Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

@Say (30.01.2015 11:07): K tomu dodám, že některé zásobníky mají dokonce otvor pro doplnění toneru.
Viděl jsem i tiskárny co mají menší buben, který slouží čistě a jenom jako zásobník toneru.
@Cobot (30.01.2015 10:38): Jsou tři způsoby, jak kupovat toner. Oficiální cestou za částku, která je úplně mimo (1000-2000,- Kč za toner), nebo kupovat tonery neoficiální (jiný výrobce, poloviční cena), nebo si kupovat prášek, navrtat toner a pravidelně doplňovat. Za 100-200,- Kč. Ale pozor, toner je pak třeba jednou za čas protřepat, prášek se usazuje.
Potřebuju koupit tiskárnu. Nikde se už moc nerecenzují. Vyznáte se v tom někdo?

Požadované parametry:
- laserová - černobílá
- multifunkce (skener, kopírka - se sklem ploché provedení)
- musí umět automatický duplex
- síťová, nejlépe i s wi-fi
- domácí použití - 100 - 200 stran měsíčně
- podavač papíru schovanej
- cena 2,5 - 3tis (úplně max 3,5)
- rozumné náklady na tisk (=nízké)

Nevím jaká je běžná cena toneru. Třeba k téhle stojí 1250,- Kč. Je to hodně nebo normální?

Už nechci inkoust a barevnou nepotřebuju.
@orromis (28.01.2015 18:11): Ona má skoro každá už i to 3D :D ne jako Liuwil, podívej se fyzicky na ty televize a na obrazy. Full HD je sice hezký, ale každej obraz vypadá jinak, teplost barev, rychlost frekvencí atp. Já se třeba šel nejdřív do krámu podívat a pak tv kupoval přes net a udělal jsem dobře.
Viz ta nedávná debata o sluchátkách, před dvěma týdny jsem našel tyto dvě varianty. Podle mě dost kvalitní a stylové, cena sice vyšší, doposud ale nejsem rozhodnut, která sluchátka bych sám měl vzít.

Marshall Monitor - Black.
SMS Audio STREET by 50 Cent SMS-ONWD-SLV – Black

Podmínkou je hodně silný kabel, případně jeho odnímatelnost od sluchátek. Což oba modely splňují. Nějaká obyčejná sluchadla za pár šupů se mi v prosinci rozbila po dvou a půl letech používání. Kabel byl sedřený, ohnutý, v důsledku toho šel ze sluchátek nesprávný zvuk. Z repráků to bylo Ok.

Od té doby tedy hledám něco pořádného, to navíc podnítila i stížnost na rušení denního klidu :)
@orromis (28.01.2015 18:11): Okolo 40" už FullHD bude mít všechno. Mnohé 32" však jsou pořád jen HD. Pokud chceš dobrý zvuk, doporučuji dokoupit zvlášť nějaké repro, případně soundbar (soundbar si nejdřív poslechni, jejich kvalita bývá hodně kolísavá - dobrou zkušenost mám právě se Sony, špatnou s Phillips)

