Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

@Kwoky (05.09.2016 16:13): ono věčinnou koncovému uživately ale jde právě o to srovnání jeho staré grafiky a té nové, to mezi tím mě buď nezajímá nebo zvolím prostě nižší model v poměru ceny, nepotřebuji si dělat katalog deseti grafik...
@Gordon (05.09.2016 15:28): Vzhled webu je zatím to poslední, co jsem řešil. Zajímalo by mě, který konkrétní srovnávací web máš na mysli (myslím, že už jsem je navštívil všechny). Obvykle srovnávají papírové parametry, což je celkem na nic. Papírové srovnání jsou i ty moje grafy GFLOPS (některé karty tam dávají zajímavé haluze).

Btw právě to srovnání 1 karta vs. 1 karta se mi zdá hrozně málo. Mým cílem je nějaký větší přehled na jednom místě (prostě srovnání aspoň pěti, deseti karet najednou).

@Zx Atari 500 (05.09.2016 15:16): Nosíš alobalovou čepici? :)

@Walome (05.09.2016 14:56): Zatím e-mailem. Později bych rád přidal přihlášení a posílání přes formulář.
@leebigh (05.09.2016 13:38): Nespěchám na to vůbec, ale znáš to - když se to neudělá hned... :) Antivir by to snad moc brzdil nemusel, ale jestli nejsi paranoidní, tak ho raději vypni taky.

AvP test je tak na dvě až tři minuty i s nastavením. Cinebench jede podle rychlosti procesoru. U mě na Core i5 to jelo tak dvě minuty na všech jádrech a tři na jednom. Takže celkem jen testy cca 10 minut.
@Kwoky (05.09.2016 12:30): Zní to dobře ! Já většinou koukám na youtube, jak to mají poměřené.
A existuje nějaká youtube, který si hraje s daty her, tak že hra vypada sice, jak minecraft, ale zahrajes si :D.

Až vše dodělám pustím se do toho, nebo přes večer to pustím.
Když vybíráte herní komponenty, procházíte weby, čtete recenze, ptáte se kamarádů... zkrátka snažíte se zjistit informace pro zodpovědné rozhodnutí. A není to vždy jednoduché, protože výsledky v recenzích jsou často mezi sebou neporovnatelné, různé weby měří různé hry a liší se i nastavením. Je z toho džungle, kde je sice plno informací, ale nějaký souhrnný přehled si z toho lze udělat jen velmi těžko.

Ještě horší je to v případě, když chcete upgradovat ze 2 nebo 3 generace staré grafické karty na novou. Tam je nějaké přímé porovnání téměř nemožné, protože všichni měří pouze aktuální a předchozí generaci.

Proto za vámi přicházím s webem:

fps.kwoky.cz

Mým dlouhodobým cílem je vytvořit místo, kde si vyberete procesor, grafiku a hru a na webu se vypíše průměr snímků za sekundu, který můžete čekat. Také zde bude srovnání grafik mezi sebou při stejném nastavení. Je to ale dlouhá cesta a jsem teprve na samotném začátku...

Zatím na webu najdete tři syntetické testy (3D Mark 11, PassMark, GFLOPS). Mým dalším cílem je doplnit výsledky reálné, konkrétně v testech Aliens vs. Predator a Cinebench R15. A zde přicházíte na řadu vy.

Věnujte mi prosím 20 minut svého času a otestujte své PC podle tohoto návodu. Každý výsledek, který mi zašlete, umožní rozvoj webu a hlavně rozšíří moje znalosti o relativním výkonu jednotlivých komponent. To je pro mě v tuto chvíli zásadní.

Budu moc rád, když se zapojíte. Také ocením jakékoliv připomínky a nápady (raději do soukromé zprávy). Předem děkuji.

Další testy budu postupně přidávat.
@Johny2005 (03.09.2016 17:57): Rád upřesnil některé věci, které jsi napsal.

