Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

@Kwoky (23.03.2017 10:44): tak jasně že to poznali. Já jsem prostě řekla, že mi notebook nejde zapnout když ho vypnu a hotovo. O vodě nepadla ani zmínka. Já jsem celkem čekala, že mi to vrátí s tím, že to nejde vyreklamovat, ale za zkoušku to stálo.
Když už jsme u toho umírání, můj notebook se sám uzdravuje. Už je to dva roky co mi ho Jumas polil vodou. Hned jsem ho vypla a doufala. Nešel asi 14 dní zapnout. Pak se vzpamatoval, ale kdykoli jsem ho vypnula, tak nešel několik hodin, někdy několik dní zapnout. Tak jsem ho nevypinala. Byl ještě v záruce na alze tak jsem ho tam poslala, zaprela jsem tu vodu a doufala. Poprvé mi ho vrátili s tím že mu nic není. Tak jsem ho poslala znova a napsali mi ze to chce vyměnit základní desku což by prý stalo 15 tisíc u kompu, který stál 14. Tak mi ho poslali zpátky. Já už vybírala novej. No a stále jsem jela režim bez vypínání. A teď jsem zjistila že cca už půl roku jde vypnout i zapnout. Ale stejně mu moc nevěřím tak bych stejně potřebovala novej. Asi mu taky stačilo pohrozil ;o))
@Kwoky (23.03.2017 07:39): Jako vážně, najednou se na obrazovce objevilo pár artefaktů, pochcípaly nějaký aplikace, tak jsme restartnul. Po restartu Win najely v 1024x768 a správce zařízení tvrdí něco ve smyslu "Zařízení nahlásilo chybu a bylo vypnuto.". Tak jsem znova restartnul a vše najelo bez problémů. Tak jsem pustil SW Battlefront, jestli je fakt vše OK a po cca 5 minutách se komp resetnul a už to v těch 1024x768 najíždí pořád.

Novou grafiku kupovat nechci a celýho kompa už vůbec ne. Ale kámoš stavěl před vánocema novýho kvůli VR, tak si od něj asi tu jeho GTX590 vezmu, jestli ji ještě má... ;-)
@Karasman (23.03.2017 07:25): Ber to z té lepší stránky. Klekla ti zrovna v době, kdy nové grafiky radikálně poskočily ve výkonu a máme tak více fps za méně peněz. Vlastně ani nemohla kleknout v lepší dobu. Být to o rok dříve, tak kupuješ nějakou geforce 960 či tak. :)
@Jab (22.03.2017 18:42): "které si imho nikde neprojeví"... ale projeví. někde je to i 25% výkonu navíc, někde je to šulnul. ale já bych těch pár litrů klidně přihodil, v budoucnu se to bude hodit.
@7c (22.03.2017 18:18): tak to jsi podle DD Stacha blazen :))

Ja bych to tak neprehanel, ale imo je lepsi koupit za tuhle cenu Ryzen 1700 a taktnout ho na 4 ghz. Pak mas celkem ultimatni cpu.
No aktuálně je (IMO) nejlepší volba pro hry i7-7700K (rozdíl oproti i6 je tam, kde na tom záleží, docela výrazný - v porovnání s cenovým rozdílem). Ryzen je fajn, ale aktuálně nejistý (nicméně lze očekávat, že se to zlepší s aktualizacemi a podobně) - na druhou stranu v době, kdy budu snad konečně upgradovat už bude asi platforma vyspělejší a tedy rozhodování jasnější :)
1600 vs 1600X - rozdíl "jen" 400 MHz, 1000 Kč a ten levnější je ještě s chladičem. Tuhle obchodní strategii nějak nechápu.

Pro mě by byl nejzajímavější R5 1600, ale nechce se mi dávat peníze za novou platformu (deska + DDR4). Takže zatím nic.
Možná bych koupil Ryzen APU do rodinného PC k našim.
@RomcaT (22.03.2017 17:01): Tak ten bych si nekoupil. Není tam žádný prostor pro taktování, Ryzeny končí na 4Ghz. Raději si koupit něco slabšího a taktnout si to sám.

