Tak to je dobrý gól ze strany Microsoftu. Kdysi prodávali Xbox One X s
tzv. enhanced hrami. Konkrétně u TES Oblivion asi všichni co se o Xbox One S/X zajímali viděli následující video
odkaz a šli si okamžitě koupit One X. Realita?! Mm.
Právě se dívám na to video a v čase 1:05 (Xbox One S) mám před sebou na FHD TV (video je ve 4K) přesně tu scénu co je ve srovnání. Ovšem je tu jeden rozdíl. A to v tom že na mém Xbox One S (tedy tom nejslabším z Xbox One) vypadá scéna přesně jako v čase 1:10, tzn. jako na Xbox One X. :) Rozdíl je pouze v tom že já to mám o něco zubatější protože nemám 4K rozlišení ale jen FHD.
Možná že v době vydání to bylo exkluzivní pro Xbox One X ale ať se dívám na to video jak se dívám, tak mám přesně takhle ostré textury na nejslabším Xbox One S! To vysvětluje proč na Xbox Series X nevidím žádný rozdíl, 4K TV nemám.
A pak věřte srovnávacím videům na internetu. To snad není možné! A vážně teď nemám zapnutý nový Xbox Series X.
EDIT: totéž platí pro TES Morrowind. Na nejslabším Xbox One S hra vypadá přesně jako na Digital Foundry analýze běhu vylepšeného TES Morrowind pro Xbox One X, rozdíl je pouze v tom že na One S to neběží v FHD/4K rozlišení ale jen 720p ale jinak to vypadá úplně přesně jako na videu od DF.
EDIT 2:Takže jsem ve finále o nic vlastně za ty 4 roky nepřišel. Jediný rozdíl mezi Xbox One S a Xbox One X je ve výkonu a vyšších FPS ale detaily a textury zůstavají na chlup stejné. Chápu že se tím Microsoft veřejně nemohl chlubit, to by si nikdo asi Xbox One X nekoupil. One X fakticky grafiku vylepšuje tím že zvládne 4K a vyšší FPS ale to vše.
Na tom videu kde srovnávají TES Oblivion z tzv. Xbox One S vs Xbox One X mi přijde jakoby "záměrně" za Xbox One S dosadili původní scény z Xbox 360. Dokážu si představit že přesně takhle Oblivion kdysi na Xbox 360 vypadal.