Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Herní výzva 2025

Vše o letošním ročníku najdete na www.hernivyzva.cz. Před položením dotazu si projděte náš FAQ dokument.
@Eru (31.03.2021 12:59): Není to tam asi nikde uvedeno. Ale obecně je pro mě hlavní motivací od roku 2016, pokud se výzvy zúčastním, právě ta odměna ve formě DH bodů. V Lednu 2017 jsem obdržel 50 DH bodů, odměna od Administrátorů. Muselo to být za výzvu, za jiné věci tolik nebývá. A za rok 2018 to bylo jako výhra v soutěži, díky splnění limitu účastníků. Takže jsem považoval za automatické, že je nějaká odměna s DH body v každém ročníku výzvy. V opačném případě fakt škoda.
@Bursoft (30.03.2021 22:25): no nějaké hry už se rozdávaly, ale jestli máš na mysli klasický Crashův statistický festival, tak ten ještě nebyl. Ale tipuju, že by to někdy v druhé čtvrtině roku mohlo být :-)
Tak si říkám, jestli jsem to někde neprošvihl.. už bylo vyhodnocení minulé výzvy? Popř. je v plánu?
Zdravím, můžu si dát Shadow of the Tomb Raider Amerika, jak ji neznáte?
@Red (25.03.2021 22:01): Stronghold HD je remaster, takže se kvalifikuje do kategorie s názvem remaster :)

A ano, Street Fighty jsou opravdu časově relativní (pokud si nevypneš časový limit nebo tak)
Ahoj,
Kvalifikuje se Stronghold HD jako remaster?
Kvalifikují se bojovky typu Street fighter pro čas je relativní?
@sagittario (21.03.2021 17:11): Ano, takhle to chápu taky. Jde mi ale o to, že ten "reálný vesmír, tak jak ho dnes známe" je v úvodním textu a hru hraji až když jsem na vesmírné stanici neznámo kde (nejspíš, protože jsem ještě hru nedohrál a zatím to nebylo řečené), kam jsem se dostal po pár týdnech v záchranném modulu od té Europy. Čistě teoreticky bych za tak krátkou dobu sluneční soustavu neopustil, ale moji otázkou je, jestli to takhle na ten hardcore stačí. :)

Edit: Tak to vypadá dobře, v jedné místnosti je výhled na Jupiter, takže by to mělo být pro hardcore variantu dostatečné.
Ahoj. Chtěl bych se zeptat, zdali se dá uznat hra Event[0] do hardcore kategorie Okna vesmíru dokořán. Příběh hry začíná misí ze Země na Europu (měsíc Jupitera) s tím, že dojde k havárii a hlavní postava pak skončí na vesmírné stanici, u které není řečeno, kde je (teda aspoň prozatím, hru jsem ještě nedohrál). Na ní se pak odehrává (asi) většina hry (podíváme se i do vesmíru ve skafandru, apod.).

Já bych řekl, že by to mělo být pro tuto kategorii v pořádku, co myslíte vy?
Jde mi jen v podstatě o to, aby mi uhnuli z cesty, když už nejdou obejít a to, že moje vábnička přivábí i Aliena je jen bonus, ale ne účelný :D
no, já bych se zase držel ducha slova pacifista, pokud vědomě zapřičiňuješ smrt svých nepřátel, tak mi to do toho moc nesedí :D
Tak ono v tom Alienovi jde o to, že hodíš nějakou bombu, která odláká nepřáteli a zároveň přiláká samotného Aliena a pak nepřátelé mají smůlu. Já Aliena mám do Pařana na normal, ale teď jsem zjistil, že hra jde projít i bez zabití, ale nevím jak moc bude nutné použít i tu taktiku odlákání. Zkusím bez toho, když se povede, budu mít radost, když ne, pořád splněná hra do výzvy.

To není o šťourání, ale o tom, že když už to hraju, tak ať vím čemu se vyhnout.
Jako ja vyzvu nedelam a delat nebudu, uz jen z duvodu kdyz tady ctu ty vecny stouraly kteri obraceji lejno ze vsech stran aby vsem ukazali kde nejvic smrdi  : )
Teda ale já s tím zase nesouhlasím. To je jak v tom Doomovi, někam vejdeš, odejdeš, oni do sebe začnou pálit a zabijou se navzájem a hráč nikoho nezabil. To by mělo jít a je to prostě výzva to takhle projít. Něco jinýho je mít třeba ty psy a poslat je vyloženě na ně, to už je na úrovni zbraně. Ale udělat to tak šikovně, že prostě se někdo zabije navzájem tím, že umožním to, aby se nějak dostali k sobě, to bych řek, že je právě super.

Jestli jde vyloženě o to, že se musím někde rozhodovat, že někoho zabiju nebo ne, to je vlastně docela nuda. Tohle je právě ta výzva a adrenalin, který by z toho měl vzniknout.
@Charllize (18.03.2021 17:53): Aha, no mě tyhle filmy nějak nezaujaly, shlídnul jsem je mezi prvníma svýma akčnákama někdy před 20 lety a většinu už úspěšně zapomněl. Díky za osvětu.

@sagittario (18.03.2021 16:57): Takže ne, použít nejde, je to stejný, vlastně daleko horší, jako bys na ně vypustil lovecký psy :) Tvým přičiněním by prostě nikdo neměl zemřít.
@sagittario (18.03.2021 16:57): Možná se hloupě zeptám, ale co je Xen? Pokud někoho/něco ovlivníš, aby zabil další lidi, tak se to moc neliší od toho, kdybys je zabil sám, ne? Je to stejný, jako kdybys třeba psa připevnil bombu a poslal ho k nepřátelům. Takže pokud Xena dostatečně neobhájíš, tak za mě tenhle postup použít nejde.
Dotaz k Pacifistovi na HC a Alien Isolation, můžu na nepřátele poštvat samotného Xena a pořád splnit na HC?
@Jumas (17.03.2021 22:48): Chaser právě nejen splňuje kategorii výzvy ale je to taková definice samotného slova výzva. Vlastně uživatele, co Chasera nehráli či nedohráli (i když mají 20000+ DH bodů), považuju za nižší formu uživatelů.
Ahoj, můžete mi prosím doporučit nějaké hry na "Okna vesmíru dokořán" hardcore variantu. Děkuji :-)