@
Jab (26.01.2022 22:15): však já to nemyslel nijak hanlivě, právě naopak. Svého času jsem hrával DCS World na stolní GTX 1060 v QHD a to ještě sakra limitovanou slabým i5-2400 CPU. Také jsem hledal kompromis mezi vizuálem a rozumnými fps, a šlo to.
Vlastně jsem docela za stávající situaci rád. Nepřipadám si po 2+ letech s RX 5700 XT, že bych nějak trpěl. Ačkoliv zrovna ten CP77 v QHD na ultra detaily a ty psycho stíny dokáže mou GPU solidně cupovat na hadry. Ale stačí lehce poladit detaily nebo vykreslovat skoro v QHD (AMD Fidelity FX) a je to téměř Garretovských 60 fps. :)
BTW on je CP77 rozhýbatelný i na XOS který mám v šuplíku. Vlastně to mě připomíná, že to zítra stáhnu na XOS a vyzkouším jak se to reálně hýbe a jak to tam nyní vypadá. To by mě docela čistě technicky zajímalo. TW3 tam totiž vypadá dobře.
XSX je klasa, tak tichá mašina je sen každého milovníka ticha s husto přísnými nároky na kvalitu. Ještě by to chtělo pořádnou 4K TV abych si užil reálné HDR 10+. PS5 je též fajn, jen ten větrák jde prostě slyšet, ale věřím, že část populace to přejde se slovy, Rapíre to je nic a mají v podstatě pravdu.
Každopádně na Xbox je fajn, jak moc dobře je to multimediální mašina mě dochází nyní v porovnání s PS5, dokonce má i takovou hračku jako je internetový prohlížeč (zdravím mistra Charllize s PS4Pro ke jej mají), což je ohromně užitečné, ale k mému velkému překvapení se nenachází na PS5, stejně jako VLC, atd. Jak si na zvykneš, nechceš jinak. Ruku na srdce zas mají fajn hry, třeba
Bad Dudes . Nikdy by mě nenapadlo jak může být zábavné hrát na XSX
Golden Axe a na PS5 zmíněnou automatovku z maringotek. :) A navíc, na HW za hubičku za kterou se nyní nabízí GTX 1660 S/Ti.