@Garret (03.01.2021 19:32): Např. zde. V čase 0:09 jdou vidět kulomety, které tě mohou zabít. I ta koule tě může zabít.
Herní výzva 2025
@Crash (03.01.2021 19:10): tak tomu vážně nerozumím. můžete sem dát úryvek z playthrough, která část TP na mě nepočká? pokud si dobře pamatuju, ať přestanu hrát kdykoli, nic se mi nikdy nestane...
@PavelU (03.01.2021 13:58): Řekl bys, že protagonistka Echoes of Etrya je dítě? A tudíž kandidát na 10 HC?
Tip do sedmé kategorie na hardcore: Nosferatu: The Wrath of Malachi
@Garret (03.01.2021 19:06): Protože v těch úrovních, kde je přetáčení času, a ani v tom závěru na tebe ta hra nepočká. Takže souhlasím s musou, Talos Principle sem nepasuje.
@thepcqwer (03.01.2021 16:39): Já myslím, že nepovolit cutscény v této kategorii by bylo kontraproduktivní, a výběr dostupných her bychom neúměrně snížili, takže pokud zbytek hry podmínky splňuje, tak za mě je to OK.
@musa (03.01.2021 18:44): nerozumím, proč by to nemohlo být použito na normal...
@PavelU (03.01.2021 13:58): Talos Principle to pravé nesplňuje. Časem tlačen ve hře jsi, ale jen u některých lokací a pak v samotném závěru. Takže pro kategorii nepoužitelná hra v normál i HC módu.
@PavelU (03.01.2021 13:58): Talos Principle na 7 HC asi ne, vždyť tam nejsi ani zdaleka omezen časem po většinu herní doby. Tu druhou hru neznám, pokud to tam je převažující, tak budiž
@Garion (03.01.2021 14:40): pokud budeš hrát americkou verzi, tak by to šlo dát do Dětského světa, pokud získáš karma titul Vrah dětí.
Kategorie 2 na HC. Na DH je veden brazilský vývojář Terri Vellmann, např. autor hry Heavy Bullets. Ta byla loni v tom Bundle for Racial Justice and Equality na itch.io.
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Video_games_developed_in_Brazil
https://gbatemp.net/company/terri-vellmann
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Video_games_developed_in_Brazil
https://gbatemp.net/company/terri-vellmann
@Crash (03.01.2021 16:09): Teď jsem zmaten. Pokud ta hra má cutscény, které na tebe nepočkají, ale zbytek hry na tebe čeká (idk, třeba Night of the rabbit či jiná point & click, kde na tebe vše čeká) tak se to nepočítá? Chápu, jak výzva má fungovat, ale nejsem si jistý, jak je to s cutscénami.
@DanielKM (03.01.2021 15:59): Počkej, jestli chceš hrát HC variantu, tak máš hrát hru, kde jsi po většinu herní doby omezen časovým limitem. To nevím jestli Journey splňuje, nehrál jsem.
Jinak možná si přečti ještě jednou doplňující informace k té kategorii na webu, to co píšeš naznačuje, že si hledal hru spíš do normální varianty, ale ani tam nejde o žádné zapauzování pomocí ESCAPE, výslovně to tam píšeme, ta hra na tebe má počkat aniž jí zapauzuješ.
Jinak možná si přečti ještě jednou doplňující informace k té kategorii na webu, to co píšeš naznačuje, že si hledal hru spíš do normální varianty, ale ani tam nejde o žádné zapauzování pomocí ESCAPE, výslovně to tam píšeme, ta hra na tebe má počkat aniž jí zapauzuješ.
@Crash (03.01.2021 15:38): Chtěl bych se zeptat na jednu důležitou otázku. Dohrál jsem Journey, kterou si chci dát do sedmého bodu výzvy, tedy do kategorie "Čas je relativní" (Hardcore), ale nejsem si jistý, zda mi může být uznána. Ve hře totiž jsou klasické herní části, které se dají normálně pozastavit, takže od nich mohu odejít, ale cutscény se zastavit nedají. To znamená, že když zmáčknu Escape, tak to nic neudělá a cutscéna jede dál. Proto se ptám, šel by tento titul použít, anebo mám zvolit nějaký jiný? Předem děkuji za odpověď.
@Dan9K (03.01.2021 15:31): Přesně tak, ten limit by tě měl tlačit, ne že ti to jen měří čas.
každopádně nepočítá se (asi?), pokud mi to prostě počítá čas, za jak dlouho jsem něco stihnul a je vlastně jedno, za jak dlouho to stihnu.
