Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

@Garret (29.09.2018 16:11): U těch VA panelů to zakřivení krapet smysl má (pozorovací úhly). Ale na 24 či 25 palcích je to spíše zbytečnost. VA panel je rozhodně něco, co je třeba si otestovat. Ty panely od Samsungu (tzn. úplně všechny VA panely) mají růžový odstín a často i další chyby. Ale jak jsem psal, každý typ panelu má své pro a proti. IPSka zase mají backlight bleed a IPS glow a TN panely jsou na houby z úhlu a mají horší barvy obecně (dosti TN monitorů má ale barvy relativně slušné a to koukání z úhlu je fakt asi problém jen když ve více lidech potřebuješ sledovat na monitoru film).
@Garret (29.09.2018 16:11): je to vtipné, ale zrovna dnes jsem šel do CZC pro SSD disk a v showroomu měli shodou náhod vystavený prohnutý 27" displej. Bohužel to ty debilové měli zamčené na heslo, takže jsem si tam nemohl nic vyzkoušet a nahánět se mi nikoho nechtělo.

Asi bych si potřeboval vyzkoušet na tom něco zahrát, abych si udělal názor, ale vidím to tak, že by to chtělo aspon 32".
díky za tipy. osobně se mi do toho moc nechce, asi to budu muset zkusit ještě před nákupem někde na prodejně :-)
ma někdo zkušenosti se zakrivenym monitorem? vyhody, nevyhody? uvazuju o novem, asi VA fullHD se 144Hz... nejaky typ?
Hm tak jsem si jen tak s prdele poskládal novou sestavu, s tím že stávající (nedávno zakoupenou bednu Fractal Design Define S) pochopitelně použiji. No nevím. Jen 34 tis... asi se uskromním, nevím zdali mě to vůbec stojí za to. Hlavně ta GPU na QHD dobrá ale ta cena! A Nvidia RTX 2070 klepe za dveřmi. :(
@Gordon (28.09.2018 12:54): kdyz ja si sem odskakuju po potoeni v lodickach nebo cekani na bitvu tak vzdycky stihnu precit jen par postu a pripadne provest socialni interakci , jinak s tim zkousemin starych stroju jsem se trosku nepochopili , ja mel na mysli testovani 3 generaci grafik na obstaroznim avsak jeste schopnem stroji , pentium 420D nebo to bylo D420 ? sem tusim mel kdysi taky , ve svy dobe to byl slusnej procak nenarocnej na penezenku :)
Co myslíte? Má smysl dělat benchmarky her na HDD? Co jsem viděl, tak všichni měří na SSD, ale většina hráčů počítám loaduje z HDD. Nebo se pletu?
Nevíte kdy vyjdou nový procesory od intelu? Máme tam teď i5 3550 a některý hry už nefungujou tak dobře jak by měly.
@Walome (27.09.2018 08:41): konzole mají něco do sebe, já když si chci zahrát staršího Falcon 4.0 Allied Force tak musím hrát jedině na stolním PC s Window 7 64 bit a nejlépe jen s Full HD monitorem (hra nezná QHD, max. je Full HD ale kokpit je by default jen 1024*768), páč stejná hra na notebooku s Window 8.1 není ochotna/schopna běžet na mobilní Nvidia GT 840M (to platí překvapivě i pro Hidden&Dangerous 1 DeLuxe), ačkoliv free verze Falcon BMS 4.33 ano, a tím pádem mám na HD 630 extrémně nízké FPS!
A aby toho nebylo málo tak pro změnu moderní Falcon BMS 4.33 zase nejede na jakémkoliv PC s Windows 10 ve Full Screen, vlastně jen kvůli němu mám na notebooku Windows 8.1 64 bit a na stolním PC Windows 7 64 bit. A na DCS World mám SSD (bez něj mám ve hře dropy FPS z 50-60 na 0-5! Masark. Zkoušeno na několika konfiguracích, první hra co mě donutila zakoupit SSD) a W10 64 bit. :)

Ale zase např. Dirt Rally na notebooku neběží ve Full Screenu při HD Ready rozlišení na Windows 8.1 64 bit a naopak běží až když tam mám Windows 10 64 bit, které bych tam mít mohl ale kvůli Falcon BMS 4.33 nemohu. :(

Nebo 16/32 bit aplikace jako DID Super EF-2000 a funkčnímu joysticku, kvůli němu musím mít Windows 7 32bit na extra disku! A některé starší kousky chtějí kvůli Voodoo 2 Windows XP/ME/98SE. :)

Hrát letecké simulátory je fakt radost!

Jako fakt hrát na PC je vážně na bednu. Člověk aby měl 3-4 konfigurace OS (32bit + 64bit). Tohle mě už nějak přestává bavit. :(

Za to na Xbox One. Hezky sednu na gauč, pustím si hru a hraji a nemusím řešit s jakým driverem a v jaké konfiguraci OS/HW se mě to usmyslí že to (možná i) pojede.
@Walome (27.09.2018 08:41): No já měl původní PS4 z r.2014, tu jsem někdy v r.2016 prodal a při vydání Horizonu koupil Slimku se 2 ovladači myslím za 5 990,- Kč + hra kterou jsem strčil hned do bazaru asi za 300 kč a to vše nové. Kdybych tenkrát prodal i ovladač, tak jsem měl PS4 za 5 k :) což je teda mega kafu na to co to umí ... Jasně je to slabé, ale ve finále je skoro neskutečné, jak ty hry pořádně skvělej vypadají na něčem tak levném.