@AlieN (29.08.2013 00:44): Memento mě moc nebavilo, příliš laciná zápletka a po chvíli mi bylo jasné jaké dramatické finále mě čeká.
Kultura
@Say (28.08.2013 23:50): Ano, Memento jsem měl také na mysli. Pointa pro tebe je v tom, že je pitomost oddělovat formu od obsahu, protože (a tuplem v takto jasných případech) forma JE obsah.
Je to stejné jako říct že Titanic by byl o ničem, kdyby v něm nebyl ten ledovec.
Je to stejné jako říct že Titanic by byl o ničem, kdyby v něm nebyl ten ledovec.
@90210 (28.08.2013 22:48): ehmm...co je podle tebe vizuál? výkony před modrým pozadím a následná digitální onanie, nebo něco takového? odkaz, odkaz ?
Já jen ať vím co čekat
Já jen ať vím co čekat
@AlieN (28.08.2013 23:46): Nemůžu posoudit, neviděl jsem. Ale podobně to má i Memento (forma syžetu), jestli si rozumíme.
@Say (28.08.2013 23:36): Asi jako že kdyby Irreversible bylo vyprávěné normálně, tak je to nudný a blbý revenge movie.
@John Mirra (28.08.2013 23:31): Kdyby tam ta kamera nebyla, tak je to docela nudný remake Godzilly.
@Say (28.08.2013 23:18): ... kamera že z Cloverfield udělala (ze sračky) koukatelnou záležitost? Čoveče, odlišnější názor na ten film snad ani nemůžeme mít :D
@AlieN (28.08.2013 23:08): Kameru považuji v District za naprosto geniální věc. Ruční/dokumetnární záběry mají podle mě v celovečerních filmech obrovský potenciál. Viz takové Cloverfield, které z totální sračky udělalo docela koukatelnou záležitost. Viz toto.
@Say (28.08.2013 22:55): Elysium.
A dosledoval díky kameře... tzn se ti líbila? V Elysiu je v akci rozklepaná kamera taky. I ldyž oproti Districtu neopodstatněně a výrazně hůř.
A dosledoval díky kameře... tzn se ti líbila? V Elysiu je v akci rozklepaná kamera taky. I ldyž oproti Districtu neopodstatněně a výrazně hůř.
@AlieN (28.08.2013 22:51): Hlavně v závěru. První půl hodinu jsem fakt žral... Naprosto geniální kamera a narace. Ale v půlce se to zvrhlo na efektní Transformery (a dosledoval jen díky kameře). Kdyby ten začátek nebyl tak luxusní a konec mě tak nepraštil, možná bych to až tak neřešil, ale tohle prostě nemůžu odpustit=/ Samotný příběh teď stranou.
Levičácký Esylium, nebo District?
Levičácký Esylium, nebo District?
@Say (28.08.2013 22:50): V čem?
Ale btw hodně lidí nadává na to jak je to primitivně levičácké... já to tam tedy zas tak moc neviděl, ale tobě se to bude líbit :))
Ale btw hodně lidí nadává na to jak je to primitivně levičácké... já to tam tedy zas tak moc neviděl, ale tobě se to bude líbit :))
@90210 (28.08.2013 22:48): To rád slyším, protože District byl pro mě wtf=)
K Elysiu - Skvelej vizual, slabsi klisoidni pribeh. Zklamani, protoze District 9 od stejnyho rezisera byl super film.
4Paul - S Kick-Ass 2 souhlasim. Doporucuju vsem, co maji radi zabavu ostrejsiho razeni.
4Paul - S Kick-Ass 2 souhlasim. Doporucuju vsem, co maji radi zabavu ostrejsiho razeni.
@AlieN (28.08.2013 22:22): Um, o tomhle kousku slyším prvně. Vypadá zajímavě.
Fukova recenze na Elysium je kupodivu velice výstižná, jen ta nezajímavost a hloupost filmu mě štvala o trochu víc než jeho (ale ne tolik abych se nedokázal bavit tím ostatním), takže bych s hodnocením šel aspoň o 10% níž. Tedy zhruba na úrovni podobného In Time... které také podobně jako Elysium bylo "celkem fajn", ale vzhledem k nemalým očekáváním od věhlasného režiséra vlastně zklamáním.
Jako že Tommy Emmanuel má můj respekt a většina jeho věcí se mi líbí, ale to co udělal ze skladby Classical Gas tak tomu jen tak tuhle přehácanou onanii neodpustím.
