Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Strady (08.05.2024 09:43): Hráči Rangers se vracejí do éry osmdesátek a devadesátek, kdy takovéhle zákroky byly normální. Mimo Trouby mají i Rempeho, který je podobný magor. Ještě by mohli přivést Pospíšila z Calgary, který měl letos snad dvě stopky. Fakt nechápu, jak úmyslná likvidace soupeře může prospět hokeji.
@Zoltan (08.05.2024 10:57): Máš to tam!

Samozřejmě do začátku zápasu se dá měnit výsledek. Až uvidíte jak naši dávají gól za gólem každému nadělují bůra, tak ještě rádi budete měnit výsledky :D
@Strady (08.05.2024 09:43): Tak už také posílám výsledky, kterýma to jistě neskončí :)

Švýcarsko - Norsko 5 : 2
Česko - Finsko 2 : 2 (budu optimista :))
Británie - Kanada 0 : 6
Rakousko - Dánsko 2 : 4
Norsko - Česko 1 : 4
Finsko - Británie 7 : 2
Dánsko - Kanada 2 : 6
Rakousko - Švýcarsko 1 : 5
Norsko - Finsko 1 : 3
Švýcarsko - Česko 3 : 1
Dánsko - Norsko 2 : 2
Rakousko - Kanada 1 : 6

Do kdy můžeme tipovat medailisty? /ok, už to vidím, do playoff :)/
Moje tipy:
 Švýcarsko - Norsko  3 : 1 
 Česko - Finsko  0 : 2 
 Británie - Kanada  0 : 7 
 Rakousko - Dánsko  1 : 3 

Nečas si zachránil prdel...strašný, hned distanc za pokus zranit hráče a pořádný!!
@S4TW (06.05.2024 09:39): Jasně, ať si vybere trenér koho chce od toho tam je, on za to ručí. My si o tom jen popovídáme.

Bohužel jsem neviděl ani jeden připravák, tak nemohu říct, kdo se mi líbil. Ale jak píše většina proč když vyhodili Jalonena a měníme systémy jak na běžícím pásu, tak nikdy na vrchové akci nemáme nějakého mladíčka, který by sbíral zkušenosti. Jedno jediného právě Ticháčka.
Ach ta naše koncovka, my začneme hrát hokej jako fotbal na 1:0 nebo 0:0 nebo nevím jak chtějí dávat góly. Opravdu jsem zvědavý, sice jim vůbec nevěřím ale budu fandit a doufám, že budu mile překvapen.
@Strady (06.05.2024 08:45): Popravdě moc nadšenej z ní nejsem. Mrzí mě vyřazení Ticháčka a i toho Vrány (přišel mi teď na turnaji jako jeden z nejlepších). Tak u půlky sestavy si moc nedokážu představit, co přesně budou hrát. No, ale věřím, že to nějak pude a že hra teď na turnaji byla jen zástěrka a matení soupeřů :)
@Strady (06.05.2024 08:45): tak tohle je vždycky ošemetné hodnotit z gauče před začátkem MS, pár otázníků tam určitě je, za mě například, proč se tak bráníme vzít koncovější útočníky (Zadina, Vrána), když už jsme popřeli koncept Finů hraní z pevné obrany (stále si myslím, že vykopnout Jalonena byla chyba a chtělo to mu dát víc času, my už nemáme na to hrát aktivní hokej s těmi nejlepšími)... Mám obavu, že doplatíme zase na impotenci v koncovce, tak snad podrží brankáři :)
Jak se vám líbí nominace? Že by Hertl, prý byl zraněný. Uvidíme určitě by se hodil alespoň v přesilovkách před bránu, když nic jiného. Spíš je otázka kdo si dokáže v našem týmu vynutit faul soupeře!?! :D Jedině Voženílek, že někoho vyprovokuje po odpískání, jinak to moc nevidím.
@Richmond (05.05.2024 21:21): Je to totální hnus, až zjišťuji, že přesně kvůli tomu koukám radši ze záznamu. Vždyť to rozbíjí požitek ze hry. Orlando a Cleveland jdu dát teď ze záznamu.
Denver to vůbec nezvládl, hráli jako s Lakers, bez zápalu a bez energie. Pokud se neprobudí, tak na Minnesotu to stačit nebude. Edwards má neskutečnou formu.