Ale teda jsou zajímavý ty HOMAM, který jdou asi použít jak do HC tak na normal, v závislosti na nastavení hry.
Ale teda jsou zajímavý ty HOMAM, který jdou asi použít jak do HC tak na normal, v závislosti na nastavení hry.
@Garion (03.01.2021 15:04): No z pohledu toho, že dohrání v Herní výzvě definujeme jako dohrání hlavní příběhové linky, tak mi to tam tak nějak pořád pasuje, i když sám bych si to tam nedal.
Nejaké tipy na 7. kategóriu HC, respektíve hry, kde beží vnútorný časový limit.
Twelve Minutes
The Sexy Brutale
Minit
Shadow of Memories
The Last Express
Pathfinder: Kingmaker
The Legend of Zelda: Majora's Mask
Dead Rising 3
Twelve Minutes
The Sexy Brutale
Minit
Shadow of Memories
The Last Express
Pathfinder: Kingmaker
The Legend of Zelda: Majora's Mask
Dead Rising 3
@Crash (03.01.2021 14:50): Na dohrani to neni, ne? Ten casovy limit je tam jen od zacatku hlavniho pribehu do jisteho momentu. Dale uz neni, respektive je takovy...vagnejsi.
You'll have 150 game days to complete the first main quest in the game, which is finding the water chip for Vault 13. There is a way to increase that time limit by 100 days during the course of the game.
Also, in Fallout version 1.0, you have a secondary time limit of 500 days to beat the entire game, or 400 total if you extend the first quest by 100 days. However, in version 1.1, these two total time limits are removed--another good reason to upgrade. After you find the water chip, you'll have approximately 13 years to finish.
You'll have 150 game days to complete the first main quest in the game, which is finding the water chip for Vault 13. There is a way to increase that time limit by 100 days during the course of the game.
Also, in Fallout version 1.0, you have a secondary time limit of 500 days to beat the entire game, or 400 total if you extend the first quest by 100 days. However, in version 1.1, these two total time limits are removed--another good reason to upgrade. After you find the water chip, you'll have approximately 13 years to finish.
@Garion (03.01.2021 14:40): No tam je těch 150 dní na dohrání, za mě to podmínku toho, že jsi po většinu hry omezen časovým limitem, splňuje. Nějaké argumenty proti?
@Všivák (03.01.2021 14:10): Už ti na to odpověděli, tak to jen potvrdím, klasické střílečky prostě nemůžeš přestat hrát v JAKÉMKOLIV OKAMŽIKU, to je v té definici dosti důležité.
@Crash (03.01.2021 14:39): Co treba Fallout? :) (Jestli to tady uz nekdo nezminoval.)
@BINGMAN (03.01.2021 13:39): Za mě to vypadá OK, pokud tomu popisu hry správně rozumím, čas plyne nezávisle na tvém konání a máš 4 dny na dohrání což je časový limit. Pokud to nestihneš, svět se restartuje, akorát ti ty znalosti z předchozích průchodů odemykají nové možnosti, ale pořád máš časový limit. Přijde mi to podobné, jako když jedeš závod na časový limit a každým neúspěšným pokusem se učíš tu trať.
Takže za mě naopak vítaná varianta této kategorie a jsem rád, že jsou i jiné žánry než jen ty sporty a závody, které sem zapadnou.
Takže za mě naopak vítaná varianta této kategorie a jsem rád, že jsou i jiné žánry než jen ty sporty a závody, které sem zapadnou.
@Všivák (03.01.2021 14:10): Musis byt schopny opustit kdykoliv hru, aniz bys prohral a hru zapauzoval. Kdyz po tobe bude strilet marinak, nemuzes vstat od hry a odejit.
@Všivák (03.01.2021 14:10): V jakýkoliv okamžik!, tedy, že odejdeš od PC/konzole před vystřílením místnosti a monstra na tebe laskavě počkají a nebudou tě zabíjet :) Takže Dooma a většinu stříleček prostě ne.
