@
Gordon (09.06.2017 16:26): Kdyby platil, tak mu snad ještě nabulíkuju, že je to vlastně nakonec docela složitá a riziková operace a že ať se do toho bez "odborníka"
(jakože beze mě) vůbec nepouští.
Ale já jsem na tohle docela kretén. Mně je prostě většinou blbý říct "ne".
@
Kwoky (09.06.2017 16:12): Jo, problém mnoha lidí je ten, že neumí hledat. Beru to u starší generace, kterou prostě nenapadne jako první Google, ale u mladejch tohle prostě nechápu - obzvlášť když je onen člověk vysokoškolák (a to je imo na VŠ efektivní práce s informacemi alfou a omegou celého studia). Ale né. Radši se milionkrát zeptat, otravovat druhejm život a okrádat o čas nejen je, ale i sebe, než do vyhledávače zadat nějaké jednoduché heslo a mít odpověď jako na talíři. Za dotazy: "Kde mám stáhnout tohle a tohle a jak se jmenuje ten film s Bradem Pittem, jak cestoval po Asii?," bych vraždil. :D
V práci je to ale zase trochu něco jiného... Asi záleží co děláš a na co se ptáš. Já se třeba ptám doslova na každou hovadinu, až je mi někdy trapné už, protože i když mi logika říká něco jiného, často tam dělají podle nějakého záhadného a dlouho zajetého systému úplně něco jiného. No a často to má i svůj důvod, ač to tak zprvu nevypadá.
@
Charllize (09.06.2017 16:29): Yeah, to bude přesně ono! :)
@
mrazikcomp (09.06.2017 16:46): Něco podobného už také padlo v diskuzi, kdy jsem se snažil o jakous takous osvětu, ale on na to, že "fakt nemá peníze na to, aby je utrácel za hry." Airmaxy za 4,5k co půlrok jsou ale v pořádku. Asi se nedaj tak lehko ukrást. :) Nicméně u dotyčného bych se vsadil, že by nezvládl ani tu originálku - nedejbože, kdyby to musel spouštět přes nějakého klienta. Přesně jak jsi psal: jakmile nastane byť jen malá odchylka, tak telefon a "Johny, potřebuju pomoc, přijeď, mám upe nervy. Zas je to nějaký zaklety, pojď to vyléčit."