@
Rapier (06.12.2023 18:53): Tomu naprosto rozumím. :c) My máme děcák taky menší, resp. tvarem je to taková nudle (cca 2,10 x 6,30 m). Takže tam jsou nezbytné postele, vedle dva psací stolky a skříň, naproti obrovské skříně, proti postelím nižší komoda a na ní TV a PS4. Na stolcích mají kluci lampičky, pořadače na sešity a další věci denní školní potřeby. Vše je na milimetry vyřešeno a na stolní PC s monitorem (případně ideálně dva kusy) už nezbývá, bez celkového překopání pokoje, absolutně žádné místo. Takže noťas je jediné řešení, aby mi děcka pořád nevysedávala u toho mého. :c)
Jinak máš samozřejmě pravdu, že konfigurace mohou být různé, klidně i s našlapaným CPU a relativně bídnou grafikou. Moc mi pak ale nedává smysl, mít takovou sestavu umístěnou mezi herními noteboooky. Tam jde vždy spíše o solidní grafiku, možná ještě dostatek operační paměti, ostatní je do jisté míry podružné. Ale to jsou prkotiny, jen jsem se nad tím trochu podivil.
Jinak jen ještě krátce k tomu 17,3" Aceru, on ale ten panel nemá tak špatný, dokonce je hodnocen v rámci NB jako jeden z těch lepších. Mířím cca
někam sem, jen ta cena není z nejlepších, ale zase v porovnání s konkurencí docela opodstatněná. Hodně nad ním přemýšlím, můžu ho mít ještě o necelé tři tisíce levnější.