@Ronik (03.01.2021 14:10): Doplnil bych svou oblíbenou sérii Kingdom Rush
@Ronik (03.01.2021 14:10): Doplnil bych svou oblíbenou sérii Kingdom Rush
Tipy na zajímavější indie hry na HC 2. kategorii:
- hry od JoyMasher
- hry od ACE Team
- série Momodora/Minoria
- VA-11 Hall-A: Cyberpunk Bartender Action
- Mulaka
- Chroma Squad
- Project AM2R: Return of Samus
- Bug Fables: The Everlasting Sapling
- a letos vyjdou dvě novinky: Cris Tales a Long Gone Days
- hry od JoyMasher
- hry od ACE Team
- série Momodora/Minoria
- VA-11 Hall-A: Cyberpunk Bartender Action
- Mulaka
- Chroma Squad
- Project AM2R: Return of Samus
- Bug Fables: The Everlasting Sapling
- a letos vyjdou dvě novinky: Cris Tales a Long Gone Days
@Crash (03.01.2021 12:36): Můžeš to vystřílet a nechat zapnuté jak dlouho potřebuješ nebo se zastavit v prázdné místnosti. Rozhodně tě nic nenutí to rychle proletět.
@PavelU (03.01.2021 13:58): Případně Druhý díl
Letošní kategorie jsou celkem v pohodě. Co se sedmičky na HC týče. Chápu to tak, že záznam/replikace/parťák/program ze The Talos Principle to splňuje. A tím pádem např. i Echoes of Etrya.
Závody z Brazílie.
Závody z Brazílie.
Myslím si, že do 7. kategorie non HC by měly jít zařadit i různé simulátory, kde když odejdeš, tak se víceméně nic neděje .. pokud se mýlím, tak mě prosím opravte.
@BINGMAN (03.01.2021 13:39): ta kategorie je nejasně specifikovaná, já ji taky nepochopil. počítám, že v budoucnu to lidi bude hodně mást...
@player (03.01.2021 13:40): Není jich tak málo, ale AAA tituly to nejsou.
Výzva Amerika jak jí neznáte na Hardcore bude velmi těžká, protože her pocházejíjích z Latinské Ameriky nebo Brasilie opravdu moc není.
@Crash (03.01.2021 11:45): Ano, 22 minut do konce a pak se svět restartuje. Kromě tvého osobního deníku/terminálu, kde zjistíš, co jsi už prozkoumal a co jsi tam našel. Ale hra na tom opakování stojí, bo není možné (pokud hraješ poprvé), aby jsi hru dohrál během prvního pokusu.
Možná jsem hloupější než syn vesnického idiota a televizní rosničky, protože mi ta kategorie není úplně jasná (a nejsem fanda závodních a sportovních her), tak se zeptám konkrétně: Chtěl jsem si tam dát hru Elsinore, kde se svět každé 4 herní dny restartuje a tvým úkolem je všechny během jednoho pokusu zachránit. Může být?
Možná jsem hloupější než syn vesnického idiota a televizní rosničky, protože mi ta kategorie není úplně jasná (a nejsem fanda závodních a sportovních her), tak se zeptám konkrétně: Chtěl jsem si tam dát hru Elsinore, kde se svět každé 4 herní dny restartuje a tvým úkolem je všechny během jednoho pokusu zachránit. Může být?
@Eru (03.01.2021 13:28): Samozřejmě v těchto případech o tom není pochyb, protože časový limit je jasně daný.
@S4TW (03.01.2021 13:24): No ty do toho nespadají. :)
@Dan9K (03.01.2021 12:20): Nejsem autorem výzvy, ale myslím že FIFA nebo další hry s takovým časovým limitem jsou v pohodě. Jde jen o způsob zobrazování času. Ať už stoupá od 0:00 do 90:00 nebo klesá od 90:00 do 0:00, v obou případech máš na hru 90 minut (+nastavení).
@S4TW (03.01.2021 13:24): Preto som napísal "väčšina" a nie všetky. :)
@Tulareanus (03.01.2021 13:20): no a jaký je připad adventur, kde převážnou většinu nemusíš nic dělat, ale pak je třeba minihra, od které nelze odejít... napadlo mě to v souvislosti s Poldou (mám pocit, že se jedná o třetí díl), kde jsou třeba takové ty ponorky...
@rikuhahl (03.01.2021 12:48): úplne stačia ťahové stratégie alebo väčšina point & click adventúr, či kartových hier. :)
@Memphis (03.01.2021 10:37): bylo by fajn, dostat se na ty informace, které jsme tam zadali sami. Každý rok zapomenu uložit si to a pak každý rok zase složite vymýšlím jak to nastavit abych měla správnou velikost obrázku, vycentrovani atd. Já bych taky ocenila, kdyby tam šlo zaškrtnout to hardcore/normal rovnou a nemusela jsem to přidávat. Ale chápu že třeba ten kdo plní v každé variantě jak HC tak normal, tak by to bylo dost problematické.
