Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

ty nedělní seriály mne v pondělí fakt dostavají - The Walking Dead, Homeland, ale hlavně Dexter, každá série a každý díl je neskutečně kvalitní a vůbec nepolevuje ani v 7mé sezóně! Neskutečné, neznám žádný jiný seriál, který by si udržel takovouhle kvalitu po tak dlouho, kor drama.(RED DWARF byl skvělý, ty původní série, ale ty nové řady 9 a 10 nejsou nic moc, 9 teda byla řádný fail)
Tak pozeram Rocketeera od Disneyho... a prave prebehla zdaleka najlepsia scena filmu. 1:35:00 zaciatok. Pochybujem ze to este nieco prekona. Inac celkovo tazko C-ckova zalezitost.
@Say (02.11.2012 16:13): No ak hladas fakt TOP kvalitu najvyssej triedy tak potom je to uplne jasna volba.

Master of the flying guillotine.

Oficiálny text distribúcie znie "Lahůdka pro labužníky – "undergroundové" kung-fu – slepý mistr a jeho létající gilotina, jednoruký boxer, jogín s natahovacíma rukama a hudební doprovod, který zajišťuje např. KRAFTWERK či TANGERINE DREAM."

Je to vlastne jedna velka rezba, ktora je obcas na chvilu prerusena filmom.
Kánon je dobrá vec, aby to nedopadlo ako so Star Trekmi (knihy, komiksy & stuff alebo ten Abramsov pseudostar trek), aby to malo určitú konzistenciu a tendencie univerza, veď nové príbehy sa dajú pekne vytvárať aj kánonicky, stačí mať len dobrý nápad. Ale očakávať taký nápad od Disney? I don't think so...
Dostal jsem chuť na nějaký shaolinský film. Doporučíte něco? Na stáří nezáleží, na kvalitě spíš.
Na jakýkoliv kánon kašlat, akorát to svazuje ruce.
Ideální by byl příběh nějakých úplně nových postav a (velmi osobní preference) v období staré republiky, či klidně mnohem starší. Dřenit donekonečna Luka, Leiu, Hana, jejich potomky a potomky jejich potomků mi přijde poněkud zbytečné.
New Star Wars, tiez by som uvital uplne novy setting casovy a rozhodne by som hodil cez palubu vsetkych Skywalkerov, Palpatinov atd. Najlepsie by bolo keby to bolo nieco uplne bez nadveznosti alebo akehokolvek suvisu s existujucimi SW.

Skor by to mohlo byt nieco zo starych cias ako KOTOR alebo este starsie.
@MickTheMage (01.11.2012 11:21): No najmenej podstatnych hovadim je tam viac, ale tato mi teda prisla DOSt zavazna lebo proste Klingoni predsa fakt ziadne zachranne kapsuly nemaju a a ni nemozu mat pri ich mentalite ale prave tu zazrakom bola Klingonska lod ktora ich mala, to mi fakt pride ako dost zavazna chyba. Ved utek sa da vymysliet aj lepsie ako uplnym perkrutenym vsetkeho co Klingoni predstavuju.
@Aaron_Hill (01.11.2012 09:17): Tak to radsej verejne nepriznavaj :-).

Ale mam VELKU vytku teraz, obrovska logicka chyba v diely S02E25 - Archer prave unikol z Klingonskej lodi v zachrannej kapsuly, pricom par dielov dozadu z inej nemohli lebo "Klingonske lode NEMAJU ziadne zachranne kapsuly" Ehm, FAIL...... ale inac ako v pohode mna Enterprise celkovo bavi napriek castym negativnym hodnoteniam. Ale toto som proste musel napisat.
TOHLE mělo být v Nové naději místo Luka Skywalkera:) "All suspects are guilty. Period. Otherwise they wouldn't be suspects, would they?"
@NateLogan (31.10.2012 23:14): Ano to mne tiez, ale akonahle sa ozvu tie tony a ten buzerantsky spev tak okamzite horuckovito chmatam mys a posuvam ten pidizvik co zobrazuje progres videa doprava aby sa to preskocilo. Mam cukanie kvoli tomu repakovat vsetkych 100+ dielov a vystrihat odtial titulky.

Nastastie nekvalita hudby v titulkach nema ziadnu korelaciu s kvalitou samotneho serialu :-). Nastastie.
Tak podme do Star Treku, Star Wars sme uz rozobrali......

Ale vazne, vyhlasujem sutaz o "absolutne najhorsiu prisernu totalne homosexualne buzerantsku a neskutocne vopruzne nepocuvatelnu" skladbu v zaciatocnych titulkoch v historii filmu.

Moj navrh na Diamantovu medailu - Star Trek Enterprise.
Ne E3 je jasně vidět, jak se scénář musel vlézt mezi E2 a E4. Nejvíc mě štvaly ty smrti důležitých postav=/ To bylo jak na běžícím páse a bez nějakých hrátek. Prostě tenhle musí jasně zemřít, dáme to do jedné scény. Tenhle taky a ta taky tak to dáme do jedné velké scény. No a třešničkou na dortu jsou ty dialogy... Opravdu jsem místy nevěděl, jestli náhodou nesleduji venezuelskou telenovelu=/ =(
@NateLogan (31.10.2012 18:13): No samozrejme SW 2 nie je ziadny uchvatny film, ja osobne ho charakterizujem ako "akcny film z prostredia Star-wars". ALE o co ide je to ze SW 1 je tak zufalo neskutocne nudna ze sa proste neda dopozerat do konca viac ako jeden jediny krat pri prvom pozreti. A navyse uplne nezmyselny hlavny zaporak, ktory je tam uplne odveci len ako kulisa pre par zaberov kamery, fakt totalne odveci pri porovnani s Vaderom.
V SW 2 sa aspon "porad neco deje".