Co se televizí týče, nejlepší je vlézt do krámku a podívat se na ně. Vybrat takovou TV, u které se ti bude nejvíc líbit obraz.
Vidět je v obchodě je dobré hlavně proto, že to tam budou mít všechno vyskládané vedle sebe a ty to můžeš přímo srovnávat. Některé TV mívají viditelné zpoždění a těm se tak můžeš snadno vyhnout. Nicméně u mnohých TV to bývá dáno čistě tím, že je zapnuté dopočitávání snímků (tj. to o čem výrobci tvrdí že je to 100hz) - zkus obsluhu poprosit ať ti to vypnou, že bys na tom chtěl hrát a chceš vidět jestli to pořád bude opožděné.
Má někdo tip na TV kolem 10 tisíc? Sloužit bude pouze k PS4 a sledování filmů přes PC (nebo přes Flash disk, HDD). Nezajímají mě žádné speciální funkce (nepotřebuju wifi, 3D, rádoby smart televizi a další kraviny). Důležitý je pro mě slušný zvuk (na poměry TV ofc) a obraz. Jsem tak trochu Sony fanboy, takže to je pro mě preferovaná značka. Úhlopříčka kolem 100 cm (do mého mini pokoje to stačí). Full HD (ale to už má snad každá TV).
@Walome (28.01.2015 13:33): Skús to preklopiť tak, aby hlavná záchytná plocha antény ležala vodorovne, nie zvislo. České terestriálne vysielače poskytujú signál s horizontálnou polarizáciou, ak máš teda anténu so zvislo orientovanou plochou, dochádza tam k veľkým stratám. U nás je signál orientovaný opačne, teda má vertikálnu polarizáciu a ja už pár rokov bez problému chytám signál z dvoch vysielačov asi zo vzdialenosti 30 km na obyčajnú anténu s jedným ramenom, bez zosilnenia. ^^
@Crash (28.01.2015 13:14): Nemáme, proto právě volím tyhle nouzový řešení :/ no takhle, koupil jsem to včera včetně kabelu, nemělo by s tím nic být, ale samozřejmě bych rád zjistil v čem konkrétně je problém. Ale anténář zní dobře, ani jsem netušil, že nějaký takovýhle zaměstnání existuje :) Děkuju za odkaz, zkusím naladit.

@Garion (28.01.2015 13:24): To je bez šance, okna daleko, kabel nedosáhne. Ale já včera chodil po místnosti s rukama nad hlavou a kde nic tu nic. Ještě mě napadá, abychom třeba neměli někde ve zdech nějaký izolace :/
@Crash (28.01.2015 13:14): Zkusil bych jeste dat antenu primo k oknu. Bydlim v Praze relativne v centru a kdyz si dam antenu tam, kde se mi libi, chytam jen nekolik programu (doslova) a i ty obcas vypadavaji. U okna je to uplne jine kafe.
@Walome (27.01.2015 21:34): Ještě může být problém v koaxiálním kabelu, kterým propojuješ tu TV a anténu, zvlášť pokud máš nějaký starý, který si vytáhl ze šuplíku. Pokud vyloučíš poruchu jednoho z těch tří zařízení (TV/kabel/anténa), tak je nejspíš problém v signálu. Pokud má ta Philpska nějaký ruční ladění, tak si tady najdi vysílač, který by si měl chytat, a zkus naladit příslušnou frekvenci ručně. Ale spíš předpokládám, že to bude chtít pozvat anténáře aby ti proměřil signál a udělal anténu na barák. Jak je slabší signál, tak ta pokojová anténa asi bude dost bída. Na baráku žádnou anténu nemáte?
@Cobot (28.01.2015 10:34): Já to chci jako ovladač k tv. No hlavně tam ani neuváděj značku :) vtipný.
A přesně, když jsem na sportu v hospodě, nikdy ten sport nevnímám tak jako doma. Hlavně mi unikaj perly komentátorů. A mít doma tv jen jako obrazovku na filmy a hry mě neba, člověk to zapne a ticho... to je depresivní.
@Walome (28.01.2015 09:15): palec nahoru, že chceš, aby ti mladá nosila pivo ve spodním prádle před kámošema. Smutný ale, že jen tobě. Za to palec dolu...

@Bursoft (27.01.2015 23:16): TV není úplně useless, pokud se používá jako zobrazovadlo z kompu.. Sporty v hospodě sice fajn atmoška, ale většinou z toho mám v hospodě kulový. Nic není slyšet a kolikrát je i dost blbě vidět. Navíc obsluha většinou nestíhá, takže často mívám i sušáka. Takže raději koukám kolikrát doma.

Navíc občas v TV náhodou člověk narazí na věci, který je línej stahovat. Většinou nějaký retro na co koukal dřív a když zrovna neni co dělat tak proč ne. Samozřejmě model sledování televize je dneska někde jinde než u našich rodičů, kde TV byla rodiná zábava, kdy všichni čekali až bude Televarieté nebo podobný shity.

