Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

Tak uz to tu rozpustime panstvo. Sleduju to tu jen po ocku, ale zacinam mit nutkani slozit novej compl... a pri tom vim, ze ho nepotrebuju. Takze klid tady bude!
Nakonec tomu svýmu křemíkovýmu dědulovi dopřeji nepatrný upgrade a prdnu do něj rx 580ku, čímž plecháčovi prašivýmu v podstatě ulevím a snad si na něm rozumně zahraji i to RDR2. To čekání na PC nabušence se odkládá díky oznámení série 3000 nVidia.
@Cobot (20.11.2019 21:17): Já mám zkušenost takovou, že jakmile jsem si koupil část novýho HW, tak jsem zase začal víc hrát. Rozdíl mezi GTX 760 a 1060 je fakt obří a najednou se mi otevřelo tolik možností, co se starou grafikou nešlo. Celkově tento rok jsem dohrál rekordní množství her a zakončuju to k tomu monstrózním RDR 2, kdy po 40 hodinách mám teprve nějakých 45% příběhu :D Plus příští rok vychází kupa zajímavých her. I proto se přikláním k variantě, že koupím i novou grafárnu, abych byl na další rok připravenej :D
@Rapier (20.11.2019 20:45): Však já to nijak neřešim. Aktualizoval jsem si know how o novém HW a zatím vyčkávám. Nečekám na novej HW. Ani na R4 ani na Amper. Na 2700X+1660S jsem zjistil, že jediný co chci a uspokojivě hrát nemůžu na svý vykopávce ja Battlefield. A to už zdaleka není takové lákadlo jako kdysi. Původní plan byl vyčkat na nové konzole. Jestli to tak dopadne nebo se rozhodnu cestou z práce zajet do CZC je mi už celkem buřt, protože se přesně ukazuje, že už do toho bohužel tak žhavej nejsem. Ten komp mám u stolu a z původních plánů jak si na něm zahraju co nemůžu nezbylo nic. Už ho ani nezapínám a čekám až si ho za měsíc odveze. Uvidíme. Priority už jsou evidentně jinde. Ale bylo fajn se zas chvilku hrabat v železe a číst o něm. Začal jsem mít rád AMD, na který jsem vždycky koukal trochu z vrchu, což je podle mě pozitivní výsledek.
@Cobot (20.11.2019 19:38): Myslím si, že v letošní rok 2019 je nejlepší doba na koupi nového PC za posledních 8-9 let, min. od dob CPU AMD Phenom II X4/X6 nebo Intel Core i5/i7 Sandy Bridge které se používají mimochodem dodnes.

AMD Ryzen 3000 je reálně na trhu dostupný, plně konkurence schopný v každém ohledu, Intel konečně navýšil počet cores, musela ho k tomu dokopat sice konkurence ale stalo se.
AMD Navi RX 5700/XT je na trhu, opět konkurence schopná a kupodivu i dostupná (pamatujeme jak to dříve bývalo s dostupností výkonných AMD GPU že? Prostě řady měsíců nebyly).

Osobně jsem poměrně dlouho čekal až AMD srovná krok, respektive min. dorovná Intel v IPC, ty Navi GPU jsou už jen příjemný (a o to více překvapivý) bonus. Asi málokdo čekal, že Nvidia dostane po létech vážného soupeře.
Od uvedení prvních Ryzen CPU uplynuly 2 roky. Pekelně dlouhé čekání. Když mě vrátili za RTX 2070 Super prachy, do 2 dnů jsem měl novou GPU doma a dodnes ani sám nevím proč jsem nevzal RTX 2070S, asi zvědavost.
Čekat na RDNA 2 nebo Ampere, tak mám doma obstarožního a relativně stále slušného Pascala.

Co si můžeš více přát? Ryzeny 2000 jsou za hubičku. Intel trochu slevnil CPU aby byl konkurence schopný. Takové CPU jako je Ryzen 3000 a rozdíl v IPC tu asi už zase nějakou dobu nebude, možná s přechodem na 5 nm později to AMD zopakuje.

