@
RomcaT (30.11.2016 22:17): její láska je Lenovo, pořídila si do fa. jeden nejmenovaný (a poměrně vysoce hodnocený) herní model s GF 860M to aby si zahrála Zaklínače 3, za cca 35 tis s DPH. Jenže s TN panelem a lesklým displayem. Lenovo do stejného laptopu později začalo dávat IPS (vlastně už v době kdy jej fa. koupila) ale to ji jiný kolega z práce co jí radil jaký notebook už nějak zapomněl sdělit nebo zkrátka nepoznal rozdíl mezi TN a IPS. :)
Že to herní Lenovo vypadalo jako pro náctileté (ehm slečně je 30+), to je řekněme otázka vkusu. Osobně bych si nic jiného než něco jako notebook v mém profilu co se týče designu nedokázal do práce ale i na doma představit. Ale někomu se líbí holky a jinému vdolky. Budiž.
Nejlepší na tom ale bylo, že notebook neměl TPM čip, no a fa. pochopitelně požaduje šifrování. Výsledkem bylo jiné řešení, které ale u jejího typu notebooku znamenalo, že po nějaké době po Windows updatech byl vyžadován BitLocker key + recovery key a notebook byl stejně pak totálně nedostupný. 2 reklamace u Lenovo v Německu jen potvrdili špatnou reputaci tohoto výrobce. Vráceno s tím, že notebook nemá žádný problém. Nepomohly ani nové Windows 10 a BitLocker key na USB. Po 3 měsících po 3 stejná závada. :)
Můj pracovní 14" laptop sice není Lenovo a není to už ani Dell ale funguje mi na něm po 1,5 roce vše, od výroby mám Full HD IPS a nebýt té zpropadené čtečky prstů pod W10 tak jsem max. spokojený. Mě jako IT stačí na práci Intel Core i5 5200U (2 jádro s HT) s 12 GB RAM a to mi na něm běží v Hyper-V 1x AD Forest celý na W2k16 (2DC + 1 RODC + 1 multirole server + 2x client W10 + Router W2k16) a druhý na mixu. W2k12R2 a W2k8R2, do toho World, Excel, Visio, Edge, apod... ale slečně by to nestačilo. Jasně RAM jsem limitován na běh 6-7 virtuálek najednou, což mě na všechny testy stačí.
Holt ale není to Apple ani Lenovo. :)