@Dan9K (03.01.2021 12:20): můžeš se podívat na můj nebo Jumasův profil. Já tam mám informaci, kterou kategorii plnim na Hardcore a kterou na Normal a Jumas plní vždy obě varianty, takže to má taky rozdele. Máme tam i obrázky.
@Dan9K (03.01.2021 12:20): můžeš se podívat na můj nebo Jumasův profil. Já tam mám informaci, kterou kategorii plnim na Hardcore a kterou na Normal a Jumas plní vždy obě varianty, takže to má taky rozdele. Máme tam i obrázky.
@Všivák (03.01.2021 12:33): u Doomu 2 jsem spíš přemýšlel, že by byla dobrá výzva ho projít bez zabití nepřítele, bohužel je tam ten 7. či 8. level, který vyžaduje 100% killů. Leda, že by tam člověk cheatově vyskočil na tu plošinku rovnou. A pak samozřejmě Romero na konci. Uznalo by se to? :-)
@Crash (03.01.2021 12:31): dobře, provedu :-)
@Crash (03.01.2021 12:31): dobře, provedu :-)
@Crash (03.01.2021 12:31): jj, mrkněte na jumase pro inspiraci třeba :)
@Všivák (03.01.2021 12:33): obecně by mělo jít spíš o takové relaxační hry, nebo interaktivní filmy, který tam budou až na výjimky pasovat, ale je samozřejmě možný, že takovou hru najdeš v každym žánru ;)
@Všivák (03.01.2021 12:33): obecně by mělo jít spíš o takové relaxační hry, nebo interaktivní filmy, který tam budou až na výjimky pasovat, ale je samozřejmě možný, že takovou hru najdeš v každym žánru ;)
@Všivák (03.01.2021 12:33): Ne nechápeš, přečti si doplňující informace, v Doomu rozhodně nemůžeš kdykoliv hru na libovolnou dobu opustit a pak se k ní zase vrátit, protože budeš mrtvý.
S tím časem jsem pochopil jako cokoliv, kde hráče nikde netlačí časový limit. Takže to může být klidně i Doom. Chápu to správně?
@Dan9K (03.01.2021 12:20): Jj, sorry, mě to pak došlo, že každý mluvíme o něčem jiným, proto mi to nějak celé nedávalo smysl.
Myslíš oficiální způsob jak vyplnit profil, když chceš plnit obě varianty? protože předtím si se ptal na oficiální způsob jak plnit Herní výzvu. :) Proto jsem to nechápal.
Oficiální způsob není, ale není problém v profilu u každé kategorie zadat obě hry, vyznačit která je HC a jeden komentář dát do příslušné sekce, odkaz na druhý můžeš nechat u názvu hry. Někdo si to šperkuje i obrázkama. :)
Myslíš oficiální způsob jak vyplnit profil, když chceš plnit obě varianty? protože předtím si se ptal na oficiální způsob jak plnit Herní výzvu. :) Proto jsem to nechápal.
Oficiální způsob není, ale není problém v profilu u každé kategorie zadat obě hry, vyznačit která je HC a jeden komentář dát do příslušné sekce, odkaz na druhý můžeš nechat u názvu hry. Někdo si to šperkuje i obrázkama. :)
@Crash (03.01.2021 09:44): díky, jak psal Memphis, mám na mysli můj vlastní profil herní výzvy, ne oficiální stránky. A nerozumíš tomu, jestli existuje nějaký oficiální způsob, jak vyplnit herní výzvu, pokud chci plnit jak hc variantu, tak normal variantu?
@Memphis (03.01.2021 10:37): supr!
@Eru (03.01.2021 10:17): tak třeba Fifa.
@Memphis (03.01.2021 10:37): supr!
@Eru (03.01.2021 10:17): tak třeba Fifa.
@BINGMAN (03.01.2021 10:53): Twilight Struggle
Tohle video by mohlo pomoct při hledání her s časovým limitem případně pročtěte i diskuzi pod videem.
@BINGMAN (03.01.2021 10:53): Já teď koukám na ty tvoje příklady a třeba to Outer Wilds to podle mě splňuje, jestli tomu dobře rozumím máš tam vždy 22 minut do smrti, to je jednoznačně časový limit. Já jsem obecně reagoval na hry založené s časem jako herní mechanikou.