Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Zhanga jsem mel rad, ale posledni dobou uz je to nic moc... plus jsem se dostal i k jeho dalsim filmum a nejak uz me to nebere...
@Zoltan (29.12.2012 23:47): Proč? :)

A určitě, Hrdina je úžasný film, a Cesta domů vlastně také. Huozhe tu mám již delší dobu také připravené. Spíše jen si musím doplnit vzdělání, jelikož mimo Zhanga, IP Manů a Ibišku nevím, co za zhlédnutí stojí.
@Drolin (29.12.2012 23:38): Yimou Zhang se ti líbí? Jestli ano, tak zkus Rudé pole. Touha, opatrnost je taky zajímavý film. I když u tebe člověk nikdy neví :)

Což mi připomíná, že bych se měl podívat na Huozhe.
Nějaké tipy na kvalitní čínské filmy, tedy mimo obvious děl a low budget akčních bojovek?

Jinak to může být vše od Hrdiny po Ibiškové městečko :).
Rizzoli & Isles (u nás Vraždy na pitevně) je velmi pěkný detektivní seriál o řešení vražd, v němž se vám dostane toho, co Mentalista ani Castle nikdy mít nebudou. Na nějakou formálnost se tu nehraje, jednotvárné zápletky též ne. A hlavně je ten seriál děsně vtipný, zábavný a vůbec má rozvětvenou dějovou linii, kdy v každé epizodě hlavní postavy řeší i různé postranní věci. To celkově dotváří jedinečnou atmosféru seriálu. Mě stačilo v TV vidět kousek epizody 2x04 a hned jsem věděl, že musím vidět celý seriál. Zaujala mě totiž i Angie Harmon, kterou jsem neviděl už ani nepamatuji, znám ji z Baywatch Nights, který běžel už hodně dávno. Často mi to ani nepřijde jako klasická kriminálka, detektivka, ale mnohem blíže to má k akci. Rozhodně seriál, u nějž jsem strávil celý prosinec a nelituji. Momentálně jsou k mání již kompletní tři série a příští rok bude už čtvrtá.
Ok, Cabin in the Woods je nejlepší film, který jsem letos viděl. Jakožto milovník horrorů a 'hater' toho, co se ze slasherů (a horrorů potažmo) stalo, to nejde nemilovat :D

Also, včera sem zmákl i Abraham Lincoln Vampire Slayer a až na toho dřeváka hlavního herce a ne příliš dobře převedené knížky na film, to bylo ještě ok. Ale kdyby to dostal do pracek třeba Raimi (Byť Timur zase zvládá krásné pohledy) a udělal z toho pořádnou 'totální kokotinu' jak se patří, tak to mohlo být boží.
Tak jsem se schválně podíval na toho novýho Dredda, krom toho že mi to silně připomělo skvělej počin Raid, tak tohle bylo takový nemastný a neslaný béčko, škoda že nevyužili více potenciál komiksu.
@Bodkin (23.12.2012 22:28): Tak 1st Class dopozerane.... fakt by clovek necakal ze to bude take dobre... aj ked teraz som zistil ze si uz vobec neviem spomenut ako porazil/(zabil?) Magneta cpt. Pickard v tom prvom filme. Hell, teraz musim pozerat este aj to!

Ale Dredd bol este zabavnejsi a teda urcite najzabavnejsi film 2012 (nie najlepsi). Aj ked mal bohuzial iba 1:30 hod.....
A což takhle v tuhle pozdní hodinu něco na zklidnění rozjitřených nervů a připomenout si jeden nádhernej herní soundtrack. :) odkaz
Uch, Inception nesahá Eternal Sunshine... ani po kotníky=) A už teda vůbec moc nechápu, proč zrovna tyhle filmy porovnávat.
@Bodkin (23.12.2012 22:28): Dik za typ, som vdacny za tieto vseliake nazvy... viem co mam pisat do tych vyhladavacov :-). Teraz stahujem Commando 720p, ale davam si do poradovnika tych X-menov....Cloud Atlas uz mam, Taken 2 tiez (no zabavne to urcite bude, clovek sa zasmeje), Bourna som uz videl. Tak este popozerat tych dalsich ca 1.4TB co mam na externom disku... sakra tie filmy pribudaju rychlejsie ako ich stiham pozerat.

@Bodkin (23.12.2012 22:28): Ale Dredd je fakt ultra-masaker to si urcite pozri a nebudes lutovat.
@mazar1234 (23.12.2012 20:39): Nu, to samé můžu říci teď o X-men 1st class. Překvapilo mě, jak dobré to bylo.

Dredd je frajer, až budu velký tak chci být fašoun jako on. <3

Komix je... komix, ale pokud najdeš speciál crossover s batmanem a jokerem... geniální
Tak DREDD 2012 je must-see film. Uz len preto ze sa cely odohrava v jedinej hermeticky uzavretej budove Rozdiel medzi Judge Dredd so Stallonem a Dredd 2012 je asi taky ako medzi Wolfenstein 3D a System Shock 2.

Tento film je totalny masaker a to tak ze naprosto naprosty a to uplne naprosto.
Pointa na zaver>

Boss: Tak co sa tam stalo?
Dredd: Drogovy zatah.
Boss: Vypada to na pekny masaker.
Dredd: Pachatelia nechceli spolupracovat.
Nolan je kopyto a kdyby se vykašlal na blockbustery a raději točil malé paranoidní filmy jako bylo např. jeho Following, udělá mnohem lépe.
Tak idem do toha Dredda, sice korejsky BR rip so zasranymi haky-baky titulkami ale kvalita obrazu vyborna takze pohoda. Som zvedavy teda co z toho bude.
Inception se mi hodně líbil, Batmani jsou zábavné popcorny, nic víc (což vlastně platí i pro Inception :D)
Srovnávat Inception s Cloud Atlas? Wtf?

Inception je parádní a dost mě nadchlo, i když je to v podstatě jen hodně geniálně rozšířený primitivní heist movie. Proto je dobře řž se Nolan na ty mizerné Batmany už vybodnul a bude točit něco menšího a scénáristicky zajímavějšího, i Prestige bylo fajn.

Bane v TDKR má zábavný nástup na scénu, je tam vidět nějaký potenciál... aby ho pak Nolan v příběhu úplně vykastroval, vykostil a změnil v rozměklé želé odhozené někam do rožku. To už i ten Joker se svými plány dopadl líp, i když stále dost hovadsky plytce a mainstreamově.
@mazar1234 (23.12.2012 12:27): Avataru jsem se radši vyhnul, ale jinak proti jeho filmům nic nemám.

Btw Hobit je asi největší kýč (ve smyslu líbivosti a podbízivosti stylizace) v dějinách kinematografie. Ale s tím možná i všichni souhlasí. :D