistentnější kvalitu produktů na trhu. Já od nich mám iPod Classic a co ten stroj už toho vydržel... Nicméně rozhodně není pravda, že by byli nejkvalitnější na trhu a taky není pravdy, že mají nejlepší technologii, dokonce ani nejsou nijak extrémně inovativní.
WP8 je dobře odladěný, takže je použitelných i na levnějších strojích. Jeho minimalističnost je pro někoho plusem, pro někoho velkým mínusem. Bohužel, nabídka aplikací je hodně chudá oproti iOS a Androidu. Navíc, uvnitř Microsoftu je tlak aby se celá mobilní divize zrušila, protože pro Microsoft zatím není vůbec výnosná.
Android je obecně náročnější na HW než WP8 (nemá cenu srovnávat s iOS, který je optimalizovaný pro jediný HW). Je však taky mnohem flexibilnější. A taky není pravda, že by telefon bylo potřeba rootnout jenom aby se dal solidně používat. Co některým lidem na něm vadí je mimo mě, ale zase já si obecně rozumím prakticky s čímkoli, takže neodsuzuju.