@Walome (28.01.2015 09:15): Nikdy nepochopim co lidi motivuje k nákupu čehokoliv v obchodech typu "berslevu"nebo tabletgps.cz. už jen ten popis výrobku je jak z google translatoru. Proč když je tu siť pěti, deseti velkejch obchodů kde to koupim zrovna tak a případné možnosti reklamace jsou nesrovnatelně vyšší. Takže co čekáš? Ano může to být levota a nemusí.. není ale lepší koupit to rovnou v CZC nebo Alze?

A tablet si kup podle toho co na něm chceš dělat. Levnej tablet klidně, ale 512 RAM ne a 8GB paměti bez možnosti SD karty je taky dost limitující.
@LIUWIL (27.01.2015 22:21): Já právě taky vůbec nevim jak to funguje, dokonce jsem koketoval s myšlenkou, že se na nějakej příjem vykašlu, ale nakonec jsem si uvědomil, že koukání na MS v hokeji a Ligu mistrů po internetu mám za ty roky tak nějak dost :) a samozřejmě chci koukat na všechny dokumenty na čt2, cizojazyčný filmy atd atd.
@Walome (27.01.2015 22:18): Rád bych poradil víc, ale u nás už televizi neprovozujeme, takže moje zkušenosti jsou omezené na to co se podělalo zákazníkům =)
Nicméně mám za to, že digitální antény nešumí.
@LIUWIL (27.01.2015 22:07): Jsem rozenej Pražák, leč přestěhovanej do lokality, kde není signál vůbec na nic :D ale podle mě by to chytalo aspoň šum, teď se to chová stejně, jako když tam žádná anténa vůbec připojená nebyla.
@Say (27.01.2015 12:47): Pokud chceš hlasitost vytáhnout výš, ale nechce se ti moc utrácet, pořiď FiiO E6. Celkem bezkonkurenční přístroj v tom, že je levný a nedegraduje audio žádným způsobem (pokud si nezapneš ten naprosto zbytečný bass boost).

Pokud bys časem zaprahnul po něčem lepším, pak FiiO E07

@Walome (27.01.2015 21:34): Bránit ti v tom může nedostatečný signál v dané lokalitě. Nicméně jestli se domnívám správně že jsi Pražák, tak by v tom problém být neměl. Já mám za to, že Praha má signál dobrý i u zemského jádra... samozřejmě ověřené to nijak nemám.
Mám tohle a mám tohle... můžu už chytat tv signál? Takový ty klasický programy, nemyslim satelity apod.

Koupil jsem, zapojil a furt to nemůže žádný kanály najít.
Fíha, konečně můžu poslouchat hudbu bez softwarového equalizéru! ATH-M40x jsou fakt neskutečně čisté a vyvážené. A překvapivě pohodlné. Jen teda max. volume bych snesl vyšší. 34 Ω ale není tak moc, aby to nemohlo PC zvládnout. Externí zesilovač se mi ale kupovat nechce...

Hm, přední zdířka 3,5mm jack z Define R4 toho vytáhne víc, než zadní přímo z desky.
@Bodkin (26.01.2015 22:16): Jak píše @7c (26.01.2015 23:32): , nevybíjet úplně. Nabíjet když můžeš. Nabíjecí cykly se sčítají, tj. nabití o 15% nemá efekt jako nabití o 80%.
Baterku jsem odvařil za necelé dva roky na předešlém androidu, kde se nedalo vyhnout vybíjení pod 20% několikrát do týdne.
Já baterku nabíjím když vidím, že se blíží k 50%.

