@
Charllize (25.09.2017 11:02): No jo, on by té GTX 260 možná dech i na většinu mnou hraných her stále stačil, ale přeci jen už má v dnešní době své limity. Jde především o to, že třeba končí u DirectX 10, i přes důkladné vyfoukání prachu v náročnějších hrách docela topí a je pak neskutečně hlučná, prostě devět let už má holka za sebou. :c)) A to jsem zatím hrál vše max na 1600x1200, ve full HD by to bylo jen horší. ;c)
@
Garion (25.09.2017 11:14): Rozpočet není limitován ničím, jen se mi nechce vrážet peníze do devět let starého PC v míře vyšší, než je nezbytně nutné. Přeci jen riziko selhání dalších komponent je u takto starého stroje docela vysoké. Jak už jsem psal, hodlám v relativně dohledné době stavět počítač zbrusu nový a tento stávající bude plnit roli zálohy, případně jako hračka pro děti, než odejde třeba základní deska a bude definitivní konec. Kdyby nebyl vadný monitor, nechal bych toto PC klidně dožít ve zcela původním stavu a s příchodem nového PC bych jej odnesl na sběrný dvůr. Takto jsem nucen koupit LCD a nejspíš i tu grafiku, aby to rok, či dva ještě nějak rozumně fungovalo.
Jinak jsem se díval orientačně na CZC a GTX 750Ti se doprodává v podstatě za takřka stejnou cenu, jako dnes stojí levnější GTX 1050, takže cena zde nehraje roli. Tudíž, pokud by mi to mé CPU jakž takž utáhlo a nebyl by problém s kompatibilitou, asi bych sáhl po té novější a výkonnější kartě. Koukal jsem ale na YT a tam se s mým procíkem ve většině her docela fláká už i ta 750Ti, co potom bude dělat 1050? :c))