Já jel kvůli Coopera, Mourning Beloveth a právě tomu výletu do nových krajin, jinak jsem skoro nic neznal. Musím ale říct, že hudebně jsem si ještě žádný jiný fesťák neužil více.
@Zero (27.08.2013 01:38): The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble bych si nechal líbit... A to dost.
@Javor (26.08.2013 19:43): Jo, tam bych si někdy rád zajel, ale ta vzdálenost... Loni tam hráli Alcest a Lantlos a Solstafir a The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, to by bylo tak akorát něco pro mě.
@Mount (24.08.2013 11:35): DBE je velmi sympatický festival v krajině zvané Sedmihradsko, známější spíše jako Transylvánie.
@Say (26.08.2013 14:19): v čem jsi to čáral? Je to pěkné, jen trošku to stínování by chtělo potunit.
@Bodkin (26.08.2013 13:51): Awsome, máš u mě čokoládu!
Ten by to mohl být.
Točník, 14-15. stol?
@Say (26.08.2013 13:17): Není to dneska už jen zřícenina, že ne? Protože ty se špatně poznávají. Není se čeho chytit.
@kaslikjochanan (26.08.2013 13:14): Nene=) Ale v historii měl pár věcí s Karlštejnem společných...
@Say (26.08.2013 12:18): Řekl bych, že podle střechy Karlštejn. Akorát je to z jinýho úhlu, než ho zná většina lidí. A století je to buď chvíli po dostavbě (15. století), nebo spíš někdy v 17. století (obléhání švédy).
@Say (26.08.2013 12:18): Nemám tušení, ale je to dost dobrý! ;)
Pokus o artwork. Jde o český hrad, kdo pozná který + století, má ode mě čokoládu=D
Právě jsme se vrátili z Kick Ass 2 - skvělé, prakticky dokonalé pokračování a završení jedničky. Ženský doprovod taky nadšen. Totální geekout po všech stránkách :)
Od Wadlova jsem nic nečekal (zvlášť když mi trailery přišly slabé), ale moc překvapil. Kdyby mi někdo řekl že to točil taky Matt Vaughn, věřil bych tomu.
Od Wadlova jsem nic nečekal (zvlášť když mi trailery přišly slabé), ale moc překvapil. Kdyby mi někdo řekl že to točil taky Matt Vaughn, věřil bych tomu.
@Javor (21.08.2013 17:57): To jsou filmy, nebo koncerty, knihy?:)
Dark Bombastic Evening byl naprosto perfektní zážitek. A Sedmihradsko je taky super.
@Matthew.J (20.08.2013 22:55): Já považuji Serenity za jedno z nej sci-fi, co mi filmová branže za poslední léta nabídla...
@Matthew.J (21.08.2013 07:02): Môže. A kde tam bolo toľko pátosu a dier? Nevravím, že je ten film bezchybný, ale fakt som si nevšimol.
@Matthew.J (20.08.2013 22:55): serenity je prakticky dokonalé zakončení seriálu, ale v dabingu bych na to v životě nekoukal
@Matthew.J (21.08.2013 07:02): Český dabing je extra příšerný. Slyšel jsem kousek začátku, víc jsem nevydržel. Jaký byl dál, vím už jen z hrůzostrašných historek. V originále mi přišel film dobrý. Možná ne tak jako seriál, ale rozhodně jde o jeho dobré filmové pokračování.
@M.a.t.t. (21.08.2013 00:04): Mno přišlo mně to, jak kdyby to vymyslel člověk který to dostal za úkol a seriál zhlédl těsně předtím. Teda spíš přečetl si jeho obsah ve zkratce. Bylo to patetické, "děravé" a tá atmosféra byla hodně odlišná. Dialogy mohl způsobit ten dabing, ale stejně bych řekl, že až takový rozdíl to udělat snad nemože.
@Matthew.J (20.08.2013 22:55): V čom? Chápem, že niekomu môže vadiť trochu odlišná atmosféra, ale inak výraznú kritiku asi nechápem, obzvláśť nie u niekoho kto má rád seriál. (aj keď dabingu by som sa v tomto prípade vyhol)
@Fingon (20.08.2013 09:24): Tak jsem to viděl ten Hrom světlušek a nějak mi to nepřišlo citově vydírací a je to i kupodivu bez patosu a nedopadlo to tak strašně(kresba byla fakt střízlivá a myslím, že se o anime nedá moc mluvit.)