- Intel HD Graphics 530 je sice plečka výkonově srovnatelná tak s GeForce GT 730, ale myslím, že se na tom dá hrát ledacos. Jen je to háklivé na rychlost RAM.

- Grafika nebude "užírat" výkon procesoru. Procesoru je srdečně jedno, jestli používáš integrovanou nebo samostatnou grafiku. Pokud bude dostatečně chlazený, nebude ho grafika nijak brzdit.
Zdravím osazenstvo,

mohli byste mi poradit při stavbě nového PC?
1) Pokud kupuji procesor, který má v sobě zabudovaný grafický procesor (Intel HD Graphics 530), znamená to, že nepotřebuji kupovat grafickou kartu?
Chápu to tak, že tento grafický procesor nahradí grafickou kartu?
Je mi jasné, že nezvládne moderní hry a bude při hrách užírat rychlost procesoru, jen mě zajímá, jestli ve všem ostatním nahradí grafickou kartu, abych jí nemusel kupovat?
@Jack_Dark (02.09.2016 11:43): Mám tuhle a spokojenost. Koukám, že trochu podražila. Já jí kupoval za 7599,-. Teploty do 72 stupňů. Ve windows je chlazená pasivně. Vypadá sice dost obyčejně, ale já jí mám zavřenou v bedně a nekoukám na ní, takže je mi to jedno. Po hodně dlouhé době je skladem.

Pravda mě jí brzdí procesor. O víkendu jdu taktovat, tak jsme zvědavěj jak dopadnu. Nikdy jsme to totiž nedělal.
Přemýšlím o GTX 1060 kupoval tady někdo nějaký tip a jaké variantu byste doporučili, díval jsem se že se to liší hlavně v provedení chlazení, nějaký LED osvětlení to mě nezajímá ale spíše otázka hlučnosti.
No nedávno jsem si užil Windows 7 update maraton a přitom jsem přes HD Tune zjistil, že můj SSHD Seagate 2TB má hodnotu Reallocated Sector COunt na 560 s dovedkem The drive has damaged sectors, coz už bylo poznat když jsem naposledy instaloval OS a nebyl jsem schopen smazat oddil 0 0MB.....do prčič. Disk je v záruce, věřím, že mi to alza vymění ale kde dát 1 TB dat....to fak nevím.
Má smysl prodávat starý pc funkční? Mám procak 1 jádro 1,7 GHZ, ramky, desku. Bednu starou.. Co koukám, tak to lidé prodávají za pakatel. A na Ebay to prodávají za pěkné ceny, jako za sběratelské.
Nebude lepší výkup ? :D Než doufat, že se to prodá. Ještě mám nějaká notas z 2000 fakt herka stara a funkční.
@Coldplaz (31.08.2016 00:22): Zkušeností mám habaděj. Otázka, co chceš vědět..Jen to, co si pamatuji WD 250 giga držák asi jen 3 roky.Křupal, praskal data mizela apd paranormal activity. Tenkrát jsem tomu nerozuměl a pak proste jednoho dne odešel i s daty. Pak jsem si koupil WD blue a ten mám dodnes na starém pc, co je bratr a funguje parádně.. V roce 2012 jsem koupil WD Black Edition systemovej vydržel necelý rok pomalé kopírování, záseky apd.. Čekám až ho vyreklamuji do Německa jsem línej. Firma v CR zbankrotovala. WD ECO green 2TB největší shit. Dával jsem na nej jen data po reklamaci zacal blbnout=Ultra pomalé přesouvání 1mb/s z něho na něj uz to neslo v radech bajtu

seagate pc během roku 3 reklamace stejná vada. Seagate notas odešel po 3 letech sloužil, jako daták, ale pak prostě to, co ostatní pomalé přesouvání. Seagate notas paráda držák už 3 rokem vypadalo to, že umře, ale zničeho nic zase funguje a nevykazuje žádné chyby, jak ? Nevím..

Klapání hroutí se do záhub. Pomalé přesouvání akuzně zálohuj data nevypínej pc či notas už by nemusel baněhnout.