Hodně věcí co lidi tvrdí jsou věci které platily před možná patnácti, kdy například holící strojky nebylo možno nabíjet a používat současně.
@Bodkin (26.01.2015 22:16): Pokud si vzpomínám, tak obecně platí, že čím méně úplných nabíjecích cyklů, tím delší životnost, tedy lepší nabíjet často a méně (tj. nenabíjet z vybité baterie). V praxi nicméně třeba mobil zpravidla nechávám na nabíječce přes noc (i když by se zrovna tohle dělat nemělo), obvykle pokud má méně než 60% baterie. Po třech letech jsem nezaregistroval nějakou zhoršenou výdrž, nabíjím zpravidla jednou za dva dny, někdy obden, podle použití (kde použití = rozsvícený display), bez zapínání displaye pochopitelně vydrží mnohem déle (nevím ale kolik dnů, nějak jsem neměl příležitost to otestovat).

Tj. z mých zkušeností - nevybíjet baterii úplně, radši dobíjet hned. Ideálně nenechávat na nabíječce ale odpojit po dobití, pozor na zahřívání (nenabíjet pokud je zahřátá nebo naopak má kolem nuly). Skladování nějak neřeším - samotné baterie neskladuji, jen v přístrojích, a ty se časem samy vybíjejí (režim spánku, obvykle).
Ok, tak se poptám ještě tady, jako by mi hodinové prolézání internetu nestačilo.

Jak se to má s nabíjením moderních Li-on? Došel jsem k tomu, že není dobré ji vybíjet úplně dosucha, (to jen jednou za nějakých 30 dobití), kratší nabíjení je lepší než dlouhé (50% oproti 10% baterce), pokud je úplně do tuha, tak ji tak nenechávat dlouho a stejně tak ji nenabít na 100% a pak ji nechat pár týdnů někde ležet a nevybít...

Na netu tvrdí každý pomalu něco jiného a tak se tedy tady na netu zeptám, jak to tedy doopravdy je :D
@Walome (26.01.2015 12:16): Osobně si periferie a pod. nechávám. Doma už mám surplus asi čtyř klávesnic, dva routery, nějaké spotřebáky do PC a bednu kabelů. Kupodivu nemám žádné myši - ty chcípají jak pokusní králíci v továrně na dynamit. Už nejednou se mi to hodilo když někdo něco potřeboval.
Nechal jsem si i boxový chladič na 1150 socket :D Jsem zvědavý, jestli i na ten někdy přijde.
Hele, nechtěl by tu někdo klávesnici a myš? Oboje používám asi rok a nemůžu si stěžovat, ale kupuju si podsvícenou. Případní zájemci do PM, cena tak 300,- celkem.
Tady je to samej paranoik :o ale jak říká Kurt Cobain...

Hele hlas lidu se stejně projeví, takže když je 100 reakcí negativních a dvě pozitivní, tak je to asi jasný.
@Garret (25.01.2015 17:30): Kdo ví kdo to reaguje. Pro mě je internet velký virtuálno, reakce zákazníků a reakce distributora může být prostě jen kreativita konkurence. Já prostě hodnotícím serverům k e-shopům věřím asi tak jako Lavrovovi.
kupoval jsem u něj špunty, potřeboval jsem poradit jaké. a poradil celkem dobře. na druhou stranu, ty jeho reakce na Heurece jsou opravdu hloupé. možná se vyzná, ale potřebuje zapracovat na PR.
Btw, obchodovat s někým, kdo má jako hlavní email gothic@gothic.cz mi taky nepřijde úplně ok. A celkově na mě ten web působí nedůvěryhodně... Prostě kliknu o eshop vedle a je to. Ale asi stačí OT.
@Say (25.01.2015 13:32): "Spokojený zákazník drží hubu" - většina komentářů tam je pozitivní :P
Zrovna k tomuto můžu zmínit CZC, které je podle ohlasů na Heuréce v pohodě, nicméně mě už od nich přišla rozbitá PC skříň, použité GPU a obecně se jedná o jeden z nejhorších obchodů co se vyřizování reklamací týče.

Jinak arogance a neochota jsou dvě různé věci. Prodejce není neochotný, pouze není nadšený ze zákazníků kteří netuší co kupují. Čemuž se osobně nedivím - často raději lepší nic neprodat než pak řešit nekonečné problémy způsobené neznalostí.