@
Say (09.10.2013 12:49): Nejsem si jistý jestli už to neupgradovali, bylo to tuším v plánu, a musím přiznat že teď sám jsem si tam na pohled žádného rozmazání nevšiml (musel bych mít přímé srovnání, a ne ve 3D, s dvojemi brýlemi na očích to jde těžko), ale ve chvíli kdy IMAX procházel digitalizací do něj nasadili jen 2K projektor.
Dost mě to tehdy nasralo, byl to pro něj dost ohavný downgrade - původní 70 mm film má rozlišení cca 10K.
Anyway - včera jsem šel na Gravity podruhé, pro změnu do normálního kinosálu a na 2D - a to 3D a IMAX bych rozhodně doporučil. Jednak kvůli velikosti plátna, které je tady hodně stěžejní (včera jsem seděl ve druhé řadě a pořád je zorný úhel výrazně menší než z půlky IMAXu, o zlomeném krku a nepřirozeném podhledu z toho místa nemluvě), jednak kvůli samotnému 3D které je tu jednak velice dobře udělané, a hlavně s jeho potřebou film přímo pracuje, v podstatě kompletně nahrazuje práci s hloubkou obrazu skrze DOF právě tím 3D.
Což je super, wtz, protože jen takto je možné vychutnávat si to neskutečné množství detailů ve scéně. Myslím že až vyjdou HD ripy tak si scénu zničení ISS budu pouštět furt dokola do zblbnutí... což se mi nestalo asi od Lobby scene v Matrixu - je to maso.
Blbé je že zbytek filmu, příběh a Sandru, už při tom budu s chutí přeskakovat... na rozdíl od toho Matrixu.