Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Tak Schwarzeneggerov The Last Stand sa prekvapujuco stal po Terminatoroch 1,2 jeho tretim najlepsim filmom. Stallone sa moze ist zahrabat do zumpy. Tak krasne narezovy akcnak potesil, pocul som ze je to celkom dobre ale ze to je az tak zabavne ako to je som veru necakal.
Well done Arnie.
Mno, tady to hodne zalezi na vkusu, nastesti porovnavas herce, kteri jsou v tomhle porovnatelni - oba dva stavi/staveli hodne na grimasach a mimice obliceje vubec. Osobne si vazim obou.

Ale co se urceni nejlepsiho komika vubec tyce, tam uz to tak jednoznacne neni. Zaprve je potreba urcit, co je jeste komik, co uz je bavic a kdo je jen herec komedialnich roli (pricemz muze samozrejme byt obsazovan i do roli dramatickych, tj. ne jen ciste komedialni herec).

Treba Petry Novotneho a Rychleho asi nikdo nebude povazovat za "herce" ani "komiky", ale pouze za bavice - stejne jako Genzer a asi i Suchanek, ktery se do role bavice preprofiloval z herce. Sokola s Chmelou bych stale za herce povazoval.

Ale to uhybam, nicmene debatu o tom, jestli by v takove ankete nemel figurovat treba spis De Funes/Bourvill/Fernandel, Chaplin/Keaton/Lloyd/Arbuckle, Mel Brooks/Zero Mostel, pripadne uplne jina a dnes uz beznou populaci zapomenuta jmena, takovou debatu bych si mozna pral.
@MiDlo (30.09.2013 08:33): A teď se na stejnou otázku zeptej svých rodičů, případně prarodičů, strýce a tety. :) Divil bych se, kdyby stále vyhrával Carrey (ale osobně nic proti němu nemám, patří k tomu nejlepšímu z americké produkce, hlavně se mi líbil v Truman Show, Muž na Měsíci a Lhář,Lhář).

@MiDlo (30.09.2013 08:33): Nepotřebuji se smát, žádný televizní pořad mě nerozesmál už léta, stačí mi, když mi na chvíli vykouzlí úsměv na tváři a zahřeje u srdíčka. Bohužel většina moderních českých bavičů jsou takoví trapáci, že když něco rádoby vtipného řeknou, tak se začnu cítit trapně za ně a přepínám stanici. Možná ten pocit znáte taky.
Neill Blomkamp točí sci-fi film s Die Antwoord (a motá se kolem toho i Hugh Jacckman a samozřejmě Sharlto Copley).
Fuken epik.
Carreyho jsem nikdy nemusel, ale pořád lepší než Burian. Ten mi vždycky přišel naprosto nesnesitelnej.
Moje postřehy ke Kick-Ass 2. Mám z filmu rozpačité pocity. Je to úplně jiný film než jednička - zápletka plytká, málo prostoru pro Mindy, překvapivě brutální scény těžko říct zda odvážnější než hloupější nebo naopak. Nejde jen o tu přestřelku na pohřbu, ale o to, že se tam jen tak mimochodem odehrávají situace typu vražda otce, znásilnění přítelkyně apod. což posunuje film do roviny nějakých Kitanyho jakuzovských masakrů avšak na béčkové nebo céčkové umělecké úrovni typu A-team. Po shlédnutí jsem se na ČSFD mrkl na herecké obsazení a překvapilo mně, že tam hraje Jim Carrey. Vůbec jsem ho nepoznal. Takže jsem zagooglil a hned na mně vyskočilo, že Jim Carrey se distancoval od propagace filmu - zdroj. Celkový dojem - zbytečné pokračování dobré akční komedie.
Svého času běžel na slovenské STV úžasný čínský večerníček Tekvičkoví bratia. Pokud měl někdo to potěšení a chtěl by si nostalgicky zavzpomínat, zde má příležitost.
22.10. navštíví náš ateliér Jurij Norštejn - světově známý animátor. Kdo by měl zájem, myslím, že se v přednáškovém sále místo najde.
tak čučím na Ran(více méně hlavně kvůli soudntracku) a jak tak zjišťuju tak v záběru kdy Wašizu jde po dřevěné podlaze bosí, pokaždé se mi vybaví nepříjemnná představa jak by kurva bolela tříska :DD Taky máte pár filmů, které v určitém záběru ve vás vyvolají pokaždé nějakou jednu a tu samou představu(normálně kurosawu podezírám, že tam musel dát podprahovou reklamu, nebo fakt nevím)
Clapton je mimoň... opustiť rozbehnutú skupinu lebo "it is too pop" ...

...také nádherné odreagovávacie B-čko sa len tak nevidí...

...ale všetko zlé je na niečo dobré...

Vďaka tomu sa postupne dostali cez túto skupinu na výslnie ďalšie Mega-hviezdy rebríčku "best guitar players ever".

Ktorá skupina sa môže pochváliť že cez ňu prešli 3-ja gitaristi figurujúci v "best 15 guitar players ever" podľa Rolling stone magazine.

- 4. Eric Clapton - 9. Jimmy Page - 14. Jeff Beck -

Len večná škoda veľmi talentovaného speváka menom "Keith Relf" ktorý zomrel tak neuveriteľne debilnou smrťou.... bol si skvelý.
(nie je členom klubu 27, zomrel "až" v 33)
Zacali jsme s pritelkyni koukat na The Big Bang Theory - ja vim, trochu pozde, ale ja videl doted pouze ten nevysilany pilot a navic jeste ne cely, ten mne nepresvedcil.

Kazdopadne, dnes jsme mimo jine videli epizodu druhe serie, ve ktere se Penny stala zavisla na Age of Conan - doted hrala vpodstate jen LOTRO a o WOWku rika, ze je to hra pro male deti, jinak ji onlinovky nikdy nebraly. Kazdopadne mi vynadala, ze jsem ji zatajil existenci hry ze sveta jejiho oblibeneho svalovce (tak nevim, jestli mam rict o te slovenske) a ze si to chce zahrat...
@Garion (26.09.2013 11:57): ano, ano, já věděl, že ten ksicht jsem nedávno někde viděl :-) Omlouvá mě, že seriál nesleduji (pokud už ten samotný fakt nepotřebuje omluvu :-)). Důvod, proč je mi ten borec ale über nesympatiko je jeho účinkování v buraniádě Poslední dům nalevo (09) - tam byl prostě otřesný...