Pro zajímavost Dream Team na OH 2024 v basketbale.
Joel Embie - zraněné oko a koleno (out playoff 1kole)
Durent -  bez formy (out playoff 1kole)
Booker - bez formy (out playoff 1kole)
Curry - bez formy (nehrál ani playoff),  
Kawhi Leonard - zraněná záda, (out playoff 1kole)
Bam Adebayo - ok  (out playoff 1kole)
Lebron - ok (out playoff 1kole)
Davis - poraněný kotník (out playoff 1kole)
Anthony Edwards - Mega forma, jeho nejlepší sezona v nba (hraje playoff)
Tyrese Haliburton - dobra forma
Jrue Holiday - ok
 Jayson Tatum - ok

Fakt jsem na ně zvědavý, jestli náhodou neklopýtnou.
@Strady (05.05.2024 00:39): Koukám na Orlando v Clevelandu live. Bože ty minipřestávky to je prostě zrůdnost. Kdo to má vydržet?? Ještěže tohle na univerzitním basketu není. Fakt se až stydím :) A ano, vím, že jsem to kritizoval už kdysi, ale když mě to vždycky překvapí :) Viděls Denver, jak prohrál v noci s Minnesotou? Ono to bude ještě zajímavé :)
@Strady (05.05.2024 00:39): Tak... City je z té kategorie, že jim asi málokdo bude přát. :) Bylo by to jejich čtvrté vítězství v lize v řadě. Myslím si, že už i na peníze šejků je to až moc.
Já doufám, že ještě přijede. Florida by je mohla vyřadit rychle. Tak snad pro něj nechají místo.
@Strady (05.05.2024 00:39): A tak já mu to přeju, sám si v tom prodloužení vybral, jestli chce postoupit, nebo jet na MS :) Ale teda Florida je vyprovodí maximálně v pěti zápasech, ale to je jejich boj :)
Tak až další víkend napoví víc. Asi bych to přál Arsenálu ale vsadil bych spíš na ManC.

Jen doufám, ať Pasta nehraje se zraněním. Jelikož nároďák volá, první lajna asi Červenkou ale koho k nim.
Edit: NEEE, Pasto co to děláš!?!
Z druhé strany je smutné, že asi sestoupí všichni tři nováčci PL. Alespoň Nottinghamu Forrest jsem sestup přál. Za tu ohavnost, kdy po postupu do PL vyměnili téměř celý tým, který je tam dostal. Není každopádně úplně dobré, když je PL jen pro stávající elitu. Ale tak... Jednou sestoupí Manchester City. Až jim strhnou těch cca 385 bodů za porušení finančních pravidel. Čekám to tak v roce 2100. Na spravedlnost bude třeba počkat, až Manchester Oilers vyschnou vrty.
@Zoltan (04.05.2024 15:57): City by Spurs v lize doma porazili i kdyby byl kádr na marodce a hráli dorostenci (snad se někteří začnou dostávat do "A" týmu), a vlastně ani nevěřím, že by AV udělala nějaké body (Brighton, Pool a Palace); za mě tedy se musí hrát na výhru, tedy by mi ani nevadilo, kdyby se "pomohlo" získat méně úspěšnému sousedovi titul. Přeci jen v Evropě je to velké kulové, tak aspon nějaký ten úspěch na domací půdě.
@Strady (04.05.2024 15:53): Příště máme Účka venku, to je docela problém, bo tam je to zakleté. Ale i kdyby, tak musí City aspoň jednou zremizovat. A na to má z jejich posledních soupeřů pouze Tottenham doma, který na City umí. Jenže v tomhle případě věřím, že si raději dají tři vlastňáky do poločasu, jen aby Arsenal neměl titul. A popravdě bych to i docela chápal :D
Co ten Arsenal? Dá to konečně.. Možná večer už bude jasno. Vlkům nevěřím, že oberou ManC.
@samorost (03.05.2024 15:44): Tak to chválím, super výběr :) Montreal mám v oblíbenosti na druhém místě. Brácha začal NHL sledovat dříve, než já a když jsem se ho ptal, které týmy mu jsou sympatické, abych měl zúžený výběr na fandění, doporučil mi právě Montreal. V NHL 2000 jsem si pak z Montrealu udělal takovou českou repre a k Ručinskému jsem přivedl i Hamrlíka nebo Bednáře :) Jágra mi ale Pittsburgh nechtěl pustit ani za nic :) Pak začalo naše soupeření s finskou a švédskou repre a díky Švédům jsem se pak sám dostal k Vancouveru. Lajna Naslund Sedin Sedin byla skvělá a překonal ji snad jen Vrbata nebo Burrows.
@Richmond (03.05.2024 13:24): Tak mně Rusové nikdy v ničem nevadili, takže k tomu moc nemám co říct. A v Torontu jich pamatuji hned několik, třeba takový Alexandr Mogilnyj rozhodně nebyl k zahození. Teď se k nám vrátil Ilja Ljubuškin, což je hodně slušný bek a v bráně nás drží skvostný Ilja Samsonov. V podstatě by dnes bez Rusů NHL nebyla tím, čím je, jsou prakticky ve všech týmech a většinou patří k tomu nejlepšímu, co soutěž nabízí. Naštěstí Američani ani Kanaďani většinově žádnou fóbií z Rusů netrpí, díky čemuž také může být NHL top ligou světa. I takový Gretzky se třeba vyjádřil, že nadšeně sleduje Sašu Ovečkina a pokud se mu podaří překonat jeho letitý rekord ve vstřelených gólech, přijde mu prý osobně poblahopřát. :c)

