Když vybíráte herní komponenty, procházíte weby, čtete recenze, ptáte se kamarádů... zkrátka snažíte se zjistit informace pro zodpovědné rozhodnutí. A není to vždy jednoduché, protože výsledky v recenzích jsou často mezi sebou neporovnatelné, různé weby měří různé hry a liší se i nastavením. Je z toho džungle, kde je sice plno informací, ale nějaký souhrnný přehled si z toho lze udělat jen velmi těžko.
Ještě horší je to v případě, když chcete upgradovat ze 2 nebo 3 generace staré grafické karty na novou. Tam je nějaké přímé porovnání téměř nemožné, protože všichni měří pouze aktuální a předchozí generaci.
Proto za vámi přicházím s webem:
fps.kwoky.cz
Mým dlouhodobým cílem je vytvořit místo, kde si vyberete procesor, grafiku a hru a na webu se vypíše průměr snímků za sekundu, který můžete čekat. Také zde bude srovnání grafik mezi sebou při stejném nastavení. Je to ale dlouhá cesta a jsem teprve na samotném začátku...
Zatím na webu najdete tři syntetické testy (3D Mark 11, PassMark, GFLOPS). Mým dalším cílem je doplnit výsledky reálné, konkrétně v testech Aliens vs. Predator a Cinebench R15. A zde přicházíte na řadu vy.
Věnujte mi prosím 20 minut svého času a otestujte své PC
podle tohoto návodu. Každý výsledek, který mi zašlete, umožní rozvoj webu a hlavně rozšíří moje znalosti o relativním výkonu jednotlivých komponent. To je pro mě v tuto chvíli zásadní.
Budu moc rád, když se zapojíte. Také ocením jakékoliv připomínky a nápady (raději do soukromé zprávy). Předem děkuji.
Další testy budu postupně přidávat.