Mno tak dnes jsem si pustil serenity, ale oproti tomu seriálu jak špatný vtip. Ten dabing tomu asi taky moc nepřidal teda.
Hrob svetlusek me taky moc nenadchl (jako anime, ani jako film), spis me zajima Cerny dest, ktery kdysi doporucoval Kordus.
@AlieN (19.08.2013 21:45): Placebo za 1200 říšských? To je skoro stejně dobrý vtip jako loňský Manson za litr.
Nadto musím po prohlédnutí pár fotografií znechuceně konstatovat, že se Brian nebezpečně mění z Molko na Vdolko.
Nadto musím po prohlédnutí pár fotografií znechuceně konstatovat, že se Brian nebezpečně mění z Molko na Vdolko.
Jo, na Pixies mám koupenej lístek..
Btw kdyby to někoho zajímalo - sepsal jsem si teď "krátký" seznam pro mě zajímavých koncertů během podzimu. Nejspíš jsem na pár dalších ještě zapomněl a nebo o nich ani nevím. A uznávám že některé jsou tam spíš pro srandu a nešel bych na ně za peníze ani kdybych měl čas.
6.9. Spiritual Front (IT), Rány těla
19.9. Uriah Heep
19.09. Der Blutharsch (AT), Deutsch Nepal (SWE), Jastreb
27.09. THE DEVIL AND THE UNIVERSE (A), Tábor Radosti
28.9. Blixa Bargeld
2.10. HEIDENFEST
10.10. Pixies
12.10. HIM
14.10.Parov Stelar
25.10. MOONSPELL
3.11. VNV NATION
12.11. Destruction Unit (Paradise Lost, Lacuna Coil, Katatonia)
13.11. Placebo
17.11. White Lies
18.11. Primal Scream
22.11. Nick Cave
23.11. WMoR
21.11. IN EXTREMO (GER)
27.11. Dark Tranquility
5.12. LORDI
Asi bych se potřeboval naklonovat a nechat si umřít nějakého bohatého dědečka...
6.9. Spiritual Front (IT), Rány těla
19.9. Uriah Heep
19.09. Der Blutharsch (AT), Deutsch Nepal (SWE), Jastreb
27.09. THE DEVIL AND THE UNIVERSE (A), Tábor Radosti
28.9. Blixa Bargeld
2.10. HEIDENFEST
10.10. Pixies
12.10. HIM
14.10.Parov Stelar
25.10. MOONSPELL
3.11. VNV NATION
12.11. Destruction Unit (Paradise Lost, Lacuna Coil, Katatonia)
13.11. Placebo
17.11. White Lies
18.11. Primal Scream
22.11. Nick Cave
23.11. WMoR
21.11. IN EXTREMO (GER)
27.11. Dark Tranquility
5.12. LORDI
Asi bych se potřeboval naklonovat a nechat si umřít nějakého bohatého dědečka...
@Sadako (19.08.2013 19:58): Výborně, o tom prvním jsem nevěděl, takže další do sbírky...
A Lokajové na stránkách mají už jen M'era Luna Festival.
A Lokajové na stránkách mají už jen M'era Luna Festival.
@AlieN (19.08.2013 18:14): To by mohli mít samostatné turné, když jedou i na Castle Party, ne?
Já na festival nepojedu, já na festival nepudu, to by na mě Hulk mod přišel, na lidi vzal bych sekyru...
Co se týče září, kromě Blixy to jsou ještě minimálně dvě pozornosti hodné věci
Der Blutharsch + Deutsch Nepal 19. 9.
The Devil and The Universe + !Tábor Radosti! 27. 9.
Já na festival nepojedu, já na festival nepudu, to by na mě Hulk mod přišel, na lidi vzal bych sekyru...
Co se týče září, kromě Blixy to jsou ještě minimálně dvě pozornosti hodné věci
Der Blutharsch + Deutsch Nepal 19. 9.
The Devil and The Universe + !Tábor Radosti! 27. 9.
Na příští Castle Party přijedou Deine Lakaien a už teď na konci září bude v Praze Blixa Bargeld.
(jako by ta miliarda überzajímavých koncertů, co tu teď na podzim budou, nestačila)
(jako by ta miliarda überzajímavých koncertů, co tu teď na podzim budou, nestačila)
@Aba (19.08.2013 00:35): No, možná zkus spíš tuhle verzi.