@Jumas (03.05.2024 13:33): My to máme fajn u nás doma. Já fandím Maple Leafs, nejstarší „dítko” (35 let) Ottawa Senators, takže zažíváme doma každý rok takovou rodinnou bitvu o Ontario. :c)) A táta, dokud žil, měl své oblíbence Montreal Canadiens. Takže taková malá ostravsko-kanadská pohodička... :c))
@samorost (03.05.2024 13:18): Já mám všechny radši, než ty US s výjimkou Winnipegu. Chtěl jsem aby se vrátil Quebec a místo toho přišly Tryskáči. To je pro mě z bláta do louže, když vezmu, že se ten tým stěhoval z nesympatické Atlanty. Jinak k tomu Sundinovi. Kanadský tým se švédskými hráči u mě vždy bude mít plusové body :) Vancouver tak nějak přebral štafetu od Detroitu a pár jich tam vždycky je.

@Richmond (03.05.2024 13:24): Jo, to je také sympatický krok, i když za Bureho ve Vancouveru jsem se nezlobil :)
@Jumas (03.05.2024 12:50): Také mám tak nějak raději kanadské týmy. Torontu jsem hodně věřil v éře Matse Sundina, několikrát už to vypadalo nadějně a nakonec bohužel nic. Jsem zvědav, jestli se vůbec někdy té slávy dočkám. :c) Současný tým je hodně solidní, ovšem v playoff tomu vždy něco málo chybí. A někteří hráči prostě neměli odcházet (James van Riemsdyk, Zach Hyman...), byť chápu, že platový strop se nedá překročit. Nuž, uvidíme, co letos, série se srovnala a možné je vše. ;c)
@samorost (03.05.2024 12:30): V Bostonu chybí ten top centr, který by Pastovi rozdával puky a je pravda, že by měl ty góly dávat i tak. Je asi opravdu tak důsledně bráněný, že to prostě nejde. Já mu přeju, aby se rozjel až na MS :) Kämpf určitě také bude platný, jestli bude v pořádku a Toronto ho případně pustí. Oba hráči budou pro nároďák přínosem.

Toronto alespoň nějaké Stanley Cupy má, i když hodně vousaté. Stále je to druhý nejúspěšnější klub v tomto směru. Já bych ho chtěl zase do Vancouveru, kterému fandím už nějaký ten pátek a stále mě mrzí ten prohraný sedmý zápas v roce 2011 právě s Bostonem. Asi to taky hraje roli v oblíbenosti Medvědů u mě :) Sedinové byli na vrcholu, když oba měli doma čerstvé Art Ross Trophy a Luongo by si SC za tu svou bohatou kariéru taky zasloužil, ale bohužel. Snad ho letos přiveze Hroňas do Hradce.
@Jumas (03.05.2024 10:25): Já to vidím tak, že Pasta samozřejmě je bezkonkurenčně náš současný nejlepší hráč, ovšem teď na konci sezóny mu maličko došel dech. Co se týče gólů, ještě řádku zápasů před koncem základní části byl na 47 brankách, všichni očekávali, že padesátka je v jeho případě samozřejmostí, bohužel už nic dalšího z jeho strany nepřišlo. A tuto lehkou střeleckou nemohoucnost si bohužel přenesl i do playoff, kde zatím v šesti zápasech skóroval pouze dvakrát. Už si toho začínají všímat i v zámoří a sám Montgomery dal najevo, že od něj očekává víc. Máš samozřejmě pravdu, že Krejčí a Bergeron Bostonu chybí, jeden byl mimořádně tvůrčí a druhý zase bojovník tělem i duší. Ovšem talentovaný Pasta je prostě už „zavedená značka”, občas sice zbytečně ztrácí puky, v obraně toho taky moc nazastane, ovšem na druhé straně je obávaný zakončovatel s šikovnýma rukama a pohotovou přesnou střelou. A v tomto bohužel nyní trochu zaostává, byť chápu, že to nemá lehké, jednak kvůli velkému očekávání a tlaku okolí a také tomu, že si ho Toronto pečlivě hlídá.
No a Kämpf je samozřejmě trochu jiný příběh. Jistě nikdo neočekává, že by byl Pastrňákovi konkurencí, ovšem zase na druhé straně, momentálně ze svých schopností mačká maximum a je pro Toronto neuvěřitelně platným hráčem. V průběhu sezóny už začal alternovat i ve třetí lajně a jeho čas strávený na ledě také rostl. Ovšem jinak s tebou plně souhlasím, nikdo od Kämpfa neočekává totéž, co od Pasty, každý má v týmu zcela jinou roli a především útočné kvality obou jsou nesrovnatelné.
A pohár bych chtěl konečně do Toronta, už na to čekám pár desítek let a stále nic... :c))
@samorost (03.05.2024 08:58): Pasta má formu pořád skvělou, vždyť získal přes 100 bodů. Jen gólů už střílí méně, protože po odchodech Bergerona a Krejčího se pomalu mění jeho role v týmu a začíná se stávat vůdcem a ne jen mašinou na góly. Počítám, že tak za dva roky bude kapitán.

