Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

Pokud byste někdo při úklidu půdy našel nějaké staré PC (ideálně z doby 386 - Pentium III), klidně nefunkční, mám zájem. Jde mi jen o case, zbytek není až tak podstatný.
Koupím starší funkční notebook pro multimediální využití (žádné herní dělo to být nemusí), úhlopříčka min. 15'', ideálně 17'', s numerickou klávesnicí. Prosím jen SZ.
@Cobot (25.12.2019 20:28): Je to tenhle model. Jo, kartu jsem kupovat chtěl, ale rozhodně ne kvůli takovému využití, zvlášť když v knihovně Steamu nemám jedinou, která by tenhle typ hraní podporovala. Já jsem nejvděčnější za 22" monitor, klávesnici, myš a pokud možno co nejstabilnějších 60 FPS při co nejvyšším grafickém nastavení. ;-)

@RomcaT (25.12.2019 20:30): No já mu takhle hodnotné dárky nedávám, jelikož on je platově o několik světelných let vepředu, jelikož se velice dobře uchytil na jedné německé neurochirurgické klinice.
@Chuck (25.12.2019 20:25): tak stejně hustý, že si s bráchou dáváte takové drahé dárky. My jsme se ségrou už zavedli systém, že si dospělí nic nedávají, jen něco pro děti ;o)

jinak pro mě by to byl dárek za trest, bylo by mi z toho blbě ;o)
@Chuck (25.12.2019 20:20): Já bych to bral, protože sám bych si VR v současnějch cenovejch relacích a hlavně omezený využitelnosti asi jentak nekoupil. Jinak teda vůbec se nevyznám co je to zrovna za model, ale pokud to znamená, že si zahraješ HL: Alyx tak kua dobrý ne? :)

A kartu sis chtěl stejně kupovat ne? Tak pro ní máš aspoň další nečekané využití.
Za jiných okolností bych se vám i rád pochlubil, ale paradoxně si spíš musím postěžovat nad vánočním dárkem od bráchy. Kdo zbystřil, že by to mohla být grafika, toho zklamu, stejně tak, jako to zklamalo mě. Tím dárkem je neméně hodnotný Oculus Rift S. Pro některé z vás sen, pro mě spíš něco, co mě nikdy netáhlo, ačkoliv brácha byl zřejmě naprosto opačného názoru. Já vím, "darovanému koni za zuby nehleď", a tak je jediná klika, že to zaujalo kluka (17), kterého to naopak skoro až pohltilo. ;-)
@RomcaT (25.12.2019 14:05): :)

Hele spotreba pri 24h denne za rok 96W telka : 3400,- kdyz vezmes ze vetsinu dne clovek pracuje/spí tak pri 6h denne 862kc

Plasma - resp ty prvni zrali.dost, cca 3-4 nasobek.

Ted ad koupíš co chceš tak to bude +- zrat stejne. Ja co mel jednu z prvnich lcd 46" sonku tak taky zrala kolem 245w...
Jaky je rozdíl v te spotrebe? Vite kolik stojinrocne provoz tv co zere 95W? Kdyby bezela v kuse? Stara plazma bude mit spotrebu 300W
@FildasCZ (25.12.2019 11:52): Po pravdě pokud máš někde starou plazmu nebo cokoliv jiného třebas FHD, tak bych novou televizi nekupoval, pokud bys vyloženě nechtěl ono 4K HDR na filmy a hraní. Pak už bych se rozšoupnul a vrazil 35K do té LG C9 (tam začíná s 55 palcy). V těch levnějších televizích se nevyznám. Právě pro výše uvedené (mám starou plazmu) jsem to nikdy nezkoumal. :(

Televizní vysílání standardně stejně nepůjde přes 1080p či dokonce 720p. Takže proč kupovat 4K televizi. A pokud už bys ji na filmy (Netflix třebas) a hry využil, tak má imho zase smysl investovat do toho OLEDu. Je to teď docela dobře vymyšleno a člověk nevyhazuje zbytečně peníze. OLEDům strašne rychle klesají ceny. Ta C9 stála původně 50 litrů a na těch 35 klesla za pár měsíců. Právě v téhle cenové hladině se ale pak OLEDy ustálí, neb jsou drahé na výrobu a levněji už by se to nevyplatilo.

@Zx Atari 500 (25.12.2019 11:53): Ta distinkce OLED vs QLED vysvětluje mj. rozdíly ve spotřebě. Proto byla důležitá. Nemusíš hned žárlit.
@Jab (25.12.2019 11:49): Ty umíš dobře poradit. Tenkrát si mi dobře poradil s mobilem. Myslíš, že bys byl tak hodný a zkusil mi něco nastřelit, co má smysl do 10 000 ? :)
Jsem v tom absolutní like i po vysvětlení, že tedy LG by mohlo být lepší volba ?
@FildasCZ (25.12.2019 11:31): Pokud je to otázka na QLED vs OLED, tak QLED se nevypalují a mají vyšší jas. Jinak jsou ve všem lepší OLEDy a C9 od LG je na vrcholu současných OLED panelů (podporuje dokonce až 120 Hz na 4K a má i gsync aj.). Samozřejmě 120 Hz na 4K přes HDMI je skvělá věc, ale i pro samotnou nvdii je to hudba budoucnosti. Jejich další generace karet ale tohle asi umožní.
Mohu vědět v čem je lepší tv samsung oproti Lg ? Koukal jsem na papírové statistiky a samsung je žrout elektřiny.

Každopádně v Lednu si chci ve výprodeji koupit TV do 10 000 koukal jsem na 139cm samsung i lg, ale vychází pořád lépe lg.

Smířil bych se u s 125 cm, ale víc dolu nejdu. Koukal jsem i na značku thomson. Budu na to čučet ze 1,5 metru asi +-. čučet na seriály zahrát nějakou hru přes kabel.

Nějaké obecné rady, a nebo výběr. Na co si dát pozor ? Koukal jsem v elektru, okay, planeu a nic moc. Byla tam jedna fakt ůžadná s obrazem, ale 50 000. I když všechny měli 4k ultra hd :)
@Rapier (22.12.2019 10:48): Asi to nebude uplne universalni. MP hry budou urcite v 60 fps, byt asi ne native 4K. U ciste singleplayerovych her bych rekl, ze to bude tak 50 na 50. Nekteri pujdou do 60 fps, jini radeji zvoli promakanejsi grafiku. Dalsi COD bude v 60 fps, Dalsi GTA spis ve 30, treba. Dobre by bylo, kdyby vsichni dali hracum na vyber z vice modu uz od zacatku a ne az s prichodem PS5 Pro. :)