Jsem rád že už tohle mám za sebou. Teď si hezky užívám ty wow obrázky co tu Paul postoval z Witcher 3 apod. na živo. A omezovat se už nemusím. :)
To odkládání je peklo. Člověk by si spíš chtěl udělat radost. Vyložená potřeba koupě novýho HW zas tak aspoň u mě není. Já to teď řešil dost a zjistil že Ryzen 4 má bejt už v červenci :D

A pak přijde Amper a Navi 2

Ne tohle fakt nikam nevede... :D
@Chuck (20.11.2019 18:16): To je ale pořád tak. Prostě když se ti zdá cena dobrá, kup a pak už se na to nedívej.

Můj bratranec takhle čeká už asi tři roky. Teď už to teda vypadá, že koupí, ale mám chvílemi pocit, že to chci spíš já než on :)
@mrazikcomp (20.11.2019 16:48): To je těžký. Když jsem se rozhodl, že letos na podzim udělám upgrade PC, zvítězila už v březnu nakonec myšlenka "na co mám pořád donekonečna čekat?" Ovšem kdybych se jí držel, mohl jsem mít některé komponenty levnější, hlavně teda CPU.
@Bursoft (19.11.2019 15:06)@Rapier (19.11.2019 16:33): Každopádně jste mi oba dost zamotali hlavu tím, jestli nakonec nejít do 2070 Super. ;-) Teda ne, že bych na ni neměl, to fakt ne, jen se snažím být racionálně uvažující, jak moc bych ji k životu potřeboval, ovšem ty emoce a myšlenky mít do budoucna výraznější výkonnostní rezervu tu prostě občas jsou a jak je vidět, tak i budou. :-D
@Gordon (19.11.2019 22:11): to jsi krapet přehnal ne? :) 400 Kč je přijatelná cena za tyhle nepovedené AMD CPU.
AMD Phenom II X4 955 se prodává stále okolo 800-900 Kč a to má prosím single core výkon lepší než novější FX-8370, samozřejmě po přetaktování all cores na 4 Ghz (FX na 4,6 Ghz all cores teprve vyrovná Phenom II v single core).
Za 400 Kč jsem prodal i s chladičem AMD Athlon II X4 635 (=Phenom II X4 bez L3 cache).
Dneska jsem se pokusil koupit starší CPU na Bazoši (FX-4100). Inzerent ho nabízel za 200 Kč, což by byla hodně pěkná cena. Odpověď mě... no... překvapila :)

Dobrý den,
Ano procesor je stále na prodej. Vzhledem k tomu, že jsem si všiml cen slabších procesorů tak jsem upravil cenu. Chápu pokud už nebudete mít zájem.
S pozdravem xxx

"Úprava ceny" znamenala zdražení z 200 na 400 Kč. Tedy dvojnásobek :) Ona by to i tak byla pěkná cena, ale prostě tenhle postup prodejce se mi zdá podivný.
@Bursoft (19.11.2019 15:06): No jasně, kdyžtak holt vypláznu dalších cca 2,5k za zdroj. :-)

Když už jsme teda u toho zdroje, který se mi samozřejmě kupovat nechce, tak nějaká zkušenost se značkou Enermax?
@Chuck (19.11.2019 14:47): Už jsem se na to díval kdysi. Podle nějakých kalkulaček by to utáhl (i přes ten doporučený zdroj ve specifikacích u každé GK). Nebo holt zdroj přehodíš do druhýho PC a do hlavního koupíš novej :D
@Bursoft (19.11.2019 14:44): Jo, to mi povídej, ale prioritu má jednoznačně ten hlavní, který je jen můj a nikdo jiný na něm nerajtuje. Tímto zdravím nevlastního synátora! :-) Jinak viz doplněk níže k variantě 2070S.
Echm... a co chlazení pamětí nebo napájecí kaskády? To tyhle "samodomo" chladiče asi moc neřeší, že?