Se vší úctou ke Kämpfovi, Pasta není o jednu, ale minimálně dvě nebo tři úrovně výše :) Do repre bych bral oba, ale za Pastu bych byl samozřejmě radši :) I z toho důvodu, že Boston moc nemusím. Chtěl bych, jako každý rok, po těch 31 letech konečně SC do Kanady. Ideální finále by bylo Vancouver - Toronto :)
@Strady (03.05.2024 08:42): Stažené půlky budou mít i torontští borci. ;c) Přeci jen je to poměrně hvězdný tým (navíc jsou hlavní opory v nejlepších letech), od kterého se hodně očekává. Za posledních osm let vyfičeli sedmkrát hned v prvním kole playoff a pod Sheldonem Keefem se řádně kymácí židle. Byť musím říct, že zatím poměrně skrovný počet vstřelených gólů neodpovídá situaci na ledě, kde kluci působí hodně živě a po většinu času mají více ze hry. Což je pro mě také docela překvapení, neboť v základní části tomu bylo s Bostonem spíše naopak.

A Pastu bych české repre přál taky, byť jeho forma v poslední době není právě oslnivá. Kämpf by se určitě hodil taky, ale Pasta je přeci jen úrovní ještě o kus výše.
Jako mně nevadí když bude Pasta od začátku MS v týmu :D. Boston teď bude mít sevřenou prdel, aby se jim neopakovala minulá sezona.
@samorost (03.05.2024 08:18): Mám no. Je mi jasné, že dokud někdo nevyhraje čtyři zápasy, tak hotovo není, ale rovnání stavu jsem fakt nečekal. Ani jsem nevěděl, že Nylander už hraje, když měl nějaké bolesti hlavy. Teď se ukázalo, že jo :)
@Jumas (03.05.2024 07:32): Jestli máš na mysli Maple Leafs, tak zatím bych nedělal „účet bez vrchního”. :c)) Ale je sympatické, že se kluci o postup perou a nezvdávají se bez boje. A navíc byl ústřední postavou právě Nylander, kterému se v poslední době jednak příliš nedařilo, navíc se mu vrátily jeho letité potíže s migrénami. K tomu je momentálně nemocná největší hvězda Auston Matthews a zraněný je rovněž torontský „skokan roku” famózní Bobby McMann. Pronásleduje nás slušná smůla, ale zatím naděje stále žijí! :c)
@Jumas (01.05.2024 12:02): To je právě otázka. Nevím, zda ať jsou všechny zápasy nebo je nějak namixovat a pak dát komplet celé playoff.
Co by jste chtěli vy? Všechny zápasy nebo výběr z obou skupin?
@Strady (30.04.2024 11:43): Tak já bych to viděl takto:
 Švýcarsko - Norsko 5:3
ČR - Finsko 1:3
VB - Kanada 0:7
Rakousko - Dánsko 2:3
Norsko - ČR 2:3
Finsko - VB 6:2
Dánsko - Kanada 3:6
Rakousko - Švýcarsko 1:4
Norsko - Finsko 1:4
Švýcarsko - ČR 3:2
Dánsko - Norsko 1:3
Rakousko - Kanada 2:6