Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Crash (28.05.2014 13:10): Protože to má i přes natahovanost místy dobře napsaný dialogy a jednou za čas někoho zabijou, což je samozřejmě děsně cool. Bohužel je to až tak moc cool, že i v dalších seriálech sem tam někoho zabijou, takže po letech nesmrtelných seriálových postav tu začínáme mít až příliš smrtelné seriálové postavy.

A protože tu má jednu velmi povedenou dějovou linku, která divákům bohatě stačí :)
@Matthew.J (28.05.2014 12:29): "bez diskuze nejlepší fantasy seriál" ... ještě stále chceš tvrdit, že nad tím nehýkáš blahem? :D A když se tu objeví kritik (Say) tak ho zařadíš mezi nějakou pochybnou partu...

A proč bych nemohl hodnotit kulturní úroveň populace západní civilizace podle jednoho z jejích nejoblíbenějších seriálů, o kterém se mluví v celém západním světě, sledují ho milióny diváků a dostává hromadu ocenění. Rozhodně mi to o kulturním stavu civilizace říká víc, než nějaký úžasný artový dokument, na který se koukne jen pár lidí a zbylá většina čumí na další epizodu GoT.

Já netvrdím že to je nekoukatelný odpad, jenom prostě nechápu co je na tom nekončícím kafemlejnku sexu, násilí a intrik tak úžasného, že se nad tím půl světa může pos...
@Crash (28.05.2014 09:11): Hodnotíš kulturní stav civilizace podle seriálů a jejich hodnocení uživatelama? :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Jinak to, že ti to nejpřijde nadprůměrné neznamená, že to nadprůměrné néni. Je to bez diskuze nejlepší fantasy seriál. A podle mňa je to aj lepší než cokoliv co uvidíš v TV, když si ju teď půjdeš pustit. Nebo si teda každý pod pojmem průměrný seriál představujem neco úplně jiného.
@Fg (28.05.2014 10:59): Hugh Jackman má afaik smlouvu na tři filmy, jeden z nich bude další Wolverine, jeden X-Men: Apocalypse, a ten třetí nevím. Ale krom něj se staré postavy nejspíš vracet ani jako camea nebudou.
@Fg (28.05.2014 11:29): No je to ten Pan Apokalypsa, nějakej super-mega-hyper-mutant, starý několik tisíc let, který má samozřejmě spoustu superschopností a zastává poněkud radikální postoj Darwinova "boje o život" :) A v pozadí byli na koních jeho Čtyři jezdci nebo co.
Včera jsem byl na X-menech, těšil jsem se a nezklamal, ty 2 filmy jsou proste skvělé a top comics filmy, ne-li nejlepší. škoda ze frčí jen ty přematlané ptákoviny typu Avengers. DC MĚLO skvělého Batmana, jinak jejich filmy stojí za starou baćkoru.

Ty dialogy jsou fajn a není to jen tupá comicsárna. jediné, co mne zklamalo byla hudba, která v jedničce byla skvělá a tady nijaká :/. Btw kdo si v kině počkal na závěrečnou scénu po titulcích ? :). Tohle zasazeni a obsazení je skvělé, jeste jeden film bych uvítal, ale asi si to už uzavřeli :(
@Matthew.J (28.05.2014 08:53): No rozhodně nejsi sám, když se podívám na hodnocení ať už třeba na Metacritics nebo místní ČSFD. Taky jsem tomu podlehl, celou sérii skouknul a došel k závěru, že buď je to davová psychóza alias módní trend a nebo je celá civilizace kulturně v pr.....
Do tejto "diskuze" sa zapojovat nebudu, ale kdo ještě si myslí, že je Say n-titý agent ČČKP?
@Say (27.05.2014 23:16): Ono je to natahované taky kvůli tomu, že nejspíš nechtějí předběhnout knížky. I když se ještě nestaly některé hlavní události ze třetí knihy, v seriálu už u některých postav začaly dějové linky z páté knížky.
@M.a.t.t. (27.05.2014 23:33): Ty to fakt nečteš... Dyť píšu, že to "už" nesleduju. Naposledy Homeland, který jsem zabalil po 6 díle. Vlastně ne, Generation Kill. Naštěstí má jen sedm dílů, ale po ukončení jsem fakt nepochopil, co že se tím jako chce říct. Úsměvné pak bylo zjištění, že scénář pro válečný film, ve kterém nevystupuje ani jeden ženský charakter psala vlastně žena=D

A bojím se pustit Hannibala... Aby si u mě Mikkelsen a Fishbourne nezkazili vysokou laťku=/

Dost seriálů... Doporučte mi, prosím, nějaký dobrý dokument k dějinám umění=)
@M.a.t.t. (27.05.2014 23:21): Všecky? Čti=) Ale ano, mám se seriály poslední dobou problém, protože jen žerou čas a v 90% ukazují něco, co jde klidně podat v jednom celovečerním filmu.

A tahle móda třískat z lidí peníze nastavováním kaše postihuje už i ty celovečeráky... Např. Hobit. Druhý díl jsem po 15 minutách vypnul, jak mě to nebavilo. Počkám si na nějakou sestříhanou verzi až bude všechno venku.

@LIUWIL (27.05.2014 23:25): No dyť. To je třeba i Ulice. Kecy, vztahy, vraždy, pointa žádná a furt dokola to samé jen v jiném kabátku...
@Say (27.05.2014 23:16): Pláčeš na špatném hrobě. Seriál mě sice nebavil, takže jsem z něj mnoho neviděla, nicméně jeví-li se být natahovaný, je to jaksi by design - GRR Martin je ale OBLUDNĚ užvaněný autor.
@Say (27.05.2014 23:16): Tak třeba House měl skončit min. o 3 sérky dřív, ale umělý natahování GoT? Vždyť už teď je to tak hrozně zkratkovitý, že by to potřebovalo aspoň o 50% dílů na sérku víc.
@M.a.t.t. (27.05.2014 23:10): Dyť si nejde nevšimnout toho umělého natahování za účelem vytřískání co nejvíce peněz. Trpí tím seriály všeobecně... Včetně onehdá mého oblíbeného House po 4 sérii. Nebo co udělali s Lost po 4 sérii? Si člověk pak pustí první a poslední díl série a zjistí, že se až tak nic zásadního vlastně nestalo.
@Say (27.05.2014 19:48): Actually... mnohem blíž to má k tomu co jsem zmiňoval já, protože to by bylo přesně z ranku seriálů na které v produkci HBO GoT vyloženě navazuje - Řím, Tudorovci a Borgia. Je to vlastně to samé, jen ve fantasy středověkém světě bez svázanosti realitou, a v mnohem větším měřítku a větším množstvím postav a dějových linií.
A obviously, už ten Řím a další byly úplně stejné telenovely, jen se náhodou reálně staly :))
A záleží na tom? Pokud se vám líbí, tak ho sledujte, pokud ne (nebo vás nezajímá) tak ne.
Tak už se rozhodlo, jestli je to dobrej seriál nebo ne?
Kdo si myslí že je, ať zvedne ruku.
A napíše, jestli zvedl ruku.
@Say (27.05.2014 19:48): Ano, moc rozdílů mezi Má tlustá Valentýna a Hra o trůny bych nenašel. Tedy mimo toho, že venezuelští scénaristé jsou přeci jen více životem protřelejší (a mají tedy spíše co řící), než spisovatel fantasy, a dokáží tak stvořit zajímavější zvraty a děj. Mimo to, ve značně omezenějších prostorách dbajících na reálnost.