@
Walome (27.09.2018 08:41): konzole mají něco do sebe, já když si chci zahrát staršího Falcon 4.0 Allied Force tak musím hrát jedině na stolním PC s Window 7 64 bit a nejlépe jen s Full HD monitorem (hra nezná QHD, max. je Full HD ale kokpit je by default jen 1024*768), páč stejná hra na notebooku s Window 8.1 není ochotna/schopna běžet na mobilní Nvidia GT 840M (to platí překvapivě i pro Hidden&Dangerous 1 DeLuxe), ačkoliv free verze Falcon BMS 4.33 ano, a tím pádem mám na HD 630 extrémně nízké FPS!
A aby toho nebylo málo tak pro změnu moderní Falcon BMS 4.33 zase nejede na jakémkoliv PC s Windows 10 ve Full Screen, vlastně jen kvůli němu mám na notebooku Windows 8.1 64 bit a na stolním PC Windows 7 64 bit. A na DCS World mám SSD (bez něj mám ve hře dropy FPS z 50-60 na 0-5! Masark. Zkoušeno na několika konfiguracích, první hra co mě donutila zakoupit SSD) a W10 64 bit. :)
Ale zase např. Dirt Rally na notebooku neběží ve Full Screenu při HD Ready rozlišení na Windows 8.1 64 bit a naopak běží až když tam mám Windows 10 64 bit, které bych tam mít mohl ale kvůli Falcon BMS 4.33 nemohu. :(
Nebo 16/32 bit aplikace jako DID Super EF-2000 a funkčnímu joysticku, kvůli němu musím mít Windows 7 32bit na extra disku! A některé starší kousky chtějí kvůli Voodoo 2 Windows XP/ME/98SE. :)
Hrát letecké simulátory je fakt radost!
Jako fakt hrát na PC je vážně na bednu. Člověk aby měl 3-4 konfigurace OS (32bit + 64bit). Tohle mě už nějak přestává bavit. :(
Za to na Xbox One. Hezky sednu na gauč, pustím si hru a hraji a nemusím řešit s jakým driverem a v jaké konfiguraci OS/HW se mě to usmyslí že to (možná i) pojede.