Já toužím po tom nejlevnějším 8 jádru, ale ty vole 10k za procesor, to už je moc.
@Paul (22.03.2017 16:06): jde spis o to ze tam maji tabulku vsech procaku doted a pokud budou nejaky procaky v syntetice vuci sobe treba o 20 procent tak je vysoka pravdepodobnost ze v realu budou vuci sobe taky o 20procent , ja to takhle na porovnani pouzivam uz roky a zatim to funguje a mam to overeny i praxi kdyz sem vymenoval procaky a vsechno ostatni bylo stejny tak narust fps se +- rovnal narustu vykonu podle testu a ano real je dycky lepsi nez tes ale potrebujes srovnani, tezko budu psat vyrobci procaku at slozi komp s takovou a takovou konfiguraci a napise mi zpatky kolik to dava fps ,ze si potrebuju srovnat jestli se novy procak vyplati nebo ne :)
@Paul (22.03.2017 16:06): Když je součástí syntetického testu single-core výkon a celkový (multi-core) výkon, tak se z toho dá leccos vyčíst. Ale reálné nasazení je samozřejmě vždycky nejlepší test :)
@Garret (22.03.2017 15:50): nj akorát mě trochu štve že aby ten upgrade byl znát, tak by to musela bejt i7 kapusta za 10K, k tomu desku a paměť a trochu se to prodraží..
A přitom kromě tý Mafie a WD2 zatím Sandy všude těch 60 udrží..ale uvidíme ten Kingdom. Ten by mě snad donutil.

@mrazikcomp (22.03.2017 15:55): syntentický benche mě moc netankujou, herní výkon je to důležitý.
@GodOfTheSick (22.03.2017 10:56): stál lehce přes 5K někdy v lednu 2011 a jede mi těch 6 let na 4ghz s default box chladičem, kterej je stále bizarně tichej. Čistím to od prachu tak jednou za dva roky :)
Grafiku jsem tehdy kupoval GTX560Ti, tu o dva roky později vyměnil za 280X, pak GTX970 a nakonec před necelým rokem 1070. Ty starší jsem vždy prodal.
@montana (22.03.2017 08:41): Jo. Je to celkově skvělé a odladěné zařízení. Kvalitou materiálů, displejem, foťákem i vydrží baterie překonává i loňský model Note 3. Jen je škoda, že nenabídne stejný procesor. Byť rozdíly ve výkonu jsou dle testů marginální (rozpoznatelné jen u některých her) a modernější výrobní proces dává právě onu o 20-25% lepší výdrž. Konkurenci má snad jen v Honoru 6X. Ale ten je za sedm tisíc zatím moc drahý.

Mě spíše celkově mrzí, že se procesory za rok nikam nepohnuly. Kiriny 650, 655, 658 a Helia P20 a P25 a snapdragony 625 a 626 jsou na jedno brdo a nic lepšího není. Ale stejné je to i u vlajkových lodí, kde většina výrobců setrvala u snapdragon řady 820, páč výroba 835 vázne a k čipům se tak zatím dostal jen Samsung a Sony. I ten Kirin 960 v Huawei P10 vlastně jen dorovnává výkon snapdragonů řady 820.

Čili jak už jsem říkal... Nejlépe na tom jsou ti, kteří koupili dobře vybavený telefon loni. Letos samozřejmě nové generace přidávají v jiných ohledech (materiály, foťáky, výdrž), ale vykonově se nepohly. I tak jsou ale ty "updaty" příjemné samozřejmě.