Minuly rok jsem si koupil WD RED 3TB, který byl odsuzovanej a zatím paráda :)

Ještě se trochu prohrabávám staršími grafikami a kolikrát se nestačím divit. Je fakt možné, že existovala grafika, která měla paměti DDR3 o frekvenci 780 MHz?! Už i DDR2 v té době měly vyšší frekvence. Mně to sice přijde jako kravina, ale když to píše výrobce...
@Gordon (31.08.2016 19:56): no ja už som prelúskal celý internet a veľa ľudí sa sťažuje na to, že je veľmi tichý. Keď si ho dám k puse, tak ide perfektne a má krásny čistý zvuk. Ako keď ho dám hlasnejšie softvérovo v "post produkcií" tak je to tiež ok. Len čím som od neho ďalej, tým to je väčšia bieda. Je to USB mikrofón, takže sa nedá veľa robiť s hlasitosťou. Tam mám 100%. Niekde na nete som našiel, že mám použiť program ASIO4ALL, ale ani za boha netuším, ako sa s ním pracuje a ako sa zvyšuje hlas :-(.
Inak ten snowball, je celkom ok, dokonca má aj dobré recenzie, len ako vravíš, odradil ma ten tvar, ktorý sa snaží byť pompézny a zároveň lacný.
@sgtfury (31.08.2016 18:05): v tom případě se toho chtěl asi zbavit... :D ale ten snowball už od vzhledu přece nemůže být kvalitní, jinak citlivost se nastavuje ve windowsu nebo to dej k puse, já mam mikrofon za stovku a svou kvalitou dosahuje 75% kvalit mikrofónů do 1000 kč.
@Gordon (31.08.2016 15:09): jop, kúpil som ten, aj keď mi človek v obchode radil ten snowball, ale mám pocit, že preto lebo bol drahší. Len mi príde strašne tichý a ja ako amatér s tým nič neviem spraviť. Teda v audacity tomu viem zvýšiť hlasitosť.
Tak koľko z vás už má skúsenosti s tým že sa im pokazil hard drive? Mne teraz odišiel ten na starom notebooku ale moc veľa dôležitých vecí som na ňom nemal okrem starej školskej práce.
@player (29.08.2016 19:23): A co potřebuješ zrychlit? Pingy nebo stahování? Se stahováním se toho moc udělat nedá (maximálně zkusit nějaký FlashGet na vícevláknové stahování, ale to jde taky použít jen někde). Pingy můžeš zlepšit lepší síťovkou, vyhozením starého routeru, zavoláním providerovi...
@BINGMAN (28.08.2016 13:17): Ne podle mě - jen jsem narazil na stížnosti, když jsem hledal info o monitorech. Primárně šlo o to (co si vzpomínám), že ASUS měl údajně horší QA (používají stejný panel jako Acer), takže to byla loterie, jak dobrý monitor člověk dostane při koupi.

Já jsem osobně ve fázi vyčkávání, co nového se objeví.
@BINGMAN (28.08.2016 10:41): Negativa: 1) nedostupnost - sehnat monitor s G-Sync a požadovanými parametry se mi ještě nepodařilo, něco jako jednorožec, 2) teoreticky i vyšší cena (oproti FreeSync pro AMD grafiky).

Kdyby tu byl 1440p, IPS, kvalitní matrice a obraz, 120+Hz, G-Sync monitor, tak asi neváhám - ale zatím je to bída. V zásadě tu je Acer Predator (nebo Asus, které jsou údajně trochu horší - ale používají stejný panel) nebo TN DELL.

Mezi FreeSync monitory je tedy nabídka lepší.
Má někdo G-sync? Je to fakt tak dobré, jak se říká, nebo je to jen featurka? Má to nějáká negativa?
@Garion (27.08.2016 23:21): no to asi nemáme no ;o) no řekla bych, že se za to dá tak 10 tis, když potřebujeme ještě ty disky a ty mašinky k televizi dvě..njn tak asi si nadělíme pod stromeček