Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Herní výzva 2025

Vše o letošním ročníku najdete na www.hernivyzva.cz. Před položením dotazu si projděte náš FAQ dokument.
Já si dal na tu tahovku Into the Breach. Povedená hra a navíc byla zdarma na Epicu, takže si ji může zahrát každý.
@Gordon (01.01.2020 15:58): strasne moc her se odehrava presne timhle zpusobem .... napriklad fallout, xcom, ja2 jsou ve strategickem rezimu s volne plynoucim casem a v taktickem rezimu na tahy ...

uplne na tahy jsou napriklad homm3 a nebo treba spellcross
@Karasman (01.01.2020 19:19): Karlac tam je iba na vzdáleném .jpg v pozadí, ale tak hned po tutoriálu se prochazis hlavakem, který je vcelku rozeznatelný. A hlavně prostě je a má to být Praha, podmínky výzvy to naprosto neomylně splňuje.
Co taková Karmaflow: The Rock Opera Videogame do ♫♫♫ na HC? Je tam hudba "hlavní součástí herní mechaniky"? Otázka teda asi na Drekta, který jediný tu hru hypuje :D

Přemýšlím o některém z novějších Assassin's Creedů do Reálné virtuality. Je Syndicate nebo Unity hratelné? Příp. jiná zajmavá doporučení z evropských měst? (Prahu si nechte :P)
Mohl by mi pls někdo zasvěcený říct, jestli se do Reálné virtuality dá započítat Deus Ex: Mankind Divided? Vím, že se část odehrává v Praze, ale jestli jsou to vymyšlené lokace nebo jsou podle skutečnosti. Díky.
no, já mám všechny kategorie předvybrané a letos jsem s výběrem nesmírně spokojený, čemuž pomohlo i to, že HC varianty jsou letos o dost těžší, tak mi nedělalo problém to rovnou vzdát... ale i tak mi výzva pomohla s rozhodnutím jít do titulů, které jsem odkládal, ačkoliv si je delší dobu toužím zahrát!
@BUMTARATA (01.01.2020 18:10): Tak je jedno jestli je to "real-time", nebo ne, ale že to není v těch částech tahovka. Protože v té části s mapou prostě nehraješ žádný tahy, ale ovládáš loď, scanuješ věci apod. a během toho ti běží čas. To přece není hra na tahy.
@BUMTARATA (01.01.2020 17:55): Pokud se ti náplní postup Avatar projektu, tak se začne odpočítávat čas, i když s Avengerem jen stojíš. Ale velmi pomalu. Takže teoreticky, když na týden odejdeš, tak hra skončí neúspěchem. Ale to je zase speciální situace ve hře. Jinak je to tak, jak píšeš.
@Kunick (01.01.2020 17:42): V těch nových, pokud mě paměť neklame, se čas posouvá jen a pouze akcemi, které vykonáváš, takže kdybys odešel od nezapauzované hry a vrátil se k ní za týden, nic by se v ní nemělo stát. Máš pravdu, co se týče toho sestřelovaní, to by šlo označit za realtimovou minihru. V tom případě pořád zůstává XCOM 2, kde tato ani žádná jí podobná minihra, pokud si dobře pamatuju, není.
@BUMTARATA (01.01.2020 16:38): Tak tohle přirovnání kulhá na obě nohy. Nehrál jsem všechny díly, ale pokud jsi na základně herní čas reálně ubíhá. Často dokonce i vidíš časomíru. A furt ještě zůstává moment, kdy sestřeluješ cizí ufo. To je 100% netahové.
Fallout 4 - řeší se tam nějaký logický problém? Nejedná se mi ani tak o kategorii 2 jako spíš 10... tak jestli se mi to tam vleze nebo ne... :-)
Tak mám první nástřel. Chtěl bych HC, ale někde jsem ještě nenašel ty správné kandidáty.

1. Parťák - Rayman Origins - co-op s Romčou, HC asi bez problému
2. Heuréka! - Pilgrims - karty se řadí mezi logické a tady se používají převážnou většinu herní doby, takže HC předpokládám, že v pohodě
3. Hudební hra - Musaic Box - hledání not a skládání písní, také asi HC v pohodě
4. Reálná virtualita - Indiana Jones and the Emperor's Tomb - Socha svatého Václava (sice na Pražském hradě, který neodpovídá skutečnosti, ale socha ano)
5. Moje jméno je... - Duke Nukem Forever - v pohodě
6. Ještě jeden tah... - tady jsem chtěl Northmark: Hour of the Wolf, ale tam jsou asi tahové jen souboje pomocí karet, takže Disciples: Sacred Lands, což je kopírka HOMAM, ale nevím, jestli je HOMAM na HC
7. Neseď doma - Crash Bandicoot na mobilu
8. Zimní radovánky - Secret Files: Tunguska - tady zatím jen základ
9. Základní kameny - Reprobates - hra přidána 29.6.2008
10. Výzva naruby - Půl kila mletýho - předpokládám, že soundtrack samostatně nevyšel ani elektronicky ani na CD, LP apod. - takže HC asi v pohodě

Nejsem si tedy úplně jistý u kategorií 2, 3, 4, 6 a 10
konečně jsem si našla čas a přijala jsem výzvu a také jsem si vyplnila profil, jak novými hrami tak úplně dole hry ve výzvách předešlých. Řekla bych, že by mi tam měly pasovat všechny vybrané kousky správně, ale kdyby se Crashovi chtělo, kontrola neuškodí ;o)

Z Nibiru jsem tam schválně dala obrázek Karlova mostu, aby to bylo jasné. Ale Jumas mi tvrdí, že stejně všichni vědí, že tam ten Karlův most je v té hře... ;o)
Zdravíčko mohl bych poprosit o radu jestli by to takhle nějak šlo? Chtěl bych plnit HC verzi.
Zároveň nemáte někdo radu na hru do kategorie 3? Nějak mě nic nenapadá,

1. A Way Out
2. Portal 1
3.
4. COD MW 3 - mise v Praze
5. Sly Cooper Zloději v čase - PS3
6. Xcom/Heroes
7. Zarya-1 - Mobil
8. Lost Planet
9. Witcher 1
10. Welcome to the Game 2 / Mass Effect Andromeda
ad XCOM: Velmi bych rozporoval, že obsahuje realtimovou část, čas strávený na základně je jako čas stráveny v menu, inventáři nebo stromu dovedností.