P. S. Ale jsem rád, že si s telefonem spokojen. Pravděpodobně jej sám koupím, když to Redmi 4 Prime/Pro holt nebude. ;)
@Jab (21.03.2017 09:00): Po pár dnech s Note 4 Global vlastně ani nechápu, proč existují 3x dražší mobily. Za 5k má fakt všechno, co jako běžnej i aktivnější uživatel potřebuju.
@Rapier (21.03.2017 18:06): Soudě podle Dolphina, i7 by nepřinášela nic navíc oproti i5 a 1070GT nic navíc oproti 460GT :) Na druhou stranu, pokud šli cestou optimalizace pro více jader (jestli to je tedy realistické - podle všeho je většina emulátorů single/dual core), tak možná ano...
Tak dle všeho nebude Xiaomi Redmi 4 Prime/Pro v globální verzi. V té se objeví jen Redmi 4X se snapdragonem 435. Jak to tak vychází, tak kdo v druhé půlce minulého roku koupil Redmi Note 3 Global (případně redmi 3), tak udělal asi nejlépe, neb letošní Redmi Note 4 Global někde přidává a jinde ubírá a celkově jde jen o málo lepší nabídku s více než půlročním zpožděním na Note 3 Global. :)

Resp. za přijatelnou cenu do 5,5 tisíce byl v té 3GB/32GB verzi Note 3 Global až cca od prosince 2016 dle Heureky.
@Rapier (18.03.2017 09:26): problém s těmito testy je v tom že tam testují averages. Přitom frametimes a minimum jsou mnohem důležitější. Na dvoujádru ti to average třeba hodí slušnej, ale k čemu to je když v náročnější scéně framerate padne hluboko dolu. V dnešní době je prostě 4 jádro minimum pro rozumný hraní (pokud chce člověk 60fps).
@Kwoky (17.03.2017 21:27): no jistě záleží vždy na konkrétní hře, takové GTA nebo Arma série nejspíš 4 cores i5 využít dokážou. Ale pak tu je celá řada her, které stojí a padají na výkonu GPU.
Ostatně stačí se podívat do odkaz
Intel Core i5-6400 vs Intel Core i3-6100, rozdíl není zdaleka tak velký.

PS: je pochopitelné, že i3 bude vždy o něco pomalejší, už jen kvůli faktu, že májí menší cache (3MB vs 6MB u i5) a pouze 2 cores s HT. Nicméně ten Ryzen R5 1500X je 4 cores s HT.
@mrazikcomp (17.03.2017 22:20): AC Unity, Syndicate, Watch Dogs 1,2, GTA 5, Mafia 3, Mass Effect Andromeda, Deus Ex MD, Forza Horizon 3, Dishonored 2, Witcher 3, Batman AK...všechny tyhle hry (a mnohem víc) využívají 4 a víc jader. Což dává dost smysl vzhledem k tomu, že jsou i na konzolích, a konzole mají 7 velmi slabých jader, takže je nutné ty enginy dělat tak aby to uměly využít.
@Jab (17.03.2017 23:04): Zatím to není úplně na pořadu dne. Myslím, že do Androidu půjdu příští rok. Tenhle rok (asi) ještě doklepu na windows, který mě vyhovujou, ale vývoj už moc do budoucna nebude a začínaj končit i nějaké aplikace. Śtve mě, že je Microsoft taková banda kreténů.

Po zkoušení pár androidů jsem už ale změnil názor. Bezpečnost systému se zdá se také zvýšila. Jen je prostě potřeba silnější a dražší hardware něž na windows a tak si dopřeju něco lepšího. Uvidím co bude.
@Cobot (17.03.2017 22:09): Tak ten Redmi Note 4 tak cca za měsíc bude i v 4GB/64GB verzi. Zatím jej ale v předobjednávce mají (Beryko) za 7,5 tisíce. To bych počkal na realističtější cenu.

Jinak další možnosti jsou Lenovo P2, ZTE Nubia Z11 Mini S, Asus Zenfone 3 (ZE520KL) a Honor 8. Do jen tak ty do desítky.

Jo a ještě Huawei P10 Lite asi bude mít ty 4GB RAM.