Zato SW3 je zdaleka najlepsi diel novej trilogie a pre mna po SW5 mozno aj druhy najlepsi celkovo.

@Fingon (31.10.2012 17:49): To fakt v prvotnom scenari sa mali mastit s Wookies? To je teda riadny FAIL ze to zrusili, brutalny FAIL.
Midichloriany jsou úchylnost. To je asi něco, jako se snažit vědecky vysvětlit talent.

Nehledě na fakt, že kdyby Force byla "hmotná", tak se dá nekonečně klonovat = nekonečný zdroj, bla bla bla... Zkuste si zahrát tu chujovinu Force Unleashed. *epic facepalm*
@mazar1234 (31.10.2012 15:07): Dvojka je dost přímočará a příliš spoléhá na digitální efekty, které ještě nejsou na dostatečné úrovni (jako Ep3). Mě se naopak jednička líbí nejvíc z celé nové trilogie, mínus Jar Jar.

@Fingon (31.10.2012 17:49): Mě se ty animáky taky celkem líbí, i když mám fakt hodně výhrad. Jednak díry v kánonu (kašlající Grievous, Republika toho moc vyhrává, i když by měla dostávat na prdel) a pak až přílišná dětinskost.
Asi budu v menšině, ale animované Clone wars se mi líbily - ta série kraťasů byla na hraně, ale animák i pár prvních dílů nového seriálu nebyly špatné. Naopak beru s rezervou původní trilogii, kterou se tu všichni zaklínají - Nová naděje je první půlhodinu nuda k pohledání a ani pak se nic moc neděje, navíc to vypadá, že si někdo hrál v Movie Makeru se všemi možnými prolínačkami;)

IMHO nejraději mám Impérium vrací úder - a Ewokové mi nikdy nevadili, ale kdyby naplnili původní verzi scénáře, ve které místo medvídků zatápějí Impériu Wookiové, to by mohlo být fajn. Škoda zacílení na dětské publikum.

Novou trilogii jsem sice viděl, ale nějak se k ní neumím vyjádřit, něco byl průměr, něco bylo lepší. Každopádně trojka se mi asi líbila nejvíc. A ač ne-fanoušek, viděl jsem i oba ewokovské filmy a epizody z animáků osmdesátých let, dokonce i otřesný Holiday special.

Prostě jsem spíš Trekkie;)

IMHO bych byl radši, kdyby už taky opustili rodinu Skywalkerů, nebo alespoň Anakina a Luka. Luke je nudný. - To je asi tak stejné, jako bych chtěl nové příběhy ze světa Harryho Pottera bez Harryho Pottera, taky mám v lásce spíš Hermionu:)
@Všivák (31.10.2012 16:55): Jo to beru. Ale vzhledem k tomu, že v původní trilogii už řád nefunguje, tak tam nemá cenu moc o fungování a organizaci mluvit, že jo :).
Ale jo, ten svět se prohloubil. Ale midichloriany ho jen krkolomně zkomplikovaly a to dost blbě. Jak psal Bodkin, ten svět by se bez toho obešel v pohodě. Takhle je to rozpor a působí to dost fušersky.

Ale tak to je jen můj dojem.
@Shoggot (31.10.2012 16:45): Jo, ale tady je důležitý se naučit tu sílu ovládat, a podle toho uzpůsobit životní styl. Podle mě je v tom dost budhismu. Jedie bych přirovnal k šaolinům.

Pokud sis všiml, tak v původní trilogii se toho moc o fungování a organizaci řádu Jediů moc nedozvíš. Vidim v tom pokrok ve vyprávění fungování tohohle světa. Podle mě je to napsané dobře.
@Akhera (31.10.2012 16:35): To je bezva fanouškovská teorie. Škoda jen, že je tuším ve filmu řečeno, že právě díky midichlorianům tebou protéká Síla. A že midichloriany mají všechny živé buňky. To znamená, že Síla je všude a množí se teda všude stejně, nejvíc asi u velkých zvířat, protože ty mají buněk asi nejvíce.

Ono to tak klidně může být. Ono to může být jakkoli. Nicméně je to reziduální blbost, kterou tam Lucas musel vecpat, protože měl nějakej záchvat nebo dočasné pomatení mysli a teď se s tímhle kiksem další musej nějak vypořádávat.

@Bodkin (31.10.2012 16:40): My point exactly.
@Shoggot (31.10.2012 16:30): Já četla jednu bezva fanouškouskou teorii, že midichloriany nejsou zdrojem Síly, ale že se množí tam, kde je. Takže Anakin nemá velkou Sílu kvůli midichlorianům, ale má mnoho midichlorianů, protože ním protéká velká Síla